שתף קטע נבחר

גם התנדבות עולה כסף

מתנדבות במרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית מוציאות מכספן ומכלות את זמנן כדי להושיט יד לעזרה. הכנסת תדון בהעלאת התמיכה למרכזים, ברשתות שיווק מתקיים מבצע התרמה

מתי שמעתם על מתנדבת שנוסעת שעה וחצי כדי להיות בתורנות בקו החירום? או מתנדבת שמפסידה יום עבודה כדי לצאת לליווי בפרקליטות? או מתנדבת שמוציאה 150 שקל מכספה רק כדי להגיע למקום ההתנדבות? זו המשמעות של התנדבות במרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בפריפריה.

 

מ', בת 22, היא אחת מתוך 186 הנשים שפנו בשנה האחרונה למרכז הסיוע גליל-גולן. ההליך הפלילי שלה התקדם בקצב משביע רצון. מ', מצידה, עברה סוג של גיהינום כיוון שכל שחזור של האונס שעברה העלה בה מחדש את התופעות שמוזכרות בספרי המקצוע בנוגע לתסמיני פוסט טראומה - רמת חרדה גבוהה, הבזקי זיכרון מהאירוע, הפרעות שינה ותחושה שהאירוע משתלט על החיים. .

 

מ' נחקרה בתחנת המשטרה של טבריה. לרוב, הצליחה רכזת הליווי של מרכז הסיוע לארגן מתנדבת מהאזור שתלווה אותה לתחנה, אולם לעיתים נאלצה להזעיק מתנדבת מקרית שמונה או רמת הגולן – מרחק 60 ק"מ לכל כיוון. אבל מה זה 60 קילומטר כשצריך לווי לנפגעת?

 

ואז הגיע תורן של הפגישות בפרקליטות.

 

הפגישות נמשכו שעות ארוכות, במהלכן נציגת הפרקליטות שוחחה עם מ' וביחד הן עברו על כל הפרטים. המתנדבת ממרכז הסיוע היתה שם, לעתים יום שלם, מתוך תחושת שליחות ורצון להעניק למ' את התמיכה הנחוצה.

 

ההליך המשפטי של מ' הסתיים. בניגוד לרוב התיקים הדומים, הנסגרים מחוסר ראיות, המקרה שלה הצליח להגיע לבית המשפט, שם הוכחה אשמת הפוגע. עוד דרך ארוכה מצפה למ', אך ההליך הפלילי היה נדבך חשוב בדרך להחלמה.

 

במקביל, ממשיך מרכז הסיוע לתמוך בא' ובג' ובצ', ובמאות נפגעות הפונות מדי שנה, בגילאים שונים, מישובים שונים, כולן מהמרחב הצפוני, שחייהן התהפכו ברגע אחד כיוון שמישהו החליט שמותר לו לגזול מהן את גופן ונפשן.

 

לפחות הן למדו לדעת שהן לא לבד. 80 מתנדבות ושבע עובדות (ב-4.5 משרות) נמצאות במרכז הצפוני הצנוע, בכדי לענות כל דקה, כל שעה, לקריאתן של נפגעות ולהושיט להן יד בדרכן למסע ההחלמה.

 

בימים אלה מתקיים מבצע התרמה ברשת "מגה" ו"מגה בעיר" למרכזי הסיוע בפריפריה. ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת תקיים היום (ג') דיון חירום בהעלאת תקציב התמיכות שמעניק משרד הרווחה למרכזי הסיוע.

 

כל תרומה או תקציב שיתווסף, יסייע לנו להגיע לעוד נפגעת שזקוקה לנו, להוסיף עוד קבוצת תמיכה, לקיים סדנאות נוספות בבתי הספר ולהכשיר עוד אנשי מקצוע לעסוק בתחום.

 

  • על הכותבות: רוני מלישקביץ האס רכזת הכשרות; אלה קנור, רכזת ליווי בהליך הפלילי, מרכז הסיוע גליל-גולן.
  • אתם לא לבד. לקוי הסיוע לנשים חייגו 1202 מכל אזור חיוג. לקוי סיוע לגברים חייגו 1203.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההליך הפלילי - נדבך חשוב בשיקום הנפגעת (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים