שתף קטע נבחר
 

איטלקי קליל: פסטה ברוטב עגבניות ובמיה

זה הזמן לנצל את הבמיה הטרייה ואת העובדה שהחום השורר בחוץ לא מאפשר להתמודד עם ארוחה כבדה, ולהכין מנת פסטה עם רוטב עגבניות ובמיה שתוגש עם גבינת ריקוטה מטוגנת קלות

פסטה ברוטב עגבניות ובמיה

מתכון של השפית מיה סופינו

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ק"ג פסטה טרייה

לרוטב:

250 מ"ל שמן זית

4 שיני שום, חצויות

1 בצל בינוני, קצוץ

1 כף פלפל ירוק חריף טרי, קצוץ ( או לפי הטעם)

1/2 ק"ג במיה נקייה (גבעול חתוך לא קרוב מידי, שטוף ויבש)

כ-2 ק"ג עגבניות קלופות (אפשר מקופסה, מומלץ מסוג איכותי), חתוכות לקוביות

1/2 ק"ג עגבניות שרי תמר, חתוכות לחצי או רבע, תלוי בגודל

עלים ממס' גבעולי תימין, קצוצים

עלים ממס' גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

להגשה:

כ-1/2 ק"ג גבינת ריקוטה מפוררת ומטוגנת קלות בשמן זית ומלח

 

אופן ההכנה:

  1. הרוטב: מטגנים בשמן זית את השום, הפלפל החריף, הבצל והבמיה עד להשחמה. מוסיפים את העגבניות הטריות ולאחר מס' דקות את העגבניות מהקופסה.
  2. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש ומבשלים עוד מס' דקות. מכבים ומוסיפים תימין, פטרוזיליה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. הפסטה: מרתיחים סיר גדול של מים (הכי גדול שיש), מוסיפים 2 כפות מלח גס ברתיחה. כשהרוטב מוכן והמים מבעבעים מוסיפים את הפסטה, מערבבים פעם אחת ומבשלים 2-4 דק' (על פי צורת הפסטה) עד לדרגת "אל דנטה" (=על השן: קצת קשה בפנים). 
  4. להגשה: מטגנים קלות את גבינת הריקוטה עם מעט שמן זית ומלח.
  5. מסננים את הפסטה ומערבבים עם הרוטב המוכן, מוסיפים את הריקוטה מעל ומגישים.


פסטה ברוטב עגבניות ובמיה 

 

  • מיה סופינו היא השפית של מסעדת פסטה מיאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים