שתף קטע נבחר

 
צילום: אבי מועלם

דורשים מנתניהו להתערב: הרופאים פנו לאדמו"ר

הרופאים גייסו למאבק את בנו של האדמו"ר מויזניץ', כדי שילחץ על נתניהו לפתור את המשבר, "כפי שעשה ב-1983". מנהלי בתי החולים פנו לרה"מ: "ללא התערבותך, מערכת הבריאות תתרסק". בינתיים העיצומים ממשיכים, היום יושבתו חדרי הניתוח

המשא ומתן תקוע - והרופאים פונים למסלול עוקף אוצר. הדיונים בין משרד האוצר להסתדרות הרופאים הסתיימו גם הלילה (יום ג') ללא התקדמות משמעותית. בעקבות אי ההסכמות בין הצדדים, ידון היום שופט בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב בבקשות המעסיקים להטלת צווי מניעה. בתום היום ה-76 לשביתה דווח על עלייה בעומס בבתי החולים. הצדדים עדיין חלוקים בנושא תוספת התקנים הדרושה כדי להפחית את התורנויות של המתמחים.

 

הרופאים מנסים במקביל לפתור את המשבר במערכת הבריאות באמצעות לחץ על ראש הממשלה. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, נפגש בתחילת השבוע בבני-ברק עם ישראל הגר, בנו של האדמו"ר מויז'ניץ'. אידלמן ניסה להשפיע דרכו על ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על מנת שזה יתערב במשבר.

 

ד"ר אידלמן הביע תקווה שהאדמו"ר החרדי יסייע להגיע להסדר כפי שעשה בעבר, בשביתת הרופאים הגדולה ב-1983. "כפי שאביך הביא את ראש הממשלה דאז, מנחם בגין, לסיים את השביתה ב-1983, כך אני מקווה שאתה תפעל כעת מול ראש הממשלה בנימין נתניהו", אמר אידלמן לבנו של הרב.

 

השביתה בקפלן: "הדחיות גורמות עוגמת נפש וסבל מתמשך"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, ד"ר ערן הלפרן, אף פנה אמש במכתב לראש הממשלה בבקשה להתערבות. "לצערנו נראה כי הסכסוך רק הולך ומסתבך", כתב ד"ר הלפרן, "ללא התערבותך האישית מערכת הבריאות הציבורית - מן הטובות בעולם - צועדת להתרסקות".

 

"קרע בין ליצמן למנכ"ל משרד הבריאות"

על רקע המגעים, צפויים להימשך העיצומים בבתי החולים כל עוד אין התפתחויות בדרך לפשרה. עד יום חמישי יושבתו חדרי הניתוח, ויתקיימו רק ניתוחים דחופים (בהם להסרת גידולים). מחר ובחמישי יצטרפו לשביתה גם מרפאות החוץ והמכונים במוסדות הרפואה.

 

הצדדים הצליחו אתמול להגיע להסכמה בסוגית תורנויות המתמחים. לפי ההצעה שנידונה, מספר התורנויות יקוצץ לשמונה בחודש. עם זאת, סגן שר הבריאות יעקב ליצמן מתנגד להצעה ודורש לקצר את משך התורנות מ-26 שעות ל-18 שעות. הצעה שבהסתדרות הרפואית מתנגדים לה בתוקף וכך גם באוצר.

 

"שלושה חודשים של תסכול". שובתים בסורוקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גורם במשא ומתן טען כי "הבעיה האמיתית היא ביחסים בין מנכ"ל משרד הבריאות,

פרופ' רוני גמזו, לסגן השר ליצמן. יש קרע ביניהם". מנכ"ל המשרד הבריאות הכחיש ואמר שאין קרע בינו לבין סגן שר הבריאות.

 

"נכון שיש הבדל בנחרצות בין האמירות שלי לבין האמירות של סגן השר, אך אין קרע בינינו", אמר גמזו, "סגן השר מבטא את הצד הפוליטי ואני את הצד המקצועי, בצורה יותר זהירה ושקולה".

 

הדיון הלילה התמקד בסוגיית תוספת התקנים הנחוצה למערכת הבריאות כדי להוביל לקיצור התורנות. עלתה האפשרות להוסיף 450 תקני רופאים עד שנת 2013, אולם בהסתדרות הרפואית טוענים שזה לא יאפשר לקצר את מספר התורנויות.

 

סוגיה נוספת הנתונה במחלוקת היא החתימה על שעון הנוכחות. במשרד האוצר מאוד רוצים להוציא לפועל את המהלך ההיסטוריה, ולכן הציעו לרופאים עוד תוספת שכר - אם יסכימו לחתימה. בהסתדרות הרפואית טענו בראשית המשא ומתן כי מדובר ב"סדין אדום", אולם בהמשך, היו בהנהלת ההסתדרות הרפואית מי שהביעו הסכמה לעבור להחתמת כרטיס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השביתה בבית החולים קפלן, אתמול
צילום: אבי מועלם
ד"ר אידלמן. פנה לרב
צילום: ירון ברנר
מומלצים