בשרים, רבותי בשרים
לכל תאבי הבשר באשר הם – מיפינו בשבילכם את מיטב הקצביות והאטליזים ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום. לכל אחד מהמקומות שנבחרו מוניטין מצוינים, ושמעם יצא למרחקים. בחלקם הגדול תיווכחו, שמוצרי הבשר אינם לבד – הם מלווים במבחר גדול של מוצרים משלימים, כמו רטבים, משרים ומחמצים מיוחדים ואפילו פסטות, יין ודגים ופירות ים – שלא יחסר שום דבר לארוחה
צפון
אטליז במבינו - חיפהדרך אלנבי 39 חיפה, 04-8512244
- שנת ייסוד: 1969
- הבעלים: חוסאם סובח, בנו של המייסד אחמד סובח, שלמד אצל מיטב הקצבים בחיפה. חוסאם הצטרף לאטליז בגיל 14, והשתלם במקצוע בארצות הברית, קנדה ובאירופה.
- התמחות: בשר טרי – עגל וטלה.
- מוצרים מיוחדים: צלעות טלה מקולפות, אסאדו מיושן, אוסו בוקו טלה, צוואר טלה.
- עוד במקום: מוצרי מזון כמו פסטות, פירות ים ומוצרי מעדנייה.
- ההבטחה: האטליז נקרא "במבינו – הגורמה של הבשר הטרי" והבעלים סבורים שבשר טרי הוא פסגת הקולינריה ודוגלים בשירות טוב, איכות ואסתטיקה.
אטליז לימוזין - רמת ישי
אזור התעשייה, רמת ישי, 04-9533173
- שנת ייסוד: 1997
- הבעלים: רמי גינת ואמיר טלמור, שמגדלים עדרי בקר מסוג שארולה ומוכרים את הבשר ממש ליד שדות המרעה.
- התמחות: יישון בשר בתנאים טבעיים, ללא ואקום וחומרים כימיים.
- מוצרים מיוחדים: קבבים עגל וטלה, סטייקים של אנטרקוט, סינטה ופילה, שמיושנים במקום בתנאים אופטימאליים.
- עוד במקום: יינות ומוצרים משלימים.
- ההבטחה: מכירים את הבשר מלידה עד הצלחת ולכן זהו הבשר האיכותי והטעים ביותר שקיים.
תחרות מפת המעדניות של זוגלובק יוצאת לדרך
יש לכם מקום קבוע שאתם קונים בו בשר? רוצים להמליץ על המעדנייה או הקצביה הקבועה שלכם? בואו להשתתף בתחרות מפת המעדניות של זוגלובק ותוכלו לזכות בפרסים.
מרכז
כצל'ה – צומת כפר סבא
אטליז-מעדניה, מרכז שרונה כפר-סבא 09-7401091
- שנת ייסוד: 1991
- הבעלים: איל כץ – קצב ושף, בוגר תוכנית לניהול מזון ומשקאות בטכניון, למד ב"בישולים" ועבד אצל השף יונתן רושפלד; רועי פרס, קצב ושף; בוגר תדמור, למד ב"בישולים" ועבד במסעדות חשובות בארץ ובעולם.
- התמחות: בשר טרי – בקר, טלה, לבן, עופות.
- מוצרים מיוחדים: מוצרים ביצור עצמי או מוצרים שמיוצרים עבור המקום על ידי ספקים נבחרים: המבורגר, צ'יזבורגר, בייקון בורגר, קבב הבית (טלה), קבב רומני (בקר), פטרוצ'אן.
- עוד במקום: מחלקת בשרים מעושנים ונקניקים; מחלקת פירות ים; מחלקת יין ובירה.
- ההבטחה: "מחויבים לאיכות, שירות, מקצועיות, הקשבה ללקוח והתאמת הנתח לצרכיו ולתקציבו."
ידע הבשרים – תל אביב
אטליז-מעדניה, טאגור 38 נווה אביבים, תל אביב, 03-6427395
- שנת ייסוד: 1999
- הבעלים: רפי אהרונוביץ', בוגר קורס למייסטרים (אומן בשר) והשתלמויות בארץ ובעולם, כותב טורי בישול בעיתונים, במגזינים ובאינטרנט; מנשה מור, בוגר קורס ניהול מסעדות בתדמור ובעל ידע קולינרי רחב.
- התמחות: בשר טרי ברמה הגבוהה ביותר, מפורק ומיושן במקום בשיטות מסורתיות ומודרניות.
- מוצרים מיוחדים: נתחי בשר טרי מאוחסנים בוואקום, נתחים מתובלים ומוכנים לבישול, מחלקת אוכל מוכן המיוצר במיוחד בעבור המעדנייה (כבד קצוץ, גפילטע פיש, קרפלעך, חזרת, צירים, רטבים ותחמיצים מתוצרת עצמית).
- עוד במקום: פירות ים קפואים, פסטות איכותיות, רטבים, כלי בית, מתוקים וכן מבחר גדול של גבינות, נקניקים, בשרים מעושנים ויינות.
- ההבטחה: "דגש מיוחד על איכות הבשר וטריותו והקפדה על כך שהלקוח יצויד בהוראות מדויקות באשר לאופן הכנת הבשר."
(צילום: shutterstock)
ירושלים
מעדני איוו
אטליז-מעדניה, שמאי 5, ירושלים, 02-6234676
- שנת ייסוד: 1989
- הבעלים: אבי בן דוד, שהשתלם ועבד שנים רבות בגרמניה, הגיע למעדנייה הקטנה לפני 21 שנה והפך אותה לאטליז משוכלל, מהמובילים בעיר.
- התמחות: כל סוגי הבשר הטרי.
- מוצרים מיוחדים: קבאב רומני ונקניקיות מרגז על פי מתכון סודי של המקום.
- עוד במקום: נקניקים איכותיים, מבחר עשיר של גבינות מכל העולם ביבוא אישי, פירות ים, פסטות, רטבים, מרינדות, תבלינים, סלטים מתוצרת בית וקינוחים משובחים.
- ההבטחה: סטנדרט אירופאי במטבח שלכם.
אטליז בני ואבי שלום
שכונת בקעה, דרך בית לחם 31, ירושלים, 02-6717725
- שנת ייסוד: 1955
- הבעלים: בני ואבי שלום, בניו של המייסד, שלמה שלום, בן למשפחת קצבים. לאחר מותו, ב-1985, נטלו בניו את הניהול, הרחיבו את האטליז ואת מגוון המוצרים.
- התמחות: מוצרי בשר בקר ועופות.
- מוצרים מיוחדים: קבבים, המבורגרים, צ'וריסו.
- עוד במקום: דגים, סלמון טרי, מוצרים קפואים, מאפים, רטבים, שמנים, מחמצים ויינות.
- ההבטחה: איכות ללא פשרות, ייעוץ ויחס אישי ללקוח.
(צילום: shutterstock)
דרום
אטליז שירי, באר שבע
רח' פנחס החוצב 5, בדרך לביג באר-שבע, 08-6234935 (סניף כשר)
רח' טרומפלדור 45,העיר העתיקה, באר-שבע, 08-6271926
- שנת ייסוד: 1958
- הבעלים: בני משפחת שירי, דור שני ושלישי, שממשיכים את דרכו של אב המשפחה שהקים את העסק בשנות החמישים.
- התמחות: נתחי בשר טריים משובחים, שיש בהם טעם של משפחה.
- מוצרים מיוחדים: יישון יבש של סטייקים, צלעות ונתחי בשר ללא תוספות וחומרים מלאכותיים.
- עוד במקום: הסניף הוותיק של האטליז המשפחתי נמצא בעיר העתיקה, ומתמקד בבשר ומוצריו בלבד; הסניף החדש, מחוץ לעיר, צמוד למסעדת בשרים ולמפעל ליישון בשר ובו נמכרים גם רטבים מיוחדים, מוצרי "על האש", יינות ותבלינים.
- ההבטחה: האחים שירי מאמינים במתן שירות אדיב ונאמן וייעוץ בכל ענייני הבשר ללקוחות הקבועים.
אטליז בצלאל, אילת
צין 3, אילת, 08-6331490, 054-4441442
- שנת ייסוד: 1957
- הבעלים: יואב הניג, שאביו, בצלאל, פתח את הקצבייה הראשונה באילת בשנה שבה נולד. יואב מנהל את העסק המשפחתי משנת 1979.
- התמחות: בשר - בקר, עגל וטלאים. ועופות.
- מוצרים מיוחדים: נתחי בשר טרי ועופות כשרים, בהשגחת הרבנות אילת.
- עוד במקום: דגים, פסטות מאיטליה, רטבים, שימורי גורמה, יינות, סלטים , נקניקים ועוד.
- ההבטחה: מקצועיות, שירות אדיב ואמינות שהפכו לשם דבר באילת.
מיטב הקצביות והאטליזים ברחבי הארץ
צילום: shutterstock
לכל אחד מהמקומות שנבחרו מוניטין מצוינים, ושמעם יצא למרחקים
צילום: shutterstock
מומלצים