אריה דרעי: אעמוד בראש תנועה בבחירות הקרובות
עכשיו זה רשמי: אריה דרעי, המטאור הפוליטי שישב בכלא, חוזר לפוליטיקה. הוא הכריז בוועידת הנשיא שקיבל את ההחלטה לרוץ בראש תנועה בשל רצונו "לתרום ולתת תקווה לאזרחי ישראל"
יו"ר ש"ס לשעבר, המטאור הפוליטי, חוזר לפוליטיקה: אריה דרעי הודיע אחר הצהריים (יום ד') רשמית כי הוא חוזר לפוליטיקה ויעמוד בראש תנועה: "במדינת ישראל אי אפשר לתרום בלי כוח פוליטי, ולכן בבחירות הבאות אעמוד בראש תנועה". הוא אמר כי מה שהתאים ל-84', עם הקמת ש"ס, "היה נכון לשעתו. אני היום מרגיש שאני חוזר עם הניסיון שיש לי. אני רוצה היום להשתמש בכוח פוליטי כדי לייצר אחדות".
ומה באשר לראשות ממשלה? דרעי לא מפתח ציפיות, ולדבריו "לא קורצתי מהחומר הזה". לאחר הדברים בפאנל בוועידת הנשיא, אמר דרעי ל-ynet שלא בהכרח יקים תנועה חדשה: "אני חוזר לחיים הציבוריים, אך איני יודע באיזו מסגרת. כפי שש"ס נראית היום, היא לא בהכרח תיראה בעתיד". משמעות הדבר היא שדרעי עדיין לא ויתר לחלוטין על הרעיון להשתלט מחדש על ש"ס.
המטאור הפוליטי חוזר לעניינים. ועידת הנשיא, היום (צילום: נועם מושקוביץ)
לדברי דרעי, את ההחלטה לרוץ בראש תנועה קיבל בשנה האחרונה מהרבה סיבות, "אבל בעיקר משום שאני מרגיש שאני יכול לתרום, ולתת תקווה לאזרחי מדינת ישראל".
השר לשעבר ואחד האנשים החזקים בפוליטיקה בעבר הוסיף כי הוא מרגיש שזה הייעוד שלו. "אני לא בא ממקום של נקמה או אמביציה", אמר יו"ר ש"ס לשעבר. "יש לי חלום שאראה סקר שאריה דרעי לא עובר את אחוז החסימה ואז אוכל להשתחרר מהשליחות הפוליטית, אבל זה הייעוד שלי". לדבריו, "בכל סקר שיש אני מקבל 7 או 8 מנדטים, למרות הכלא וכל שאר הדברים שקרו לי".
לא בא ממקום של נקמה או אמביציה (צילום: נועם מושקוביץ)
בהתייחסו לתהליך השלום ציין דרעי כי "הפחד הגדול שלי הוא מלחמות. מעולם לא הצבעתי בעד מלחמה או מבצע צבאי". עם זאת, ציין כי "לא בשביל זה אני חוזר. המטרה שלי היא ללכד את הציבור, כדי שאם נלך לתהליך נהיה מאוחדים. ברור שאני בעד תהליך שלום, אבל אין שחור או לבן, השאלה כמה סיכונים נוכל ונהיה מוכנים לקחת על עצמנו".
בשנה האחרונה הצטרף דרעי לקולות המבקרים את הממשלה על התייקרות המחירים. לפני מספר חודשים אמר ל-ynet כי "ממשלה שמאלצת את אזרחיה להתלבט בקניית לחם אחיד, ממשלה שמטילה מע"מ על מים ומס על דלק, ממשלה שהצעירים שעובדים קשה אינם מסוגלים להגיע לדירה, אינה ראויה למשול".
מראשות ש"ס ועד התא במעשיהו
דרעי, בן 52, כיהן כשר פנים וחבר כנסת מטעם ש"ס משנת 1988, אולם ב-1993 הוא פרש מהממשלה בשל חשדות למעשי שחיתות. בשנת 99' הוא הורשע בקבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כן נקבע שמדובר בעבירה שיש עימה קלון.
הרשעתו של דרעי, והטענות כי נגרם לו עוול בשל מוצאו הספרדי ואמונתו החרדית - כיכבו בתעמולת הבחירות של ש"ס לכנסת ה-15, והיא הגדילה את כוחה מ-10 ל-17 מנדטים. למרות התוצאה, דרעי פרש מראשות התנועה,
ואת מקומו תפס אלי ישי.
בספטמבר 2000 נכנס דרעי לכלא מעשיהו לריצוי העונש, כשמחוץ לכלא הגיעו לשיאן הפגנות המחאה ההמוניות של תומכי ש"ס, ההכרזות על חפותו של דרעי והקריאות למהפכה ספרדית בישראל. ביולי 2002 לאחר שדרעי שוחרר מהכלא, הוא עזב את תנועת ש"ס, ויחסיו עם מנהיגיה ועם הרב עובדיה יוסף מתוחים וקשים.
ב-1997 היה דרעי מעורב בפרשת בר-און חברון בניסיון להשפיע על בחירת היועץ המשפטי לממשלה. למרות שהוחלט להעמידו לדין בשל מעורבות בסחיטה ובהפרת אמונים, שלוש שנים מאוחר יותר נסגר התיק נגדו בנימוק כי אין מקום לנהל תיק נוסף בעניינו.
Read this article in English