עושים חשק: ריבועי נקטרינה ופירורים
דחיית סיפוקים היא פעולה שחן שוקרון לא תמיד עומדת בפניה, בעיקר כשהיא עומדת ליד דוכני פירות הקיץ המתוקים, הפעם היא מכינה ריבועי בצק פריך עם נקטרינות מתוקות ופירורי בצק
אני תמיד מתקנא בנשים הללו שיודעות לעשות קניות מושכלות - פריטים מדהימים ב-50% הנחה, שפע של בגדים לילדים במחירי סוף עונה, נעליים מדהימות במחירי אאוטלט. אלו שיודעות להמתין, לדחות סיפוקים עד שהמחירים יהיו ממש כדאיים ומשתלמים. אלו שיודעות להיות מתוכננות ומאורגנות עם קופונים מתאימים ועם שוברי הנחה, שמכירות את החנויות הכי כדאיות ומשתלמות, ומוכנות להרחיק בשבילן כדי להשיג את המבצעים הכי טובים.
אני לגמרי לא כזו, ההפך הוא הנכון. אם יש פראיירית שמשלמת מחיר מלא בתחילת עונה זו אני. נדירות הפעמים שבהן אני יכולה להרגיש ששיחקתי אותה וששילמתי מחיר מציאה. אם אלון גל קורא את השורות הללו הוא בודאי מצקצק בלשונו - אישה חסרת אחריות וחסרת חוש כלכלי שכמותי. אבל היחידה שאני יכולה לבוא אליה בטענות זו אני, ולאי היכולת שלי לדחות סיפוקים בדברים מסוימים.
ישנם דברים שאני רואה ורוצה עכשיו ומיד, ולא בעוד חודשיים כשהמחירים ירדו. נכון, זו בטח לא דוגמה חינוכית הכי טובה, אבל כזו אני. בן אדם צריך להכיר גם בחולשותיו. אבל היי, איזה כיף לצעוד בסנדלים מהממות כבר מתחילת העונה, ואיזה טעם נהדר יש לפרי הקיץ הראשון שזה עתה הופיע!
כן, כי גם לפירות של ראשית העונה יש לי חולשה. בתחילת הקיץ אלו אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ענבים, דובדבנים או בחורף - תותים אדומים ויפים, כולם קורצים לי טריים-טריים מהמדפים והדוכנים ומפתים אותי לקחת אותם איתי הביתה, ולשלם תמורתם מחיר מופקע. המזל הגדול הוא שבפירות, בניגוד לפריטי הלבשה או הנעלה, המחירים מתייצבים מהר מאוד וכעבור זמן לא רב ניתן להשיג את אותם במחירים הגיוניים. כשזה קורה (כן, עכשיו זה קורה!) זהו בדיוק הזמן להכין עם הפירות הללו עוגות קיץ קלילות ומרעננות, ולא להסתפק רק באכילה של פירות טריים.
כזאת היא העוגה הבאה - עוגת קיץ מרעננת, שמשלבת בתוכה שפע של פירות טריים, חמצמצות ומתיקות גם יחד. ניתן להכין אותה כמעט עם כל פרי שתחפצו: אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, משמשים, פירות יער ואפילו תפוחים, הכל הולך. ויתרון נוסף שלה שהיא פשוטה וקלה מאוד להכנה.
מתחילים בהכנת הבצק. הבצק ישמש גם כבסיס לעוגה וגם כציפוי פירורים פריך. זהו בצק חמאה פשוט, אך הפעם, אין צורך להגיע לעבד אותו עד לשלב שבו הוא מתגבש לבצק, אלא יש להשאיר אותו במצב של פירורים גסים. מעבירים חלק מהפירורים לתבנית, בעזרת הידיים מהדקים לשכבה דקה. מעבירים את התבנית ואת יתר פירורי הבצק לקירור ובינתיים מכינים את מלית הפירות.
מפירורים לתחתית עוגה (צילום: חן שוקרון)
אני בחרתי הפעם להכין את העוגה עם נקטרינות, אבל כאמור, כל פרי אחר יכול להתאים. קולפים וקוצצים את הפירות לקוביות קטנות, מערבבים עם מעט מיץ לימון ועם סוכר, קמח וקינמון.
מערבבים את הפירות עם לימון, סוכר, קמח וקינמון (צילום: חן שוקרון)
ומוסיפים לתבנית (צילום: חן שוקרון)
מפזרים את הפירות בשכבה אחידה מעל תחתית הבצק. מעל הפירות מפזרים את יתרת פירורי הבצק, ואופים. מוציאים מהתנור, ומצננים לחלוטין לפני שפורסים לריבועים קטנים.
ריבועים מתוקים של פירות ובצק פריך (ציום: חן שוקרון)
ריבועי נקטרינה ופירורים
המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ):
לשכבת הבצק והפירורים:
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה L טרופה קלות
למלית:
כ-7 נקטרינות (1 ק"ג פרי) בשלות בגודל בינוני, קלופות, מגולענות וחתוכות לקוביות קטנות (ניתן להמיר בפירות נוספים: משמשים, שזיפים, אפרסקים, תפוחים)
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או רום (המשקה לא התמצית)
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
- הבסיס והפירורים: לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית (הפירורים צריכים להיות גדולים יחסית).
- מעבירים כ-1/3 מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. מעבירים את התבנית ואת יתר הפירורים למקרר ובינתיים מכינים את המלית.
- המלית: מחממים את התנור ל-180 מעלות. קולפים, מגלענים וחותכים את הנקטרינות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה. יוצקים מעל קוביות הפרי את הלימון והברנדי ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח יחד עם הסוכר, מלח והקינמון. מעבירים את תערובת הקמח לקערת הפרי ומערבבים בעדינות.
- מפזרים את קוביות הפרי באופן אחיד על גבי הבסיס. מפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק.
- מעבירים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.
ריבועי נקטרינות ופירורים (צילום: חן שוקרון)
- חן שוקרון היא בעלת בלוג האפייה מתוקים שלי - שירלי נמש