שתף קטע נבחר
 

התינוק של המלון: 2 מתכוני חַרוֹש

האם ידעתם שלפני שהמלון מבשיל והופך למתוק הוא יכול לשמש כירק שטעמו כזוקיני ומלפפון יחד? הכירו את החרוש, מלאו אותו בדברים טובים או שתפו אותו בסלט

החרוש הוא למעשה מלון צעיר (בייבי מלון) שנקטף לפני שהוא הופך להיות בשל, צהוב ומתוק. צבעו ירוק כהה, יש לו מרקם בשרני וטעמו העז הוא שילוב של זוקיני ומלפפון. החרוש מתפקד על תקן ירק, וניתן לאכול כשהוא חי, בסלט למשל, או כשהוא מבושל, מטוגן או אפוי.

 

עונת החרוש היא מתחילת יוני ועד סוף יולי. אפשר להשיגו בשווקים השונים, בעיקר בצפון הארץ. כדאי לנסות ולשדרג בעזרתו כל סלט או תבשיל. השף עדווי ממלון "גולדן קראון" בנצרת מציע לכם שני מתכונים לדוגמה.


בייבי מלון - החרוש (צילום: בועז לביא) 

 

חרוש ממולא בכבש ברוטב יוגורט עזים

המרכיבים (ל-4 מנות):

8 יחידות חרוש (בייבי מלון) בגודל בינוני

300 גרם בשר כבש טחון

1 בצל סגול קצוץ

50 גרם צנובר קלוי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל לבן

פלפל אנגלי טחון

בהרט

רוטב יוגורט:

500 מ"ל יוגורט עזים

1 כף קמח לבן

2 כפות שמן זית (לעיטור)

2 כפות שמן זית (לטיגון)

1/2 כפית כורכום או זעפרן

מלח ופלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. חרוש: מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את החרוש מהחלק הפנימי.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את בשר הכבש וממשכים לטגן עוד 5 דקות.
  3. מתבלים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים.
  4. ממלאים את החרוש בתערובת הבשר ומניחים בתבנית שטוחה. אופים בטמפ' של 180 מעלות למשך 12 דקות.
  5. רוטב יוגורט: מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הקמח למשך 2 דקות על אש קטנה. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לערבב על אש קטנה עד לקבלת רוטב חלק וקטיפתי. מוספים את התבלינים והזעפרן, מורידים מהאש ומעטרים את הרוטב עם שמן זית.
  6. מוציאים את החרוש מהתנור, יוצקים רוטב יוגורט ומחזירים לתנור לעוד 12 דקות.


חרוש ממולא בכבש ברוטב יוגורט עיזים (צילום: בועז לביא) 

 

סלט חרוש עם שקדים לבנים ומוצרלה

המרכיבים (ל-4 מנות):

200 גרם חרוש (בייבי מלון), חתוך לרצועות

100 גרם זיתים שחורים, חתוכים לטבעות

150 גרם שקדים לבנים

150 גרם גבינת מוצרלה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

50 גרם קוביות גמבה אדומה

שמן זית /מלח פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים עם שמן הזית, המלח והפלפל הלבן, מניחים במקרר לחצי שעה ומגישים.


סלט חרוש עם שקדים לבנים ומוצרלה (צילום: בועז לביא)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חרוש ממולא
צילום: בועז לביא
מומלצים