בעקבות מחאה: רמי לוי מוזיל את הלחם הפרוס
בעקבות מחאה של קבוצת פייסבוק שקמה במקביל לקבוצת המחאה נגד הקוטג', לוי ימכור במשך שבוע לחם אחיד פרוס ב-3.90 שקלים. בה בעת ישנה קריאה לחרם כולל על חברות החלב, וקבוצת הקוטג' מאיימת: נחריף את המאבק
בעקבות ההדים שיצר חרם הקוטג', החליטו בקבוצה להחרים מוצר מדי שבוע, כשהלחם הפרוס נבחר כמוצר הראשון. רמי לוי, כהרגלו, נענה לפנייה. הוא ימכור לחם אחיד פרוס במחיר מבצע במשך שבוע.
המחיר המקורי של לחם פרוס, מוצר שנמצא בפיקוח, הוא 7.38 שקלים. זה סוג הלחם היקר ביותר שנמצא בפיקוח. לעומתו, לחם פרוס לבן עולה 6.56 שקלים, ולחם אחיד לא פרוס עולה 4.92 שקלים. הקבוצה לא קוראת לחרם, אלא מבקשת מצרכנים לצרוך בתבונה. למשל, להחליף את הלחם הפרוס בלחם שאינו פרוס.
רמי לוי הוא הראשון שהוריד את מחיר גבינת הקוטג' בסניפי רשת שיווק השקמה, ואף הכריז כי הגבינה תימכר אצלו במחיר של 4.90 שקלים במשך חצי שנה. הוא גם מוכר ביצים במחיר הנמוך מהמחיר המפוקח.
גם רשת מיסטרזול מקבוצת קו אופ ישראל, הכוללת 47 סניפים ברחבי הארץ, יוצאת במבצע על מוצרי יסוד - לחם אחיד פרוס 750 גרם + גבינה לבנה 250 גרם בשקל. מימוש המבצע תלוי בקנייה בסך 100 שקל באחד מסניפי הרשת עד יום חמישי, 23 ביוני. במסגרת המבצע משתתפים לחמים של מאפיות דוידוביץ', ברמן, אנג'ל ועוד וגבינה לבנה מתוצרת תנובה, שטראוס וטרה.
החברות לא מגיבות? נחריף את המאבק
זו לא קבוצת המחאה שצצה בפייסבוק, במקביל ואחרי קבוצת המחאה נגד הקוטג'. מחאת הקוטג' עוררה פתיחתן של קבוצות נלוות רבות כמו אירוע פייסבוק בשם: "חרם מלא על קניית מוצרי חלב של טרה תנובה ושטראוס למעט מוצרים שבפיקוח". הקבוצה הזאת קוראת להחרים את כל מוצרי חברות החלב הגדולות, בעקבות אי רצונן להוריד מחירים בעקבות המחאה. עוד קודם לכן נפתחו בפייסבוק קבוצות נגד מחירי הדלק, תאגידי המים, ומחירי הנדל"ן בישראל.
ובינתיים בזירת הקוטג' המקורית, יצחק אלרוב, מייסד מאבק הקוטג' בפייסבוק, מוסר כי המאבק יוחרף אם חברות החלב ידבקו בעמדתן הנוכחית. "היום בערב, אני וחמשת המארגנים האחרים של האירוע נקיים הערכת מצב כדי לראות לאן נושבת הרוח. כי אנחנו רואים שהחברות נשארות עם עודפים ועדיין מסרבות להוריד מחירים.
אתמול פנתה אלי מישהי ועדכנה שהיא עובדת בעיריית רחובות וקיבלה קונטיינר קוטג' לחלוקת נזקקים, כי נותרו להן עודפים. וקוטג' זה מוצר שמשפחות שרק חולמות עליו. חבל שמשפחות כאלה צריכות לקבל מצרך בסיסי רק אחרי שנשארים ממנו עודפים. במידה ולא תהיה ברירה, והחברות ימשיכו לומר שהן לא מוכנות להוריד את המחיר באופן מיידי ורשמי, גם אחרי 1 ביולי, נסלים את המאבק וזו הבטחה".