שתף קטע נבחר

5,000 שקל מעיריית נתניה למשפחות השכולות

ראש העיר מרים פיירברג, שהפסיקה את חופשתה בחו"ל, ביקרה את משפחות הנערות שנהרגו בפיצוץ בנתניה. לקרובי ארבעת ההרוגים הועבר מענק כספי: "יותר חשוב לנו לדעת מי אשם"

מנתב"ג - לזירת הפיצוץ בנתניה: ראש העיר מרים פיירברג, ששהתה בחופשה פרטית בחו"ל בזמן שאירע האסון ברחוב העצמאות בנתניה, שבה היום (ד') לארץ מוקדם מהמתוכנן, ויצאה לראות את הריסות הבניין. לאחר מכן ביקרה את משפחות שלוש הנערות שנהרגו בפיצוץ. במקביל, העניקה העירייה לכל אחת מהמשפחות מענק בסך 5,000 שקלים.

 

מחר צפויה פיירברג לבקר גם בביתו של ההרוג הרביעי, מוחמד אבו עטא, בן 28 מכפר קרע. היום התייחס אחד מקרוביו למענק: "הכסף שקיבלנו מעיריית נתניה לא יחזיר לנו את מוחמד, וכסף זה לא הכל. מה שחשוב לנו יותר זה לדעת מי אשם בפיצוץ בלוני הגז". היום שוחררו למעצר בית טכנאי הגז וגנב המתכות החשודים בגרימת האסון.

 

כשיצאה מביתה של סטייסי ברוק בת ה-17, אמרה ראש העיר ל-ynet כי "המפגש עם המשפחות היה מרגש והלב נשבר. מדובר בשלוש בנות מדהימות, ובמשפחות עם בעיות כלכליות. אנחנו נשמח בשמחותיהן ונשתתף גם בצערן".

 

מאז אירע הפיצוץ, ספגה עיריית נתניה ביקורת רבה מצד הדיירים שנפגעו. "ראש העיר בחו"ל ואין עם מי לדבר", ציין אחד התושבים שהלין על היעדר טיפול הולם. "יש כל כך הרבה סגנים בעירייה ולא יודעים למי לפנות. יש אנשים שאין להם לאן ללכת", הוסיף. בהתייחסה לתלונות האנשים שאיבדו את בתיהם, הבהירה פיירברג כי "אנחנו לא הכתובת. עיריית נתניה לא אחראית על אירועים מסוג זה, ולמרות זאת, נדאג שתושבי הבניין לא יישארו בלי קורת גג ולא יישארו ברחובות".

 

בסך הכל, 39 בני אדם נותרו מחוסרי בית בעקבות האסון. 11 מהמשפחות שבתיהן נפגעו היו מוכרות עוד קודם לשירותי הרווחה, ולהן יימצא כבר מהשבוע הבא סידור שיכון חלופי עם סבסוד דמי השכירות על ידי המדינה, רק במקום אחר בעיר.


רבקה מסהיד (בחולצה הכחולה שנייה מימין) ורבקה דוראי (ראשונה משמאל) בשיעור בבית חב"ד בנתניה, שעות לפני שנהרגו (צילום: חב"ד אונליין)

 

בנוסף, צוותי הנדסה בודקים את המבנה, כאשר אחת האפשרויות הנשקלות היא ליישם בו כעת את תכנית המתאר הארצית 38, על פיה מחזקים ומשפצים בתי מגורים תמורת זכויות בנייה, מה שעשוי להגדיל אותו במספר קומות. "אנשי המקצוע צריכים לבדוק מהי רמת הסיכון ואם ניתן לשפץ את המבנה, או צריך להרוס אותו", הוסיפה פיירברג. "מה שחשוב לי עכשיו שהכיכר תחזור להיות שוקקת חיים".

 

בתחילת השבוע פתחו חבריהן של ההרוגות במחאה נגד העירייה,

בטענה כי סדר העדיפויות שלה לקוי: "החלטנו ליצור עצומה הקוראת לחקור את התנהלות העירייה כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד", הסבירה אחת מהם. "ראש העיר השקיעה בטיפוח העיר, לדוגמה בקניית מאות עצי דקל שמחיר כל אחד מהם אלפי דולרים, במקום לדאוג לדבר הבסיסי שהוא בטיחות חיי התושבים ואבטחת מערכות הגז בבניינים", טען חבר נוסף, "במחיר של דקל או שניים, היה אפשר לאבטח את כל צנרת הגז בבניין שהתפוצץ".

 

עם זאת, בדבריה היום דחתה ראש העיר את הטענות על הזנחה: "זה לא נכון, ותמיד אנשים במצבים כאלו מחפשים סיפורים. רק לאחרונה שיפצנו את הכביש האחורי ובנינו מדרכה וכביש חדש, ועסקים פרטיים עיריית נתניה לא אמורה לנקות. אולי אנשים חושבים לעצמם שאנו אמורים לנקות להם את החנויות, אבל לדרישות יש גבול".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיירברג, היום. "הלב נשבר"
צילום: עידו ארז
הריסות הבניין. "בודקים אם ניתן לשפץ"
צילום: ג'ורג' גינסברג
חברי ההרוגות. "לחקור התנהלות העירייה"
צילום: עידו ארז
מומלצים