שוחררו תומכי הרב ליאור: "נמליץ להעמיד לדין"
יום אחרי שהתפרעו בעקבות מעצרו של הרב מקריית ארבע, החשוד בהסתה בשל תמיכתו בספר "תורת המלך", שוחררו בתנאים מגבילים 24 מתומכי הרב שנעצרו. במשטרה אומרים: נמליץ להעמיד אותם לדין. חשוד אחד עדיין נחקר
בית משפט השלום בירושלים שחרר הבוקר (יום ג') בתנאים מגבילים כ-20 פעילי ימין שנעצרו אמש, בשעה שהפגינו והתפרעו בירושלים בעקבות מעצרו של הרב דב ליאור מקריית-ארבע. ארבעה עצורים נוספים שוחררו הבוקר בתנאים מגבילים על-ידי קצין משטרת ירושלים, ועצור נוסף נחקר עדיין במשטרה. היא תחליט בהמשך היום אם לשחררו לביתו.
חלק מהעצורים שוחררו למעצר בית בישיבה שבה הם לומדים או בביתם עד ליום ראשון, וחלקם הורחקו מירושלים לתקופה של 20 יום. על כולם נאסר להשתתף בהפגנות בשלושת השבועות הקרובים.
עו"ד דוד הלוי, שמייצג את כל העצורים, אמר ל-ynet כי שחרורם המיידי מהמעצר מדבר בעד עצמו. "לטעמי ניתן היה לשחררם כבר אתמול בתום חקירתם כדי לחסוך לילה במעצר. המשטרה הייתה יכולה להפעיל שיקול דעת זהיר יותר, ולמנוע את כל הסאגה שחווינו אתמול". הוא הוסיף: "צריך לזכור שהזכות להפגין היא זכות יסוד של כל אזרח במדינה דמוקרטית, כך שהשימוש בכלי המעצר צריך להיות זהיר ביותר".
משטרת ירושלים מסרה בתגובה לדברי עו"ד הלוי כי "החשודים נעצרו בעקבות עבירות חמורות של התקהלויות אסורות, הפרות סדר, והצהרות מחאה בלתי חוקיות, חלקם גם על תקיפת שוטרים. לאחר שחקירתם הסתיימה הם שוחררו בתנאים מגבילים, והמשטרה תבדוק היטב אם הם ממלאים אחר תנאים אלה. המשטרה תמליץ להעמיד לדין את החשודים ששוחררו".
הרב ליאור נעצר אתמול בצהריים, כארבעה חודשים לאחר שהוצא נגדו צו מעצר. הוא חשוד בהסתה בעקבות דברי ההסכמה שכתב לספר השנוי במחלוקת "תורת המלך", שקרא בין היתר לאפשר הריגת גויים. הרב שוחרר אחרי חקירה קצרה ביאחב"ל, אך מעצרו עורר זעם בקרב פעילי הימין - שפתחו בהפרות סדר נרחבות בירושלים ובמוקדים אחרים.
לבני לנתניהו: למה אתה שותק?
בעקבות המעצר יצאו תומכיו של הרב לרחובות בירושלים, בשומרון וגם בשדרות. הם חסמו לסירוגין את הכניסה לבירה, ולאחר מכן הסתערו על בית המשפט העליון וניסו לפרוץ אליו. בהמשך הפגינו מול בית המשנה לפרקליט המדינה, שי ניצן. בערב התכנסו מאות מפגינים בכניסה לעיר, וקיבלו בריקודים וצהלות את הרב ליאור. שני שוטרים הותקפו ונפצעו קל.
אנשי ימין ורבנים בכירים יצאו להגנתו של הרב ליאור. גם הרבנים הראשיים, שלמה עמאר ויונה מצגר, התבטאו נגד מעצרו. "אנחנו מצרים וכואבים על הפגיעה החמורה בכבודו של רב ודיין חשוב, מגדולי רבני ישראל וממנהיגי הצבור הדתי", כתבו השניים - וציינו כי מחאתם הועברה גם לידי "מנהיגי הציבור והשלטון".
הבוקר תקפה יו"ר ראש האופוזיציה, ציפי לבני, את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על שתיקתו לנוכח מעצרו של הרב ליאור וההתפרעויות שבאו אחריו. אחרי שנתניהו התעלם מהנושא בנאומו בעצרת הסוכנות היהודית בירושלים, עלתה לבני לבמה,
ואמרה: "ראש הממשלה דיבר כאן לפניי ושתק. אני שואלת אותו - איך אתה לא מגן על הפקידים במשרד המשפטים שפועלים להגן על החוק במדינה ובחוץ יש הסתה קשה נגדם?".
לבני הוסיפה שהיא מצפה מראש הממשלה, משר המשפטים ומכל ההנהגה "לגלות אומץ נדרש, ולשים בצד כל שיקול פוליטי ולהגן על האנשים האלה ועל הערכים האלה. שתיקת ראש הממשלה בעת הזו בלתי מתקבלת על הדעת. אני מצפה ממנו ומכל אחד מאתנו, מימין ומשמאל, לצאת נגד הסתה כזו ולהבהיר שמדינת ישראל היא מדינת חוק, וכולם - כולל הרבנים - כפופים לחוק".