"חוק גרוניס": מרידור הגיש ערר, השרים ידונו שוב
ועדת השרים לענייני חקיקה תמכה בהצעת ח"כ כץ לקצר את תקופת המינימום לנשיא ביהמ"ש העליון - על מנת לאפשר את בחירת גרוניס לתפקיד. מרידור מתנגד, ולכן יתקיים דיון מחודש
דן מרידור מתנגד ל"חוק גרוניס" - והגיש ערר למזכירות הממשלה, על מנת לקיים דיון מחודש בהחלטת ועדת השרים לענייני חקיקה. השרים תמכו בהצעה של ח"כ יעקב כץ (כצל'ה) מהאיחוד הלאומי, על פיה תקוצר תקופות המינימום בתפקיד לשופטים שממונים לנשיאות בית המשפט העליון לשנתיים.
משמעות ההצעה, שאמורה בהמשך לעבור לאישור הכנסת, היא כי השופט אשר גרוניס יוכל להתמנות לנשיא בית המשפט העליון לאחר פרישת הנשיאה הנוכחית, דורית ביניש. גיל הפרישה של שופטים עומד על 70, וכרגע גרוניס אינו יכול להתמנות לתפקיד כיוון שבמועד פרישתה של ביניש בשנה הבאה הוא יהיה בן יותר מ-67.
ביניש אמורה לפרוש בפברואר 2012, ולגרוניס יישארו אז שנתיים ו-10 חודשים לכהן בבית המשפט העליון. על פי החוק הנוכחי, השופטת מרים נאור היא זו שתחליף את ביניש בתפקיד. השופט אליעזר ריבלין הוא הוותיק ביותר אחרי ביניש, אך בעת פרישתה הוא יהיה בן 69, ולכן בכל מקרה לא ימונה לנשיא העליון.
לאחר שוועדת השרים אישרה את הצעת החוק של ח"כ כץ, געשה המערכת המשפטית. גורמים משפטיים טענו כי הניסיון להתערב בזהות נשיא בית המשפט העליון הבא הינו מעשה שלא יעשה וכי לגורמים פוליטיים לא צריך להיות כל קשר לזהות הנשיא הבא. "אין ספק שגם השופט גרוניס וגם השופטת הינם שופטים ראויים וטובים, אולם שניהם לא צריכים חוקים מיוחדים על מנת להתקדם לתפקיד הנשיא. עיתוי הצעת החוק מעלה שאלות רבות ואין לה מקום", ציינו הגורמים.