שתף קטע נבחר

 

היכונו להתנגשות: אייפד נגד גלקסי טאב 10.1

מחשב הלוח הדקיק והחזק של סמסונג הגיע לשווקים בארצות הברית. כיצד נערכת אפל למלחמה באביר שולחן האנדרואיד? באמצעות סוללת עורכי דין. למה לא התרגשה אפל מיציאת מחשבים מתחרים אחרים, והאם תצליח לתקוע מקל בגלגלים של סמסונג?

<< חדשות הבוקר: וגר WebOS עם סקייפ

 

התחרות בשוק הטאבלט הפכה מזמן למלחמה של ממש. בסוף השבוע האחרון הגיע לשוק הגלקסי טאב 10.1, מחשב הלוח החדש של סמסונג והאיום הגדול ביותר על הגמוניית אפל בקטגוריה. כל המתחרים, לרבות הטובים ביותר שבהם, עדיין לא הצליחו להגיע להיקפי מכירות קרובים לאלו של אפל. אבל אם לשפוט לפי צעדיה האחרונים של המעצמה האמריקאית, יתכן שהמצב עשוי להשתנות.

 

התפוח שזעק חמס

אפל, הטעינה את התותחים הכבדים שבמחלקה המשפטית שלה, ופתחה באש. החברה הגישה באפריל תביעת הפרת פטנט נגד סמסונג, בטענה שהגלקסי S והגלקסי טאב שניהם מבוססים על עיצוב האייפון והאייפד, בהתאמה.

 

חודש לאחר מכן פנו עורכי הדין של סמסונג אל אפל וביקשו לראות שרטוטים של מכשיריה הבאים - האייפון 5 והאייפד 3 -  כדי לוודא שהמוצרים המתחרים שהיא מפתחת לא יהיו בעלי עיצוב דומה.

 

לפי דיווח של International Business week, השבוע הגיעה תגובת אפל. עורכי הדין של החברה שינו והרחיבו את לשון כתב התביעה: למשל, שונו מונחים שמדגישים את חומרתה - במקום "שימוש בלתי הולם" בפטנטים ובעיצוב של אפל, עתה מאשימה אפל את סמסונג בחיקוי ובגניבה.

 

לטענת החברה, סמסונג הרהיבה עוז יותר מכל יתר היצרניות האחרות שחיקו את אפל, לכאורה. בתביעה, שהוגשה בבית דין מחוזי בקליפורניה, מתייחסת אפל לבקשת סמסונג בתור התרסה, ודורשת לקבל לידיה מכשירים עתידיים של החברה הקוריאנית כדי לקבוע בעצמה אם לכלול גם אותם בתביעה.

 

טאב 10.1: דק יותר, קל יותר - ואנדרואיד

סמסונג שמה לה למטרה לנצח את אפל בקטגוריות בהן היא חזקה במיוחד – טאבלטים וסמאטפונים. לי דון ג'ו, סגן נשיא סמסונג, הצהיר במפורש במרץ השנה שמחשב הלוח של סמסונג פשוט לא טוב מספיק ושרכיבים בו יוחלפו כדי שיוכל להתמודד עם האייפד 2.

 


גלקסי טאב או אייפד? אתם מוזמנים לנחש

 

הגלקסי טאב החדש הוא הישג הנדסי מרשים למדי: יש לו מסך 10.1 אינץ' (דגם בעל מסך 8.9 אינץ' יושק בהמשך השנה). הוא קצת יותר דק מהאייפד 2 (8.6 מול 8.8 מילימטר), וקל יותר (565 מול 600 גרם). יש לו גם רזולוציית תצוגה גבוהה יותר (1,280 על 800 פיקסל לעומת 1,024 על 768) ומצלמות עם חיישן ברזולוציה יותר גבוהה.

 

 

מחשב הלוח של סמסונג מבוסס על מעבד טגרה 2 כפול ליבה וזיכרון של גיגה, בדומה לרוב הטאבלטים מבוססי האנדרואיד שכבר הגיעו לחנויות - הזום של מוטורולה, הטרנספורמר של אסוס, האיקוניה A500 של אייסר ועוד רבים וטובים.

 

אבל היתרונות הטכניים האלה לא אומרים יותר מדי לצרכן הממוצע. לעומתם, הגלקסי טאב 10.1 מציג שני מאפיינים שקשה להתעלם מהם: מרחב אחסון מגוון ותמחור נבון. בדומה למחשבי הלוח של אפל, גם אלו של סמסונג יימכרו עם כונן SSD בנפח של 16, 32 ו-64 גיגה (רוב מחשבי הלוח נמכרים רק בגרסאות 16 ו-32 גיגה) ובמחיר של 499 דולר לדגם בסיסי – מחיר זהה לזה של האייפד 2. סקירות ראשונות מגדירות את הגלקסי טאב 10.1 בתור מחשב האנדרואיד הטוב ביותר בשוק.

 


 

 

לפי דיווח של אנגדג'ט, ההשקה של הגלקסי טאב לא עברה חלק: חנויות רבות בארצות הברית לא קיבלו את המשלוחים שלהן, ולקוחות שרכשו מראש את המכשיר התאכזבו לגלות שהוא לא הגיע במועד המובטח. לפי דיווח של UnWired, הפצת הגלקסי טאב 10.1 באירופה תתעכב בחודשיים ותתחיל רק באוגוסט משום שגוגל מעכבת עדכונים לאנדרואיד 3.1.

 

זו לא הפעם הראשונה שגוגל משפיעה על הפצת מכשירים של סמסונג: ענקית החיפוש הכריחה את כל היצרניות להשתמש בשירותי המיקום שלה במכשירי אנדרואיד ולא בשירותים מתחרים למיניהם (כתנאי לשימוש במותג האנדרואיד). ביוני שעבר הכריחה גוגל את סמסונג להקפיא את הפצת הגלקסי S משום שהשיקה אותו עם שירות מיקום שנקרא Skyhook, מה שפגע במכירות של המכשיר.

 

ממה אפל מפחדת?

אפל היא ללא ספק אימפריית מובייל שמשפיעה רבות על השוק – הן בזכות שחרור מהיר של מוצרים, והן בזכות מאמצים שיווקיים גאוניים שבנו את מותג מכשירי ה-i כשם נרדף למצוינות טכנולוגית (על אף ביקורות שונות, פרשיות כמו אנטנת האייפון 4, ריבוי האלטרנטיבות ומדיניות הגן הסגור של החברה).

 

בינתיים, אף אחד מהמתחרים לא מצליח להגיע להיקף המכירות של האייפד 2 ואפל לא הנידה עפעף כשיצאו לשוק מחשבי לוח מתחרים כמו הפלייבוק של RIM ויתר החבורה. לפי הערכת International Business week, חברות כמו HTC, אל ג'י, מוטורולה ו-RIM הסיטו משאבי מחקר ופיתוח ממחשבי לוח אל הסמארטפונים שלהן, כדי להציג טלפונים חכמים טובים ככל האפשר עד שיוצג האייפון 5. מוטורולה גם הוזילה את הזום מ-800 ל-600 דולר, כדי להגדיל את מכירות הטאבלט שלה.

 

עם זאת, נראה שמאחורי הפעולה המשפטית המוגברת של אפל מול סמסונג עומד חשש ריאלי, ולא בכדי: לסמסונג יש יתרון מהותי אחד שאין לאף אחת ממתחרותיה של אפל – היא אחת מספקיות הרכיבים העיקריות של החברה. היא מייצרת מסכים, פאנלים, שבבי זיכרון ורכיבים נוספים שמותקנים בכל אייפון ואייפד. לפיכך, סמסונג יכולה לדעת פחות או יותר, מה יהיה באייפון הבא, וכיצד אפשר להתעלות עליו בגלקסי הבא. מנהלי אפל יודעים שחשוב להצר את צעדיה של סמסונג בכל דרך אפשרית, כדי לשמור על המומנטום בשווקי הסלולר והטאבלט.

 

מלחמה ברברית על שווקי העתיד

המשחק בשוק המובייל הוא קשוח ומלוכלך, אולם מהלכים משפטיים שנועדו להוביל להטלת צווי מניעה שיגבילו הפצת מכשירים, תשלום פיצויים והישגים אחרים הם דבר מאוד מקובל בו. ככל שהתביעה תהיה רחבה ותכלול יותר רכיבים קטנוניים, כך עשויה להתארך חקירת המקרה ויעלו סיכויי התובעת לזכות.

 

עצם התביעה פוגע במותג, אבל לא ברמת הצרכן: לישראל ישראלי לא באמת אכפת שאפל תבעה את סמסונג והוא יבחר במוצר שנראה לו נוח יותר וזול יותר. מצד שני, ספקיות סלולר ורשתות שיווק עשויות לחשוב פעמים לפני שיציעו למכירה מכשיר וישקיעו בפרסום שלו אם יתכן שבית משפט זה או אחר יאסור על מכירתו. בנוסף, גם משקיעים עשויים להירתע מחברות שמבלות יותר מדי זמן בבתי משפט, או נאלצות לבזבז כסף על פיצויים. להערכתנו, היתרון הטכנולוגי של סמסונג הוא קלף מנצח, נגדו תצטרך אפל לנקוט בצעדים דרסטיים. הטוב שבהם עשוי להיות הורדה משמעותית במחירו של האייפד 2.

 

משחק הזומבים עליו חלמתם >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי גנב לסטיב את העיצוב? בית המשפט יקבע
צילום: AP
מומלצים