סין: הורשעו מדליפי האייפד 2
בית דין סיני הרשיע שלושה אזרחים מקומיים בגניבת מידע על האייפד 2 ממפעלי פוקסקון - ובהפצת תמונות חשאיות לפני חשיפתו הרשמית של המוצר. מחיר ההדלפה: עונשי מאסר וקנסות גדולים
בית הדין העממי בשנזן, סין הודיע שבכיר בחברה לייצור אביזרים למחשבי לוח שיחד עובדים בפוקסקון לקבלת מידע על האייפד 2 טרם חשיפתו. כך, לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל. המידע שימש לייצור מארזים לאייפד 2, שפורסמו ברשת ארבעה חודשים לפני שאפל חשפה רשמית את המחשב.
איך בוצעה ההדלפה?
זיאו צ'נגסונג, מנכ"ל חברת MacTop, הציע עשרים אלף יואן (כ-3,000 דולר) להו פנגנה, עובדת פוקסקון – תמורת מידע על עיצוב ומבנה האייפד 2. פנגנה השיגה תמונות של גב המכשיר דרך לין קצ'נג, שעבדה בחברה במחקר ופיתוח.
השלושה נענשו במלוא חומרת הדין המקומי: צ'נגסונג ישלח ל-18 חודשי מאסר ונקנס ב-150 אלף יואן, פנגה ל-14 חודשים (וקנס של מאה אלף) וקצ'ינג - שנת מאסר וקנס של 30 אלף יואן. בתגובה לפרסום גזר הדין, נמסר מפוקסקון: "פוקסקון לוקחת ברצינות את מחויבותה להגנת הנכסים האינטלקטואליים שלה ושל לקוחותיה, ונוקטת בפעולות הראויות למניעת הפרות כלשהן".
לעומתה, אפל לא פרסמה כל תגובה בנושא. לחברה יש מדיניות קשוחה מאוד בכל הנוגע לאבטחת מידע והיא שומרת בקנאות על חשאיות – במיוחד כשמדובר במוצרים בפיתוח.
למעשה, ככל הנראה שאפל לקחה חלק באיתור והבאת השלושה לדין. חברת מקטופ החלה בייצור המארזים שלה לאייפד 2 עוד לפני שמישהו מחוץ לאפל ופוקסקון ידע איך הוא נראה. החברה פרסמה את המוצרים שלה עוד בדצמבר שעבר, באתרי מכירה גדולים כמו Alibaba ובכך חשפה לציבור את עיצוב האייפד 2. תוך זמן קצר קיבלו אתרי המכירה בקשה מנומסת מגורם לא ידוע להסיר את הפרסומים – ככל הנראה בגיבוי צו מנומס מבית דין.
מכונת ההדלפות
חברות כמו פוקסקון חשופות לניסיונות ריגול תעשייתי והדלפה מעצם הגדרתן: קבלניות משנה עבור מספר רב של יצרניות חומרה. טכנולוגיית רוב המכשירים המובילים בשווקי הסלולר והניידים היא דומה מאוד: מעבדים דומים, ממשקים דומים ויכולות דומות, ולכן כל זיהוי מוקדם של יתרון או שינוי במוצר עתידי הוא יעד חשוב של כל החברות בשוק.
חברות כמו פוקסקון, פגטרון ודומותיהן מעסיקות עשרות ואף מאות אלפי עובדים, שרובם אנשי פס ייצור שמרוויחים משכורות נמוכות. לפי דיווחים, העובדים מועסקים בתנאים תת אנשיים מזעזעים. מתוך כך, יש סכנה תמידית שחברה כלשהי תצליח לגייס אחד מהם כדי להשיג מידע על המתחרות. מסיבה זו מפעילה פוקסקון מערכי אבטחת מידע נוקשים מאוד, אנשי ביטחון מידע ששתולים במחלקות הייצור וכלים טכנולוגיים רבים למניעת דליפות. על אף כל אלה, כבר קרה בעבר שמידע ואף אבות טיפוס של מכשירים נעלמו או הודלפו לעיתונאים וליצרניות חומרה.
לך דבר עם רובוט >>