שתף קטע נבחר

 

סחר בבני אדם: ישראל לצד פקיסטן ורואנדה

הדו"ח השנתי של מחלקת המדינה האמריקנית על סחר בבני אדם מציב את ישראל באותה קבוצה עם מדינות עולם שלישי, וקובע כי היא "מדינת יעד לגברים ונשים, הנתונים לעבודת כפייה וסחר בבני אדם לצורכי מין"

בחברה רעה: מחלקת המדינה האמריקנית פרסמה הלילה (יום ג') את הדו"ח השנתי שלה בנוגע לסחר בבני אדם בעולם. הדו"ח מציב את ישראל לצד מדינות כמו פקיסטן ורואנדה, וקובע כי אף שבהיבטים מסוימים חל שיפור בהתנהלות הישראלית מול הסחר בבני אדם, "בישראל נמשך המצב הבלתי נסבל של סחר בעובדים וייבוא זונות דרך מצרים".

 

לעיון בחלק הישראלי בדו"ח האמריקני - לחצו כאן

 

"ישראל היא מדינת יעד לגברים ונשים, הנתונים לעבודת כפייה וסחר בבני אדם לצורכי מין", נקבע בדו"ח. "עובדים בעלי מיומנויות ירודות מתאילנד, סין, נפאל, הפיליפינים, הודו, סרי-לנקה ורומניה, מהגרים באופן עצמאי וחוקי לישראל ועובדים בחוזי עבודה זמניים בבנייה, בחקלאות ובשירותי בריאות בבתים. חלק מהם מוצאים עצמם בתנאים של עבודת כפייה, כולל על ידי העלמה לא חוקית של דרכונים, מגבלות תנועה, חוסר יכולת לבחור לעצמם את המעסיק שלהם, אי תשלום שכר, איומים, תקיפות מיניות והפחדות פיזיות".


דירוג ישראל בדו"ח מחלקת המדינה

 

ישראל אינה נכללת ברשימת המדינות הדמוקרטיות המערביות המתקדמות בכל הקשור לעמידה בסטנדרטים המינימליים הנדרשים לטיפול בסחר בבני אדם, רשימה שבה נכללות מדינות מערב אירופה, ארה"ב, קנדה ואוסטרליה, אלא בקבוצת המדינות השנייה, זו שאליה משתייכות מדינות "שעושות מאמצים לשפר את המצב".

 

בתחתית הרשימה נמצאות מדינות כמו איראן, צפון-קוריאה, אלג'יריה, מיאנמר, כוויית, סוריה, לבנון, לוב ותימן. ישראל ניצבת לצד פקיסטן, עומאן, אלבניה, הונדורס, רואנדה, סנגל, סיירה-לאון ואיי מרשל.

  

בדו"ח שפורסם הלילה נכתב כי רבות מהסוכנויות לגיוס עובדים בארצות המקור ובישראל, מחייבות את העובדים להפקיד סכומים של 4,000 עד 20 אלף דולר כדמי כניסה - נוהג שהופך אותם לפגיעים מאוד במהלך שהותם בישראל. עוד נכתב כי בשנה שעברה נכנסו לישראל 14 אלף מסתננים דרך הגבול עם סיני, לעומת 5,000 בשנת 2009.

 

בדו"ח נכתב בין השאר כי "נשים מברית המועצות לשעבר ומסין נתונות לזנות כפויה בישראל, אם כי מספרן פחת מאז 2006

, אז חוקקה ישראל את החוק האוסר סחר בעבדים". עם זאת, מחבריו מתריעים כי "ממשלת ישראל אינה מצייתת באופן מלא לסטנדרטים המינימליים כדי לבטל את הסחר בבני אדם".

 

ישראל החריפה את התביעה, ההרשעה והענישה של עברייני סחר בבני אדם, לרבות מעסיקים, אבל הדו"ח האמריקני מציע להגדיל באופן משמעותי את התביעות והעונשים נגד סוחרים בבני אדם. מופיעה בו קריאה לישראל שלא להעניש קורבנות של סחר בבני אדם, ולהגביר את מספר פקחי העבודה והמתורגמנים בעבודות חקלאות ובנייה. בדו"ח האמריקני גם נמתחת ביקורת על הנוהג הישראלי לשגר מיד מהגרים שמוברחים לישראל בחזרה לסיני, מבלי לוודא שהם אינם קורבנות של סחר בבני אדם אצל הבדואים בסיני.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסתננים רבים נכנסים מסיני
צילום: רויטרס
מומלצים