קצב שואל: מדוע לא נבדקו יחסיי עם א'?
צוות ההגנה של הנשיא לשעבר הגיש את עיקרי טיעונו לקראת הערעור על הרשעתו בשני מעשי אונס: "קצב נכנס ביומו הראשון למשפט כשאות קין של אנס ועבריין מין סדרתי מוטבע על מצחו"
"לא מקצה שיפורים ולא תחליף לעדות במשטרה": ריענון העדות ויחסיו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב עם א' ממשרד התיירות עמדו היום (ג') במוקד טיעוני הערעור של צוות ההגנה על הרשעתו בשני מעשי אונס.
על פי פרקליטי קצב, פטר עצמו בית המשפט מלדון ביחסיו עם א' - יהיו אלה מערכת יחסים רומנטית או ניצול יחסי מרות - רק משום שקצב עצמו הכחיש כל קשר עם המתלוננת. בנוסף, העמיד צוות ההגנה למבחן בית המשפט את נושא ריענון העדות. בין היתר, הוא טוען כי השיטה מסייעת לעדות לשחזר את עדותן במשטרה, לגרום לשינוי בגרסאותיהן ולהזכיר להן פרטים ואירועים.
על-פי פרקליטיו של קצב, עורכי הדין אביגדור פלדמן, ציון אמיר, אבי לביא ומיקי חובה, הלך בית המשפט "בעיניים עצומות" אחר טענות התביעה, "למרות שבדרכו היו מכשולים עצומים עליהם בחר לדלג תוך כדי התעלמות מוחלטת. "קצב נכנס ביומו הראשון למשפט כשאות קין של אנס ועבריין מין סדרתי מוטבע על מצחו".
פרקליטי קצב הדגישו בטיעוניהם את התנגדותם לאופי השימוש בעדות המתלוננות "המתיישנות" ועדויות השיטה. הם תקפו את "שיטת הריענונים", שסייעה, לטענתם, לעדות המתיישנות לשחזר את עדותן במשטרה ולגרום לשינוי בגרסאותיהן.
לדבריהם, הרענון "הזכיר" להן פרטים ואירועים שאותן עדות לא זכרו. צוות ההגנה של קצב כותב עוד כי "ראוי היה כי בית המשפט יתייחס לשיטה כרעה חולה ואין היא מהווה תחליף לעדות במשטרה או בגדר 'מקצה שיפורים' של עדויות אשר ניתנו במשטרה".
קצב בבית המשפט (צילום: ליאור מזרחי)
באשר למערכת יחסיו של קצב עם א' ממשרד התיירות, כותבים פרקליטיו של קצב כי "מהראיות האובייקטיביות שבתיק עולה תמונה שונה בתכלית מזו שמציגה המתלוננת בגרסתה, שאינה עולה בקנה אחד עם טענות אינוס. אכן, תמונה זו סותרת את גרסתו של הנאשם, אך אין בכך כדי לפטור את בית המשפט מלהתייחס לראיות האובייקטיביות ולסתירות והשקרים מפי המתלוננת".
הראיות, לדברי הפרקליטים, הצביעו על "מערכת יחסים רומנטית בהסכמה או בניצול יחסי מרות שאינם עולים כדי שלילת ההסכמה", אך בית המשפט למעשה פטר עצמו מלדון בתמונה העולה משום שקצב הכחיש כל קשר רומנטי.
קצב אמור היה להתחיל בריצוי שבע שנות המאסר שנגזרו עליו לפני כחודש וחצי, אך שופט העליון יורם דנציגר קבע כי "לא ניתן לומר שסיכויי ערעורו של קצב הינם משוללי יסוד", והורה לעכב את ביצוע העונש של הנשיא לשעבר, עד להכרעה בערעור.
בערעור, שהוגש בתחילחת מאי והתפרס על פני 300 עמודים, כתבו עורכי הדין כי "יש לתת משקל ממשי למעמדו של קצב,
שכיהן כנשיא המדינה ונציגה הרשמי של ישראל בארץ ובעולם. ראוי שפרשה זו תסתיים כאשר קצב משוחרר ולא מובא באזיקים לבית המשפט העליון מבית הסוהר".
לפני כחודש, דחתה נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, את בקשת עורכי דינו של קצב להרחיב את הרכב השופטים שידונו בערעור שהגיש משלושה לחמישה שופטים. בהחלטתה, כתבה ביניש כי "לא שוכנעתי כי המקרה שלפנינו מצדיק הרחבה". לדבריה, הטענות המשפטיות שמעלים הצדדים, "אינן מעלות שאלות עקרוניות מן הסוג המקים עילה להרחבת ההרכב. גם זהות המבקש, כשלעצמה, אינה מצדיקה הרחבה של מותב השופטים".