מכסיקו: קרטל סמים גייס רוצחות שכירות בנות 16
שיעור האבטלה המאמיר בקרב האוכלוסייה הצעירה במדינה דוחק בני נוער רבים לפשיעה המאורגנת. "הם שילמו לי אלף דולר עבור שבועיים של עבודה", סיפרה אחת הנערות שנעצרו ע"י המשטרה
- נערות בשירות קרטלי הסמים: עדכונים שוטפים בפייסבוק של ynet
כשהיא לבושה בבגדי לחימה ופניה מוסתרות, תיארה הנערה ממדינת הגבול טמאוליפס כיצד הכשיר אותה קרטל הסמים "זטאס" להשתמש ברובה קלצ'ניקוב ובכלי נשק אחרים.
שיעור אבטלה גבוה בקרב צעירים. שכירות החרב שנעצרו (צילום: רויטרס)
מנדוזה מסרה את דבריה במסיבת עיתונאים שערכו הרשויות במכסיקו. הצעירה המכסיקנית סיפרה כי "עבור שבועיים של עבודה" היא קיבלה אלף דולר - פי שלושה מהשכר הממוצע במשק. למרות טענתה כי היא עבדה כשכירת חרב, לא ברור עדיין אם היא עצמה היתה מעורבת בהרג בני אדם.
"מצעד המחסלות"
בהתאם לנהוג במכסיקו, מנדוזה וחמש חשודות נוספות בחברות בקרטל הסמים האכזרי הובלו על ידי שוטרים למסיבת עיתונאים מתוקשרת ביותר כדי שיוכלו לתעד אותן מכל זווית אפשרית. החשודות נלכדו בסן קריסטובל דה לה ברנקה, הנמצאת בסמוך לעיר הגבול השנייה בגודלה במדינה גוודלחרה.
גיוסן של נערות לקרטלי סמים לא אמור להפתיע לנוכח העובדה ששיעור האבטלה בקרב צעירים במדינה נמצא כל הזמן במגמת עלייה. כסף מזומן עבור עבודה באשר היה תהיה? צעירי מכסיקו לא יסרבו להצעה זו בקלות, גם אם היא באה מצדו של קרטל סמים.
"הפשע המאורגן מספק עבודה לאנשים חסרי אפשרויות" (צילום: רויטרס)
"הפשע המאורגן הפך לספק עבודה עבור מגזר באוכלוסייה שלא עומדים בפניו הרבה אפשרויות". כך אמר ויקטור קלרקו-אלפרו, מנהל ארגון זכויות אדם בטיחואנה.
לדברי פעיל זכויות האדם, "מאז שנת 2000, גיל המצטרפים לפשע המאורגן ירד. ובשנים האחרונות, הגיע גיל זה ל-17 או 18".
מעל 40 אלף בני אדם נהרגו מאז החליט נשיא מכסיקו פליפה קלדרון להכריז מלחמה על ארגוני הפשיעה בשלהי 2006.