שתף קטע נבחר
 

לנובו Edge E420s: הענק הירוק

הודות לשילוב בין מעבד חזק, כונן SSD מהיר, זמן סוללה מצוין ועיצוב נכון, הנייד החדש של לנובו יכול להתאים למשתמשים ארגוניים וביתיים כאחד. איפה הקץ'? הוא ממש, ממש ירוק וגם לא זול במיוחד. לקחנו את ה-Edge החדש לסיבוב

<< אפל הסירה את האינתיפאדה

 

מחשבים ארגוניים הם לרוב משעממים למראה, מקסימום – מכוערים בצורה מעניינת. אחרי שנים ארוכות בה המחשבים שלה נראו כמו ציוד צבאי, השיקה לנובו ב-2010 את סדרת EDGE - מחשבים ארגוניים שהצליחו לחצות את הקו שבין "אלגנטי" ל"יפה". אחד המחשבים המעניינים בסדרה זו הוא הבן החדש שלה, האדג' S420, נייד ארגוני שיש לו הרבה מה להציע גם למשתמש הביתי.

 

לנובו בחרה עבורו בתצורה של 14 אינץ' – גודל מסך שהוא פחות נפוץ בסדרות לצרכן הקטן ומאוד פופולרי בארגונים. מדובר בפשרה טובה בין גודל גוף, תצוגה ומקום לרכיבים (כמו כונן אופטי למשל) ובין משקל וזמן סוללה. מה הוא יודע לעשות? כמעט הכל. מה בכל זאת חסר בו? התשובה בהמשך.

 


עיצוב ומבנה: שרירים וקטיפה

לנובו יודעת להרכיב מחשבים עמידים מאוד. החברה משתמשת בפטנטים לאבטחת הכונן הקשיח, להגנה על המקלדת מלכלוך ומנוזלים, ומשלדת המחשב מלהישבר גם אם יפול לכם. האדג' 420 לא שונה מאחיו בתחום זה.

 

 


 

הגוף עשוי שלדת מתכת בעלת ציפוי מוברש בצורה עדינה מאוד, שהוא מאוד נעים למגע. חזית המחשב היא זוויתית, בצורה שמזכירה את העיצוב הקלאסי של מחשבי ThinkPad שמכונה Wedge. סביב המסך תמצאו פס כסף עבה יחסית שנותן למחשב קצת יותר אופי. בסך הכל, ה-420 הוא מחשב נאה למדי. פס הכסף ההיקפי הוא נקודה לוויכוח: "איכס, מה זה, מחשב צעצוע?" יחשוב המנכ"ל. "וואו, מגניב!" יחשוב כמעט כל אחד אחר.

 


 

אוהבים תבליטים וחריטות, דפוסים מיוחדים או אלמנטים עיצוביים בולטים? חפשו במקום אחר. מה יש לאדג' 420 להציע? הוא מאוד, מאוד ירוק. אפשר להתווכח על זה, אבל לדעתנו הירוק דווקא נאה ומעניין. מי שמעדיף צבע קצת יותר סטנדרטי, יוכל לבחור לו גם אדג' שחור או אדום. האדג' 420 הוא דק (שלושה סנטימטר) וקל (2.3 קילוגרם) בצורה ממוצעת יחסית לקטגוריה. בסך הכל, מדובר במחשב נאה מאוד.

 

למסך יש רזולוציה של 1,366 על 768 פיקסלים והוא בעל בהירות גבוהה למדי של 300 ניט. למרות זאת, הוא מבריק מאוד ולכן רגיש לתאורה ישירה. סביבת המקלדת נקיה מאוד, וכוללת רק קורא טביעות אצבע וכפתור הפעלה. אבל הדבר הראשון שתופס את העין בו הוא משטח העכבר הענק שלו (עליו נרחיב המשך).

 


שורה תחתונה: יפה בירוק.


 

ממשק: מייטי מאוס

המקלדת של מחשבי סדרת EDGE היא מהטובות שראינו במחשב נייד. לנובו שינתה אותה מעט. תפקודי הבקרה (בהירות, עוצמת שמע ועוד) והמולטימדיה נמצאים כולם בשורת מקשי ה-F, כפי שתמצאו ברוב המחשבים הניידים. אבל מה? במקום ללחוץ על מקש ה-Fn, דווקא תפקודים אלה הם ברירת המחדל.

 


זו החלטה מאוד נבונה, אותה ביצעה גם HP בסדרות המחשבים האחרונות שלה. מצד שני, אם לנובו החליטה שאתם צריכים להשתמש פחות במקש ה-Fn, לא ברור למה היא מיקמה אותו בפינת המקלדת, היכן שרובנו רגילים למצוא מקש Ctrl. עוד אפשרות היא להפוך את המקשים לבעלי פעולה כפולה דרך לחיצה. למשל, מקש F1 יתפקד כמקש MUTE בלחיצה קצרה, ובתור אף 1 בלחיצה של שתי שניות.

 

מקשי הסקירה נמצאים לצד מקשי החיצים, מה שמקל על קריאת מסמכים ארוכים. תפקוד צילום המסך זכה לכפתור משלו. הבעיה של מקלדת האדג' היא בגודלו של כפתור ה-Caps Lock: הוא בגודל דומה לזה של האנטר, וקצת "פולש" אל מרחב המחיה של מקשים שימושיים יותר. התוצאה: תקופת הסתגלות שתכלול החלפות שפה, מחיקות ותיקונים.

 


 

משטח העכבר גדול מאוד, ממש ענק. הוא גם נוח לעבודה ומזהה היטב מחוות רב מגע. הכפתורים משולבים בו והם בעלי רגישות בינונית. בראש המסך תמצאו מצלמת אינטרנט סטנדרטית ולצידה חיישן תאורה ופנס LED קטן שנועד להאיר את המקלדת בעת עבודה בסביבה חשוכה. בחלקו האחורי של הגוף, מתחת לציר המסך, תמצאו שקעי תצוגה, ממשק וחריץ לכרטיסי SIM. זוהי בחירה עיצובית טובה, שכן כל אלו הם שקעים שלא נמצאים בשימוש תדיר ולא מחייבים גישה מיידית. שאר השקעים נמצאים בצידי הגוף. יש לו גם כונן אופטי מובנה, קורא כרטיסים משולב, שקע HDMI ושלושה שקעי USB מהם אחד שמאפשר טעינת התקנים גם כשהמחשב במצב שינה.

שורה תחתונה: נוח מאוד.


 

מולטימדיה ותוכנות: ממוצע ועוד קצת

בתור מחשב מולטימדיה, ה-420 נותן חויה טובה, אבל רחוקה מלהיות מושלמת. המסך שלו מאוד רגיש להשתקפויות ותאורה ישירה ויש לו זווית צפיה ממוצעת למדי. הסאונד הוא דווקא הפתעה טובה במחשב: הרמקולים ממוקמים מתחת לצירי המסך ומציגים עוצמה ממוצעת אבל איכות טובה מאוד וצליל היקפי מורגש – אפילו שלנובו לא התקינה במחשב מעבדי סטריאו וסראונד. ככל הנראה שהחברה הגבילה בכוונה את עוצמת השמע, כדי למנוע חריקות והפרעות בווליום גבוה.

 


 

יש לו חבילת תוכנות של לנובו שכוללת תוכנה לניהול והצפנת סיסמאות, כלי לבקרת עדכונים, תוכנת גיבוי, תוכנה לבקרת מקלט ה-GPS במכשיר ואת simpleTap 2, תוכנה ששולפת תפריטי בסיס כשמקישים עם שתי אצבעות על משטח העכבר. עם זאת, חבילת אופיס מלאה לא תמצאו בו. החברה התקינה במחשב גירסת Starter בלבד. מוזר שלנובו בחרה לוותר על דבר כל כך בסיסי. בנוסף, מדובר במחשב לא זול, ומן הראוי שחבילת התוכנות שלו תכלול פאוור פוינט מלא, למשל.

שורה תחתונה: נשמע היטב, אבל חבילת התוכנות מאכזבת.


 

ביצועים: הענק הירוק

מחשבים עסקיים נדרשים להפעיל תוכנות רבות בו זמנית, ביניהן יישומים ארגוניים למיניהם. ה-420 משיג את המטרה הזו באמצעות שילוב בין מעבד חזק מבית אינטל – Core i5 2410M במהירות 2.3 גיגהרץ ובין כונן SSD בנפח 160 גיגה. למחשב יש גם ארבעה גיגה זיכרון מהיר, וכרטיס מסך של אינטל, מדגם HD 3000.


כרטיס המסך מסוגל להפעיל משחקים ישנים יחסית (ילידי 2007, למשל) בצורה סבירה למדי. מי שינסה להריץ עליו משחקים חדשים יותר יתאכזב. כרטיס הרשת של המחשב מאתר רשתות במהירות והוא בעל אנטנה ברגישות גבוהה, שתצוד גם את ה-WiFi של השכן בקצה טווח הקליטה. בנוסף, יש לו חריץ לכרטיסי SIM ורכיב GPS.

 

בעיה אחת במפרט המכשיר הוא הכונן הקשיח. אמנם מדובר בכונן SSD מהיר שבזכותו פעולות כמו הפעלת, העתקת וחיפוש תוכניות מתבצעות כהרף עין - אבל הנפח שלו הוא חצי מהממוצע בקטגוריה. ה-420 מתמודד היטב עם ריבוי משימות, ובמבחן PCMark Vantage הציג ציון של 6,400 נקודות - גבוה מעל לרוב מחשבי הקטגוריה. עם זאת, בדיקה בתוכנת 3DMark06 הציגה ציון של 3,240 נקודות - מאוד ממוצע.

שורה תחתונה: חזק ומהיר, ליישומים בסיסיים.


 

סוללה ופליטת חום: מחשב ליום עבודה

למחשב יש סוללת שישה תאים פנימית, שלא ניתנת להחלפה. היא תספיק לכם לכמעט שבע שעות בשימוש סביר - נתון מרשים מאוד, שיספיק לכם ליום עבודה ממוצע. ה-420 לא מתחמם בצורה מורגשת בעת העבודה. מאידך, המאוורר שלו פועל בעצמה גבוהה וקצת מרעיש מפעם לפעם.

שורה תחתונה: משובח.


 

סיכום: מהטובים ביותר

מי שמחפש לפטופ לעבודה שיהיה גם מחשב עיקרי בבית, יוכל להחזיק שעות ארוכות על טעינה בודדת ולהפעיל בצורה חלקה את רוב מה שיזרקו לעברו, יכול להפסיק לחפש. לנובו בנתה נייד מצוין ומצויד היטב. איפה הקץ'? הוא עדיין כבד יותר ממחשבים דקים וקלים ולא נוח לנשיאה ממושכת, חבילת התוכנות שלו קצת מאכזבת והוא יקר יותר ממחשבי מיינסטרים ממוצעים.

 

הדגם שנסקר אולי עולה על המחשב המשפחתי ברוב התכונות שלו, אבל תצטרכו להיפרד מ-6,299 שקל כדי להיות בעלים של אחד כזה. בארץ נמכר גם דגם בעל כונן קשיח סטנדרטי, במהירות 7,200 סל"ד ולו נפח של 320 גיגה. קחו בחשבון שהוא יהיה איטי יותר מה-420 שהצגנו בסקירה הזאת, ובעל זמן סוללה קצר יותר - אבל מחירו 4,399 שקל.

 

יתרונות: מקלדת, סאונד, זמן סוללה, ביצועים.

חסרונות: חבילת תוכנות, מרחב אחסון, מחיר.

שורה תחתונה: מהטובים בקטגוריה.

 

מחיר: 6,299 שקל, עם שלוש שנות אחריות.

 

ציון סופי:


 

למפרט המלא באתר היצרן

לכל סקירות הניידים

 

מכות בטוויטר: ג'קאס נגד אסהול >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים