שתי ספינות צרפתיות יצטרפו למשט לעזה
לאחר שהודיעו כבר על ביטול, הצהירו המארגנים: ספינות צרפתיות יצטרפו למחאה נגד הסגר הישראלי על הרצועה. על הסיפון: כ-40 נוסעים, בהם פוליטיקאים, אנשי בידור וספורטאים
שחקני חיזוק בינלאומיים. המרמרה לא תגיע, אבל מי שכן יגיע הן שתי ספינות צרפתיות, שישתתפו במשט לעזה שייצא לדרך בסוף השבוע הבא, כך הודיעו היום (שבת) מארגני המשט הצרפתי לרצועה, אחרי הודעה על ביטול המשט במהלך השבוע. לדברי המארגנים, ספינה אחת צפויה להצטרף למשט מצרפת, בעוד שהספינה השנייה תצא לדרכה מנמל ביוון.
"היינו עדים לשמועות רבות, אבל כעת אנו יכולים לומר: הספינה בים התיכון, ותעזוב את הנמל ביוון כדי להצטרף למשט", אמר קלוד לוסטיק, אחד ממארגני הפעולה, במהלך מסיבת עיתונאים במארסיי. לדבריו, היא תישא על סיפונה 25 נוסעים, בהם פוליטיקאים צרפתים מהשמאל הקיצוני וכן אישים מפורסמים מתחומי הבידור והספורט. לגבי הספינה השנייה,
שאמורה לצאת לעזה מנמל צרפתי בסוף השבוע הבא, אמר לוסטיק כי הוא מקווה שכבר מחר יוכל לאשר סופית את הצטרפותה. לדבריו, כתריסר נוסעים צפויים להשתתף בפעילות על סיפונה.
ביטול והשקה מחודשת
צירופן המתוכנן של שתי הספינות הצרפתיות מגיע למרות ההודעה על ביטול המשט המתוכנן ממארסיי, שנמסרה במהלך השבוע. לאחר לחץ שהפעילו אנשי הקהילה היהודית בצרפת על גורמי ממשל מקומיים, הודו מארגני המשט לנוסעים שנרשמו וקראו להם להצטרף באופן עצמאי לספינות שייצאו מיוון ומטורקיה.
כעת, לאחר שהביטול נכרך בקשיים כלכליים ובהצלחת המאבק של יהודי מארסיי, חוזרים מארגני המשט ומצהירים כי הספינה שאמורה היתה לצאת ממארסיי - אכן תצטרף למשט בסופו של דבר.
אתמול הודיעו ראשי ארגון IHH על ביטול השתתפותם במשט. על אף שמנכ"ל הארגון בולנט ילדרים, הצהיר כי "סיבות טכניות" הביאו להחלטה, ייחסו גורמים רבים את המהלך ללחץ כבד שהופעל על אנשי הארגון לקראת המשט, הן מצד
ממשלת טורקיה והן מצד גורמים בינלאומיים. לטענת ילדרים, הנזק שנגרם למרמרה בפשיטה של כוחות צה"ל אשתקד, עדיין מונע ממנה לצאת להפלגה, "ואנחנו לא רוצים לעכב את המשט מהסיבות הטכניות האלו", כדבריו.
במקביל להכנות מארגני המשט, המשיכו גם בצה"ל להיערך לעימות הצפוי. ביום רביעי ערכה שייטת 13 תרגיל מסכם בלב ים, בו לקחו חלק גם כוחות נוספים שאמורים להשתתף בעצירת המשט. בסרטון שצולם מספינות של חיל הים ניתן לראות לראשונה גם שימוש בזרנוק מים שכוון מכלי השיט של הקומנדו הימי לעבר "ספינת המשט". זהו אמצעי שלא נעשה בו שימוש במשט הטורקי אשתקד, והוא מצטרף לאמצעים נוספים שחיל הים שכלל, ושעשויים לשמש אותו בעתיד.