שתף קטע נבחר

 

הקייטנה הגדולה של עזה: "לא מתחרים בחמאס"

גם השנה משתתפים רבבות מילדי הרצועה במשחקי הקיץ של אונר"א. הזאטוטים כבר קופצים על טרמפולינות, מתכננים לשבור שיאי גינס ובסוכנות הסיוע מקווים שגם לבנות, הנאלצות לרוב להישאר בבית, תהיה קצת נחת. בחמאס קצת פחות מרוצים

סוכנות האו"ם לסיוע לפליטים פלסטינים (אונר"א) פתחה גם השנה, כבכל יוני, את משחקי הקיץ ברצועת עזה. באירועים, שיימשכו עד סוף יולי, ישתתפו כ-250 אלף ילדים ובני נוער. "בעזה יש רק מעט מקומות שבהם יוכלו הילדים לבלות את חופשת הקיץ במנוחה, ואנחנו נותנים להם את ההזדמנות להשתתף בחוויה שתתן להם הנאה כמו לכל ילד נורמלי", הסביר ל-ynet עדנאן אבו חסנה, יועץ התקשורת של אונר"א. מספר הילדים הלוקחים חלק בפעילויות האו"ם גבוה בהרבה מהמשתתפים בפעילויות חמאס.

 

המשחקים בעזה נערכים זו השנה החמישית, וכמיטב המסורת, הם נפתחו במרוץ הלפיד לאורך כל הרצועה. במרוץ השתתפו 75 ילדים שמייצגים אזורים שונים ברחבי הרצועה, והם נפגשו זה עם זה בעיר עזה, שם הם הדליקו את הלפיד המרכזי בטקס שנערך במטה אונר"א. הלפיד יבער עד לתום המשחקים בקיץ. הלפיד, אגב, הוכן מחומרים ממוחזרים על-ידי הנפח העזתי ג'מאל דיאב. "אני בדרך כלל לא מיצר לפידים, אבל כששמעתי שאונר"א מחפשת לפיד למשחק הקיץ, חשבתי - למה לא?", הסביר.


המשחקייה של עזה. גם הבנות יכולות לצאת מהבית (צילום: אונר"א)

 

הפעלת הקיץ הגדולה לילדים, שמרביתם חיים מתחת לקו העוני, כוללת משחקי ספורט, סדנאות אומנות ותרבות ופעילויות בחוף הים. "אני כבר רוצה להירשם לפעילות שתהיה בשנה הבאה", אמרה מג'ד אבו חטר, "בלי משחקי הקיץ, הייתי מבלה את כל החופשה בבית בלי לעשות כלום". מודלה לוז, שמתאמת את המשחקים בצפון רצועת עזה, מדגישה כי הפעילויות הללו חשובות במיוחד לבנות: "בדרך כלל נאסר עליהן לצאת ולשחק ברחוב, ובזכות משחקי הקיץ הן יכולות לעשות את זה". יועץ אונר"א אבו חסנה מסכים: "הפעילות הזו מגבירה את הביטחון העצמי של הילדים, שנפגעו בעקבות אירועי האלימות בשנים האחרונות".


עוזר לביטחון העצמי של הילדים. הדור הבא של העזתים (צילום: אונר"א)

 

במסגרת משחקי הקיץ מתארגנים הילדים לשבור מספר שיאי גינס בתחומים שונים. 2,000 ילדים ינסו לשבור את השיא בהקפצת כדורגל, 5,400 ילדים יטביעו את כפות ידיהם על בד כדי ליצור את ציור כפות הידיים הגדול בעולם. האירוע המרכזי יהיה העפת 9,000 עפיפונים בו זמנית במקום אחד, במטרה לשבור את השיא הקודם שבו נשלחו לאוויר 6,200 עפיפונים.

 

באונר"א מדגישים כי הם מקבלים תגובות חיוביות לפעילות שהם מארגנים: "המשפחות תומכות בנו, ובכל שנה מספר המשתתפים עולה. נוסף על כך, בזכות המשחקים האלה נספק עבודה ל-8,500 אנשים", אמר אבו חסנה. אבל מדי פעם, גם אונר"א והילדים שעליהם היא פורשת את חסותה מקבלים תזכורת לכך שהמציאות חזקה יותר מכל ניסיון בריחה, ולא כולם מרוצים מפעילותה של הסוכנות.

בחמאס ראו לא פעם במשחקים הללו סטייה מדרך הישר, הן משום שבנים ובנות משתתפים בהם יחד בפעילויות, והן בגלל התכנים - שאינם קשורים לדת.

 

"אנחנו לא בתחרות עם חמאס על הפעילות לילדים, ואין להם התנגדות למה שאנחנו עושים", מתעקשים באונר"א, "זה נכון שבשנה שעברה הייתה התנגדות מצדם, אבל השנה המצב של אונר"א ברצועה הוא בסדר". ובכל זאת, לפני יומיים התפוצץ באישון לילה מטען חבלה בסמוך לבניין של אונסק"ו, סוכנות התרבות והמורשת של האו"ם, בעיר עזה. גורמים שונים אמרו כי ייתכן שהמטען נועד להעביר לאונר"א מסר, שלפיו יש ארגונים פלסטיניים שאינם רואים את הפעילות שהיא עורכת לילדים בעין יפה. גורמים בסוכנות דחו את הדברים, והודיעו כי הם ממשיכים לפעול כרגיל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לילדי עזה יש תעסוקה, גם למבוגרים - 8,500 יקבלו עבודה
צילום: אונר"א
מחנה של אונר"א שהוצת אשתקד בעזה
צילום: AP
מומלצים