שתף קטע נבחר

צילום: ג'ורג' גינסברג

חקירת פיצוץ הגז: עובדי פזגז יוזמנו למשטרה

צוות החקירה של האסון בנתניה עדיין תר אחר ראיות וממצאים, ובודק מהי נקודת דליפת הגז שגרמה לפיצוץ. במקביל, מנהלים מכבי האש והעירייה קרב גרסאות. מקורבי טכנאי פזגז: "הוא עשה את מלאכתו ונקלע לעולם שזר לו"

אחרי האבל הכבד על מותם של ארבעה בני אדם בפיצוץ הגז בנתניה מגיע השלב שבו תדרוש המשטרה תשובות: חקירת הפיצוץ הובילה עד כה למעצר שני חשודים, אך לעת עתה, חסרים בה ממצאים ודאיים וראיות מזירת האירוע. הגורם שהביא לפיצוץ עדיין אינו ידוע. בין היתר, יזומנו עובדי חברת פזגז וכן עובדים ממחלקות שונות בעיריית נתניה למסור עדות במשטרה. פזגז לא הגיבה לפניית ynet עד מועד פרסום הידיעה.


אמש: תפילת ענק במקום האסון (צילום: עידו ארז)

 

גנב המתכות החשוד בחבלה שהובילה לאסון מכחיש כל קשר לניתוק הצינור וכרגע, עדיין לא ידוע אם הדליפה הגיעה מהנקודה בה נחתך צינור הגז. גם הטכנאי שהגיע לטפל בדליפה טוען כי תיקן את התקלה ביעילות, תוך שהוא מוודא כי במקום אין דליפת גז. כמו במקרים רבים אחרים, גם כאן כבר החל להתפתח בין הרשויות השונות קרב גרסאות על האחריות לאירועים שקדמו לפיצוץ.

 

אסון בשרון - כל הדיווחים ב-ynet:

 

עובדי חברת פזגז יתבקשו למסור פרטים על אופן תחזוק בלוני הגז בבניין ברחוב העצמאות בעיר. במסגרת חקירת האסון, בו נהרגו רבקה מסיהיד, רבקה דוראי, סטייסי ברוק ומוחמד אבו עטא, צפויים למסור עדויות גם עובדי מחלקות הפיקוח וההנדסה בעיריית נתניה.

 

לעת עתה, אין בידי חוקרי השריפות של כיבוי האש וחוקרי המשטרה מתחנת נתניה ממצאים ודאיים המצביעים על הגורם שהביא לפיצוץ. ברשות החשוד בגניבת צינורות הגז, רחמים גויטע, נמצאו מספר צינורות גז, חוטי חשמל וכלי חיתוך, אולם עדיין לא ברור אם הדליפה הגיעה מהנקודה בה נחתך הצינור. בדיקת מומחי גז ואנשי מקצוע ממשרד התשתיות תוביל את המשטרה להתקדמות בחקירה.

 

החשוד עצמו מכחיש כל קשר לניתוק צינורות הגז שהוביל לפיצוץ. עו"ד תרצה שחם-קינן, המייצגת אותו מטעם הסנגוריה הציבורית, אמרה ל-ynet כי "ברור שאין אשמה של הריגה, ולא בטוח בכלל שלמשטרה יש הוכחה על גרימת מוות ברשלנות. נכון לעכשיו, עדיין אין ודאות לגבי מקום הפיצוץ, כך שיכול להיות שהוא בכלל נגרם ממקור אחר". 

 

במקביל, נבדק כיוון חקירה נוסף, הנוגע לחשד לרשלנות של טכנאי הגז, דניאל ישראל, שהוזעק לתקן את הצינור שנחתך. הטכנאי, שהגיע למקום בעקבות קריאת בעל מסעדה סמוכה, טוען כי הבחין בצינור החתוך, תיקן אותו ואף הלחים את הצינור. לאחר מכן, המתין במקום כדי לוודא שאין דליפה.

 

מקורביו של הטכנאי סיפרו כי נקלע "לעולם שזר לו וזה בא לו כרעם ביום בהיר, כאשר בא לעשות את עבודתו ולמחרת מצא עצמו מאחורי סורג ובריח". עורך דינו, נתי שמחוני: "אין ספק שמדובר באירוע קשה וליבנו עם המשפחות. יחד עם זאת, דניאל לא נושא באחריות לכך. מדובר בטכנאי גז מוסמך בעל ותק של 25 שנה, מוערך ומקצועי ביותר. הוא הוזמן למקום וביצע את עבודתו כראוי וכמתחייב בנסיבות העניין. אנו מחזקים את רשויות החקירה שיעשו עבודתן, ולאחר שתמונת הדברים תתבהר, אנו תקווה שתוברר גם חפותו של דניאל".

 

צוות החקירה, בראשותו של רב-פקד רועי ולדמן, ממשיך לאסוף ראיות מאזור הפיצוץ, בעוד שהבדלי הגרסאות בין העירייה לכיבוי האש עומדים אף הם במוקד הבדיקה. כפי שפורסם ב-ynet, במוקד כיבוי אש התקבלה קריאה ב-16:32 על ידי דיירי הבניין, שהריחו ריח גז. אלא שלטענת הכבאים, דקות ספורות לאחר מכן קיבלו קריאת ביטול על ידי פקח עירייה, ולכן לא הגיעו למקום. בעיריית נתניה דחו לחלוטין גרסא זו, וכעת המשטרה תבדוק מה היו הנסיבות שגרמו להיעדרותו של רכב כיבוי במקום בשעות אחר הצהריים. 

 

הפיצוץ אירע כשצוות הכיבוי יצא למקום

במקביל לבדיקה המשטרתית, יחל גם תחקיר עצמאי של האירוע בנציבות הכבאות, אותו ינהל ראש חטיבת המבצעים, טפסר אייל כספי. ממצאים ראשוניים של חקירת האירוע מגלים כי מעט אחרי חצות, התקבלה קריאה על דליפת גז במוקד התחנה מצוות המסעדה בה אירע מוקד הפיצוץ. מספר דקות לאחר מכן, התקבלה קריאה נוספת, שהתלוננה על ריח גז חריף. כשצוות הכיבוי יצא למקום, אירע הפיצוץ.


מדליקים נרות זיכרון לזכר ההרוגים (צילום: עידו ארז)

 

ב-24 השעות שחלפו מאז האירוע, התקבלו בתחנות הכיבוי ברחבי הארץ 26 קריאות המדווחות על ריח גז חריף בקרבתם. מדובר בזינוק של מאות אחוזים בכמות הקריאות בהשוואה לשבוע שלפני הפיצוץ. אף אחד מהאירועים הללו לא הסתיים בצורה חריגה. 

 

בעקבות האירוע, פרסם קצין המבצעים של כיבוי האש, רשף בועז רקיע, הנחיות מיוחדות לציבור בנוגע לגז הבישול, "המצוי כמעט בכל בניין ובית בישראל", כדבריו, ומועד לדליפות כתוצאה מתחזוקה לקויה, תקלות, רשלנות, חבלה מכוונת ועוד.

 

בין ההנחיות לציבור: להקפיד על מערכת גז תקינה ומתוחזקת היטב, להכיר את נקודות השליטה על מערכת הגז (ברזים, שעונים, מכלים, צוברים וכו') הן של הדירה, הן של הקומה והן של כלל הבניין, להקפיד על ביקורות סדירות של חברות הגז למערכת הביתית והציבורית בבניין ולא להשאיר גז דולק בכיריים ללא השגחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זוכרים את הנספים
צילום: עידו ארז
תפילה במקום האסון
צילום: עידו ארז
ממשיכים לחפש ממצאים וראיות מהזירה
צילום: עופר עמרם
חברות בהלווית הנערות שנספו בפיצוץ
צילום: עופר עמרם
מומלצים