פאניקה מיותרת? פדיונות של 2 מיליארד ש' בקרנות הנאמנות
קרנות הנאמנות רשמו בשבוע החולף פדיונות של 2 מיליארד שקל, שיא של שלוש שנים וחצי. למרות הנתונים הכלכליים הטובים שמציג המשק, הציבור חושש על רקע התנודתיות החדה בשוק ההון. מתחילת חודש יוני היקף הפדיונות עומד על 4.9 מיליארד שקל
למרות נסיונות ההרגעה של הכלכלנים, המשקיעים ממשיכים למכור. תעשיית קרנות הנאמנות שוברת שיא שלילי חדש של שלוש שנים וחצי, לאחר פדיון שבועי ענק של כ-2 מיליארד שקל בקרנות הנאמנות המסורתיות – הגבוה ביותר מאז ינואר 2008.
רק בשלושת הימים הראשונים של השבוע החולף פדו המשקיעים כ-0.5 מיליארד שקל בכל יום, כך מעריכים כלכלני בית ההשקעות מיטב. הנתונים הכלכליים הטובים שמציג המשק, אינם מצליחים להרגיע את המשקיעים כששוק ההון מושפע ממגמה שלילית בעולם, ומתנודתיות חדה.
הפדיונות מתרכזים בעיקר בקרנות אג"ח חברות וכללי. מתחילת החודש פדו הקרנות המסורתיות כ-4.9 מיליארד שקל.
שוקי המניות בארץ ובעולם המשיכו להיות תנודתיים גם בשבוע החולף: מדד ת"א 75 ירד בכ-2.3%, מדד יתר-50 רשם ירידה של כ-0.4% ומדד ת"א 100 ירד בכ-0.2%. מנגד, מדד ת"א 25 רשם עלייה של כ-0.5% ומדד ת"א בנקים טיפס בכאחוז.
על אף הצניחה החדה. הקרנות המנייתיות (ישראל, חו"ל וגמישות) רשמו ירידה של כ-30% בקצב הפדיונות השבועי, אך הוא עדיין נותר גבוה ועמד על כ-150 מיליון שקל: הקרנות המתמחות במניות בישראל פדו כ-100 מיליון שקל, קרנות מניות בחו"ל הוסיפו לפדיונות עוד כ-35 מיליון שקל ואילו מהקרנות הגמישות יצאו כ-15 מיליון שקל.
מראשית חודש יוני משכו המשקיעים מהקרנות המנייתיות כ-530 מיליון שקל, שמתווספים ל-570 מיליון שקל שנמשכו מהן בחודש מאי. לעומת זאת, הקרנות הכספיות גייסו ביוני עוד כ-1.1 מיליארד שקל.
תעשיית הקרנות מנהלת נכון לסוף השבוע האחרון, סך נכסים של כ-154.6 מיליארד שקל, נתון המבטא ירידה בסך הנכסים מאז חודש אוקטובר 2010.
הכספיות דווקא גייסו
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים