שתף קטע נבחר
 

חשיפה: האוטובוסים יתחילו לשמור שבת

ynet חושף כי הרפורמה בתחבורה הציבורית בגוש דן טומנת בחובה הרעה משמעותית בתנועת האוטובוסים לפני צאת השבת. לפחות ארבעה קווים שנעו בשעות אחר הצהריים יעברו למוצאי שבת. בין היתר ייפגעו תושבי חולון ושכונות דרום תל-אביב

הרפורמה בתחבורה הציבורית עומדת לכרסם בסטטוס קוו. עבור נוסעים רבים בגוש דן, השבת הזו היתה האחרונה שבה נהנו מאוטובוס לפני צאת השבת - הסדר שנהוג שנים רבות במסגרת הסטטוס-קוו. ynet חושף כי השינויים הצפויים בתחבורה הציבורית בגוש דן, שיחלו בסוף השבוע הבא, מביאים עמם גם הרעה משמעותית בתנועת האוטובוסים לפני יציאת השבת.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על פי השינוי - שהוצנע בפרסומי משרד התחבורה - לפחות ארבעה קווים מרכזיים לא יפעלו עוד בשעות הערב המוקדמות של יום שבת ויחלו לנוע - במסגרת המסלולים החדשים - בצאת השבת. בכך תיושם, הלכה למעשה, יוזמה ברוח דומה, שנדחתה על-ידי ועדת הכלכלה של הכנסת לפני כשלוש שנים. אגב, במשרד התחבורה וב"דן" בחרו לא להגיב בינתיים, למרות פניות מצד ynet.

 

 

במסגרת הפעימה השנייה של הרפורמה, יבוטלו כ-70 קווי אוטובוס ותיקים, שיוחלפו בכ-50 קווים חדשים. יישום התוכנית הביא לביקורת מצד גורמים רבים שתקפו את מתכנניה. בין היתר, התלוננה עיריית גבעתיים על ביטול קו 45 ונהגי המוניות מחו על אי שיתופם במהלך. גם שיטת התמחור של הנסיעה צפויה להשתנות, עניין שהוביל אף הוא לביקורת רבה על הרפורמה.


לוח הזמנים לפני הרפורמה (מימין) לעומת לוח הזמנים אחריה

 

על פי בדיקת ynet, קו 1 (מחולון לתל אביב), קו 9 (מדרום תל אביב לצפונה), קו 35 (מתל אביב לבית החולים שיבא בתל השומר) וקו 61 (מרמת גן לתל אביב) - כולם קווי דן, המשרתים בעשרות השנים האחרונות אלפי נוסעים מדי חודש - ייצאו

לדרכם החדשה במסגרת הרפורמה רק בסביבות השעה 20:30 בשבתות. לבד מקווים אלה, ימשיכו לפעול בגוש דן בשעות אחר הצהריים של שבת שבעה קווים נוספים - חלקם מגיע מאזור השרון - אך גם אלו צפויים להיכלל בפעימה הבאה של הרפורמה, ועתידם בשבתות אינו ידוע בשלב זה.

 

במסגרת הסטטוס קוו בין דתיים לחילונים, היה נהוג שקווים הפועלים בסמיכות לבתי חולים רשאים לפעול גם בשבת אחר הצהריים, לפני צאת השבת. כך למשל בקו 9, המגיע לבית החולים איכילוב בתל-אביב. כאמור, השינוי שאמור להיות "לטובת הנוסעים" מתברר כשינוי משמעותי, הפוגע לרעה בתושבים רבים.

 

השינוי הזה לא בא לידי ביטוי בפרסומי משרד התחבורה, המבטיחים גדולות ונצורות. בניגוד להבטחות המשרד בפרסומים, לא נראו במוצאי שבת דיילים שיסבירו לנוסעים שזו תהיה הפעם האחרונה שבה יסעו בשבת באוטובוס ציבורי.


לוח הזמנים לפני הרפורמה (מימין) לעומת לוח הזמנים אחריה

 

כל זה קורה בשעה שהכנסת דחתה השבוע ברוב מוחץ הצעת חוק של ח"כ ניצן הורוביץ (מרצ), לפיה תתאפשר תחבורה ציבורית בשבת באופן סדיר ורשמי, בלי לפגוע ברגשות החרדים, באיזורים שנחשבים לחילוניים. השר משה כחלון, שהציג את עמדת הממשלה, אמר כי "כמובן שיש הרבה נימוקים - סטטוס קוו, פגיעה ברגשות - ולכן הממשלה מתנגדת. אין שום צורך לשנות את הסטטוס קוו".

 

על רקע זה, השינוי האמור בולט יותר. לפני שלוש שנים, נעשה ניסיון בכנסת לבטל את הקווים הללו, בשל "ביקוש

נמוך", אך לאחר מחאה תקשורתית ומאמץ שהובל על ידי יו"ר ועדת הכלכלה דאז ושר הגנת הסביבה היום, גלעד ארדן, נדרשה חברת דן לשמור על הפעלתם בשבתות לפנות ערב.

 

ח"כ לשעבר רן כהן (מרצ), אחד ממתנגדי ההצעה אז, אמר ל-ynet כי "רוב הנוסעים בקווים האלו בשבת אחר הצהריים מיועדים כמעט אך ורק למטרות סופר-אנושיות: חיילים שצריכים לחזור מוקדם מחופשת סוף השבוע, אזרחים שנוסעים לבקר את קרוביהם וצעירים שנוסעים לעבוד במשמרות ערב. הם לא עושים זאת במטרה להתריס או בכוונת מכוון, כך שמדובר בגזירה שערורייתית, אנטי חברתית ואנטי אנושית", אמר כהן.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוטובוס דן, היום. נסיעה אחרונה בשבת
צילום: ירון ברנר
תושבי חולון ייפגעו
צילום: ירון ברנר
וגם תושבי רמת-גן
צילום: ירון ברנר
מומלצים