גרפל נחקר שוב: "מדבר ערבית שוטפת בחקירה"
לפי דיווח בעיתון מצרי, הצעיר הישראלי-אמריקני החשוד בריגול נכנס למצרים ב-28 בינואר, ביום השישי הראשון שלאחר פרוץ ההפגנות נגד מובארק
היומון המצרי "אל-מסרי אל-יום" דיווח הבוקר (יום ד') כי אילן גרפל, שנעצר בקהיר בחשד לריגול למען ישראל, עבר אתמול את חקירתו השמינית אצל כוחות הביטחון המצריים. לפי הדיווח, החוקרים לא נעזרו במתורגמן משום שגרפל שולט בערבית "באופן שוטף". ייתכן שבדיווח זה מנסים המצרים לבסס את טענתם כי מדובר במרגל מקצועי ומיומן.
מקור משפטי מסר לעיתון כי גרפל שהה בכיכר "א-תחריר" בקהיר, סמל המחאה נגד משטר חוסני מובארק, באופן כמעט מתמיד במהלך שהותו במצרים, במיוחד בימי ההפגנות. הוא דיווח כי גרפל נפגש עם רבים מ"צעירי המהפכה" ועם עיתונאים מצרים, וביקש מהם לסייע לו בעבודתו כעיתונאי כדי לכסות את האירועים.
עוד התברר בחקירותיו, כך מדווח העיתון, כי גרפל נכנס למצרים דרך נמל התעופה של קהיר ב-28 בינואר, יום שישי הראשון מאז תחילת ההפגנות הנרחבות נגד מובארק. לפי הדיווח, הוא נחת בשעה מאוחרת תוך שהוא משתמש בדרכונו האמריקני. גרפל טען כי הוא שליח של אחת מסוכנויות הידיעות הזרות, והוא הגיע יחד עם עוד כמה עיתונאים זרים.
"אל-מסרי אל-יום" דיווח כי הם פנו יחד למלון של שלושה כוכבים בקהיר, ונאלצו לשלם סכום כפול תמורת החדר האחרון במלון, לאחר שבעל המלון הודיע להם שזהו החדר היחיד שנותר. הם נשארו בלילה הראשון בחדר זה, ואחר כך סידר להם בעל המלון כמה חדרים בהתאם למספרם של העיתונאים. הוא הציע להם להעביר אותם למלון גדול יותר, אך "המרגל" גרפל סירב משום שהמלון משקיף על כיכר "א-תחריר", נכתב בדיווח. לאחר כמה ימים הוא נפרד לכאורה מיתר העיתונאים "והחל לאסוף את מה שביקשו ממנו", מסר העיתון.
אתמול דווח בעיתון מצרי אחר, "אל-אהראם", כי גרפל שוחח עם הוריו בטלפון לראשונה מאז מעצרו. לפי הדיווח, גרפל דיבר עם ההורים, שחיים בארה"ב, במשך כ-50 דקות, ודיווח להם כי הוא זוכה ליחס טוב מהרשויות במצרים. בעיתון דווח כי
גרפל סיפר להם "כי לא נגרם לו נזק וכי קציני המודיעין האחראים עליו נוהגים בו באופן אנושי ומביאים לו כל מה שהוא מבקש".
מצרים הכריזה על מעצרו של גרפל, יהודי אמריקני שעלה לישראל, התנדב לצה"ל ואף נפצע במלחמת לבנון השנייה, בשבוע שעבר. היא טענה כי מדובר בסוכן מוסד שניסה להתסיס את הציבור המצרי בימי המהפכה כדי לזרוע אנרכיה. היא פרסמה תמונות שלו בכיכר "א-תחריר" ובלוויית מפגינים נוספים במצרים. בישראל התייחסו לדיווח בביטול, וגם במצרים היו שטענו כי המעצר נועד לצרכים פנימיים, כמו למשל להשחיר את פני הצעירים שמובילים את המחאה על היעדר רפורמה פוליטית במדינה.