שתף קטע נבחר
 

נובל אנרג'י חידשה את עבודות הקידוח בלווייתן

לפי הערכת נובל אנרג'י, שדה לווייתן משתרע על שטח גדול מאוד של כ-325 קמ"ר ולכן יהיה צורך לבצע שני קידוחי הערכה או יותר על מנת להמשיך ולהעריך את היקף עתודות הגז. עבודות הקידוח ימשכו אל המטרות המשניות ולעומק כולל של כ-7,200 מטר, שם אמורים להימצא מאגרי הנפט

ברת נובל אנרג'י האמריקאית חידשה היום (ו') את עבודות הקידוח במבנה לווייתן. מדובר בקידוח שנועד לאשש את ההערכות הקודמות בדבר מציאת 453 BCM (מיליארד מ"ק) גז טבעי במקום.

 

העבודות חודשו לאחר שמשרד התשתיות הלאומיות אישר מתווה הקידוח החדש שהוגש לו על ידי החברה.

 

לפני כשלושה שבועות הורה משרד התשתיות על הפסקת העבודות בטענה שקיים חשש בטיחותי בשל כשלים שהתגלו בקידוח המקורי. הקידוח החדש ("לווייתן 3") יערך כמה ק"מ בסמוך לזה שננטש.

 

הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות, ד"ר מיכאל גרדוש, הורה על המשך פעולות הניטור והבקרה של קידוח לווייתן 2, והערכות לאטימתו.

 

נובל אנרג'י היא השותפה הבכירה במבנה לווייתן (39.66%) והיא משמשת גם כקבלנית הקידוח בפועל. שאר השותפות הן דלק אנרגיה (45.34%, באמצעות דלק קידוחים ואבנר) ורציו (15%).

 

בסוף חודש מרץ יצא לדרך קידוח לווייתן 2. זה קידוח נוסף למציאת גז שמרוחק כ-14 ק"מ מהקידוח המקורי שנעשה במקום, עליו דיווחו השותפות בדצמבר 2010 על מציאת 453 BCM (מיליארד מ"ק) גז טבעי, כמות שגדולה פי 83 מהצריכה שנרשמה בישראל ב-2010.

 

באותו דיווח נמסר כי "במסגרת הקידוח נתגלו בשכבת המטרה חולות מאגר באיכות טובה מאוד, המכילות גז טבעי, בעובי כולל (נטו) של לפחות 67 מטר במספר שכבות שונות מגיל טרצייר אוליגומיוקן (המקבילות גיאולוגית לחולות המאגר שזוהו בקידוחי תמר)".

 

לפי הערכת נובל אנרג'י, שדה לווייתן משתרע על שטח גדול מאוד של כ-325 קמ"ר ולכן יהיה צורך לבצע שני קידוחי הערכה או יותר על מנת להמשיך ולהעריך את היקף עתודות הגז. עבודות הקידוח ימשכו אל המטרות המשניות ולעומק כולל של כ-7,200 מטר, שם אמורים להימצא מאגרי הנפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קידוח לוויתן גז
צילום: אלברטוס
מומלצים