ישראל ביתנו: לשלש את מענק השחרור לחיילים
הצעת חוק חדשה של ח"כ משה מטלון קוראת להעלות את גובה המענק מ-7,344 ל-26,988 שקלים לחייל ששרת 3 שנים. במפלגה מנסים לעקוף את הביקורת של היועץ המשפטי על הצעתם הקודמת, בה קראו להעדיף יוצאי צבא במשרות ציבוריות
חדשות טובות לחיילים? מפלגת ישראל ביתנו מציעה להגדיל באופן משמעותי את המענק שניתן לחיילים המשוחררים. ההצעה החדשה מגיעה אחרי שהצעת חוק קודמת, בה קראה ישראל ביתנו לתת העדפה ליוצאי צבא במשרות הציבוריות במשק, זכתה לביקורת חריפה מצד היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
ההצעה החדשה, של ח"כ משה מוץ מטלון, אמורה לעקוף את הביקורת הנוקבת שספגה המפלגה על ההצעה הקודמת. מוץ מטלון טוען בהצעה כי יש לשלש את מענק השחרור של כל יוצאי הצבא והשירות הלאומי, כדי לאפשר להם רווחה כלכלית מרבית עם יציאתם לאזרחות.
על פי הצעת החוק, סכום המענק לחייל ששרת 36 חודשים יעלה מ-7,344 שקלים שניתנים היום, ל-26,988 שקלים. "חיילים שמשקיעים את מיטב שנותיהם ואף מסכנים את גופם וחייהם למען המדינה, מופלים לרעה בהשוואה לאלה שעושים לביתם באותו הזמן", אמר מטלון.
לדבריו, "הגדלת מענק השחרור היא אפליה מתקנת צודקת מאין כמותה. על כתפנו מוטלת המשימה החשובה לשמירת וחיזוק מערך השירות הצבאי בישראל, ממש כפי שעל כתפינו תרבוץ האחריות במידה שמערך זה יינזק".
מוץ מטלון הבהיר כי הצעת החוק קוראת להגדיל את מענק השחרור לכדי שלוש משכורות בגובה השכר הממוצע במשק. "כך יוכלו אלו שבחרו להקדיש עשרות חודשים להתנדבות בשירות הצבאי לפתוח בחיים האזרחיים ברווחה כלכלית מקסימלית".
בשבוע שעבר פנה היועץ המשפטי וינשטיין לראש הממשלה, בנימין נתניהו, וביקש ממנו לפעול להפלת הצעת החוק שהציגה
ישראל ביתנו, לפיה יש להעדיף יוצאי צבא במשרות ציבוריות. וינשטיין טען כי החוק יוצר אפליה קשה והעדפת ציבור אחד על פני אחר.
היועץ המשפטי אף ציין כי ההצעה תתקשה לעמוד במבחנים חוקתיים, ואם הנושא יגיע לבג"ץ, הוא לא יוכל להגן עליו. בסיום מכתבו ציין וינשטיין כי בג"ץ מכיר באופן כללי בחשיבות השירות
הצבאי ובתרומת המשרתים, ואף קבע בעבר כי יש להעניק להם הטבות כספיות בהיקף סביר.
בתגובה לביקורת אמרו בישראל ביתנו כי הם מכבדים את היועץ המשפטי לממשלה, אך ימשיכו לפעול לקידום החוק. על רקע דברים אלו החליט חבר המפלגה לקדם את הצעת חוק החדשה בנושא.