שתף קטע נבחר
 

כוננות קיץ: סרט, סטייק וקלפוטי

בתריסים מוגפים ומזגן שפועל בכל הכוח קיבל רפי אהרונוביץ' את פני הקיץ, את החברים שקפצו לבקר כיבד בסטייק שעבר צלייה איטית וקינח בקלפוטי בגרסה פשוטה כדי לא לעבוד קשה כשחם בחוץ

הקיץ כבר מכה בעוז, שבת, 9:00 בבוקר- ההליכה ליפו הופכת קשה יותר ויותר. גם הפיתוי להתחיל באיזה בורקס קשקבל (או ארבעה) ולהמשיך בחומוס-פול-פלאפל, פחות קורצת. אם ההליכה לשם קשה, הרי החזרה ב-11:00 הופכת למסע ייסורים. לא רק שהשמש קופחת במלוא עוזה, הרי גם הבורקס והפול מפעילים את כל כובד משקלם שמצטרף בחדווה לכל כובד משקלי.

 

הביתה בשמחה רבה, מקלחת ומזגן. הגברת עוטפת עצמה בכרבולית, אנחנו על הספה, התריסים מוגפים, אל בנדי מוקלט בכבלים, אבטיח פריך שסוף-סוף אפשר לאכול וכוננות הקיץ מתחילה. צלצול טלפון הבזק מפר את השלווה. אני לעולם לא עונה בבזק, זה לעולם לא בשבילי, וזה גם לא מפסיק לבד. הגברת עונה: "בטח שאנחנו בבית, ברור שיש אוכל". אני מקדים את המאוחר ומוריד את הכורסא ממצב נירוונה מוחלטת למצב כוננות חברים. זהו המצב שתיכף יקפיצו אותך למטבח. "נו...?" אני שואל, "מגיעים בארבע לראות סרט", היא עונה. "נכין פופקורן", אני מנסה להתחמק, "לא", היא עונה, "הבטחתי סרט וארוחה. יש לך חמש שעות, מה הבעיה?". מה הכי קל ולא יגרום לי להזניח את הכורסה ליותר מדי זמן? מצאתי! אנטרקוט בצלייה איטית.


על האש ובצלייה ארוכה - האנטרקוט (צילום: ירון ברנר) 

 

אנטרקוט בצלייה איטית

המרכיבים (ל-12 סועדים):

1/2 2 ק"ג אנטרקוט שיושן במקרר של קצב טוב

5 כפות חרדל מהמשובחים ביותר שיש

מלח גס

פלפל שחור

200 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. כמתבקש מהשם, הטריק פה הוא בצלייה המוקדמת של האנטרקוט בחום נמוך מאוד. מעסים את הבשר בחרדל, מלח ופלפל. עד כאן הכל שגרתי. עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום של 80-90 מעלות לכ-4 שעות.
  2. מוציאים את הנתח, מסירים את נייר הכסף, מעלים את התנור ל-250 מעלות. כשהתנור לוהט פורסים את החמאה, מניחים על הנתח ומחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות.
  3. מניחים על קרש למנוחה של 15 דקות, פורסים, מניחים ליד חרדל מעולה, עוד מלח גס ופלפל שחור, תפוחי אדמה אפויים בקליפתם ומלפפונים חמוצים.
  4. אגב, כולם הסכימו שבתור ארוחה קיצית קלילה זה היה מופלא.

 

למחרת עדיין חם. שאריות האנטרקוט נגמרו בתוך כריכי צהריים עם פלפלים קלויים ועדיין צריך לאכול גם בערב. אז הכנו את מרק היוגורט הקלאסי עם שפע מלפפונים טריים, שמיר, מעט מלפפונים חמוצים ויוגורט. השדרוג שלנו היה פלפלים קלויים שנשארו קלופים מהצהריים, קצוצים דק ומעט רוטב פסטו (לא להגזים, זה בא לתבל, לא להפוך לרוטב לפסטה). קלינו פוקצ'ת גרגרים, פרסנו עם סכין משוננת חדה והנחנו בצד. לקינוח - הרבה דובדבנים חיים והעוגה המועדפת עליי, גרסה פשוטה לקלפוטי.


כיף לעשות איתם דברים טעימים - הדובדבנים (צילום: Index Open) 

 

קלפוטי

הגרסה הפשוטה

 

המרכיבים: 

2 חבילות דובדבנים טריים מגולענים

1/2 כוס שרי הרינג

2 ביצים

2 חלמונים

1 מכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

1/2 כוס קמח תופח

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים את הדובדבנים המגולענים בשרי הרינג ללילה. מסננים ושומרים את הנוזל. מניחים את הדובדבנים בכלי חסין חום.
  2. טורפים את כל החומרים מלבד החלב, הקמח והשמנת, וכשהתערובת אחידה, מוסיפים גם אותם.
  3. שופכים את התערובת על הדובדבנים, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
  4. מחממים את נוזל ההשריה ומטפטפים מלמעלה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
בלי לעבוד קשה מדי, סטייק בצלייה איטית
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים