שתף קטע נבחר

 

קצינים במיל': המעבר לגז הטבעי - סיכון ביטחוני

עשרות אנשי צבא במילואים, בהם עמרם מצנע ועמיר פרץ, מתריעים כי כוונת הממשלה לבסס את משק האנרגיה על מצבורי הגז בים תעמיד את האזרחים בסכנה. "פגיעה באסדה תחזיר את הציבור בין לילה לתקופת האבן", כתבו לנתניהו וברק

הגז הטבעי אולי ידידותי יותר לסביבה, אך לפי אנשי ביטחון - ההסתמכות עליו עלולה להיות מסוכנת לישראל. עשרות קצינים במילואים מתריעים כי אם יוחלט לבסס את משק האנרגיה הישראלי כולו על מצבור הגז הטבעי שהתגלה בים התיכון - ייווצר סיכון ביטחוני שקשה להתגונן מפניו. ל-ynet נודע שאת החשש הביעו בימים האחרונים למעלה מ-80 אנשי צבא במיל', ששיגרו מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, לשר הביטחון, אהוד ברק, ולשר לתשתיות לאומיות, עוזי לנדאו. החותמים, בהם עמרם מצנע, עמיר פרץ ומספר אלופי-משנה במיל', קראו לבכירים לקיים דיון ביטחוני מקיף בתחום.

 

 

בשנים האחרונות פועלת ישראל להרחיב את ניצול הגז הטבעי, ועתה הוא נמצא בשימוש בכמחצית ממתקני חברת החשמל. תחנות הכוח הפרטיות שצפויות לקום ב-2013, כבר עתידות להתבסס בלעדית על הגז, לצד גיבוי של הפעלה בסולר. אולם הכוונות הטובות של הממשלה מעוררות חשש בקרב המילואימניקים: "אנו, קציני צה"ל במיל' ואנשי ביטחון, עוקבים בדאגה רבה אחר הדיונים המתקיימים עתה לקראת קביעת אופיו של משק האנרגיה של מדינת ישראל", כתבו במכתבם.

 

ביקור באסדה: כך מגן חיל הים על הגז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לטענתם, הסתמכות מלאה על מצבור הגז שהתגלה באחרונה, "הינה החלטה מסוכנת, הן לביטחון המדינה והן לחוסנה ולכוח ההרתעה שלה". מנסחי המכתב התריעו כי במצב שכזה, "פגיעה באסדה או בנתיבי ההולכה שלה, מאות קילומטרים של צנרת תת-ימית פגיעה, תביא לשיתוק מוחלט של המדינה וליצירת פאניקה

בקרב הציבור, שיישאר בעלטה ויחזור בין לילה לתקופת האבן.

 

"ברור ומובן לכל ישראלי כי אסדת הגז הפכה מיד עם דבר גילויה למטרה אסטרטגית עליונה לפגיעה מצד כל אויבי ישראל, וצה"ל, כמו כל צבא אחר, אינו יכול להבטיח חסינות מוחלטת מפני פגיעה באסדת גז בלב ים", הסבירו החותמים. "אין הדבר תלוי ביכולותיו הרבות של צה"ל או בתוספת אמצעי לחימה או סד"כ, כי אם באופייה הבלתי אפשרי של המשימה". לדבריהם, יש לפעול לפיזור מקורות ייצור אנרגיה, "דבר שיביא לאספקת חשמל מובטחת גם בזמני מלחמה ומשבר".

 

האבטחה הפרטית שקיימת כיום על המתקנים נחשבת מקומית בלבד: היא

אולי תוכל למנוע השתלטות עוינת, אבל בטח לא ירי מכלי שיט. בהיעדר תוכנית מסודרת לאבטחת מתקני הקידוח, נותר חיל הים קו ההגנה מפני האיומים הפוטנציאליים. בחיל עצמו, יש לציין, מודעים לאיומים ומקפידים להפגין נוכחות באזור אסדות הקידוח, מ"ים תטיס" בדרום ועד ל"תמר" ו"לוויתן" בצפון.

 

עם זאת, גם שם כבר הבהירו באחרונה ל-ynet, כי נטילת אחריות זו לאורך זמן מצריכה משאבים שבינתיים אין לחיל הים. "כרגע אנחנו עושים מה שנדרש באופן הטוב ביותר", ציינו אז גורמי צבא, "אנחנו לא רוצים לתת לצד שמנגד לפעול בצורה חסרת אחריות ובאופן חופשי, ובטח לא להפוך הצהרות למעשים. לכן אנו נמצאים באזור, דנים בעניין ונותנים מירב תשומת הלב".

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף תני גולדשטיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיל הים לא מתרחק מהאסדות. "החלטה מסוכנת"
צילום: מוחמד שינאווי
מומלצים