מתוק של קיץ: מאפינס פירות וגבינת שמנת
הפירות בעונת הקיץ יפים וצבעוניים - אבל גם נוטים להתקלקל במהירות או להתגלות כחמוצים. אלה צפריר מצאה פתרון מושלם לכל הבעיות - מערבבים את הפירות לתערובת מאפינס ויש לכם קינוח מצוין
אח, פירות הקיץ. אנחנו חולפים על פניהם בשוק או בסופרמרקט, הם מסתכלים עלינו, קורצים וממש מתחננים לחזור איתנו הביתה. לפעמים הם נהדרים, אבל לעתים קרובות הם רק הציגו מצגות שווא כאילו הם מתוקים כדבש. ותמיד יגיעו ביחד איתם הפירות שהיו בתחתית הסלסלה, הקטנים יותר והמוצלחים פחות, וגם אלה שכבר ראו ימים טובים יותר והחלו להתקמט. אז מה עושים עם כל הפירות הבשלים מדי, המעוכים מדי והחמוצים מדי? יש לי פתרון מצוין עבורכם: מאפינס!
המאפינס הבאים מאופיינים בנגיעות גבינת שמנת מתוקה המשלימות את טעמם של הפירות. התוצאה היא מאפינס עסיסיים, מפנקים, מתוקים במידה ולא משעממים. אה, והם גם משתבחים עם הזמן ולא מתייבשים לאחר יומיים. נסו עם נקטרינה, משמש, שזיפים, דובדבנים, ענבים - ועם תות שדה בעונה הקרה יותר.
המאפינס האלה דורשים קצת יותר השקעה מאלה הרגילים, משום שהם מורכבים מ-3 חלקים (כן, מלכלכים 3 קערות): החלק של הפרי, תערובת גבינת השמנת ובלילת המאפינס. הגרסה המוצלחת ביותר יוצאת כשמשתמשים בתבנית מאפינס, אבל מי שיש לו קצת פחות זמן ו/או סבלנות מוזמן לאפות את הבלילה כעוגה בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ או שתי תבניות אינגליש-קייק (שימו לב, זמני האפייה יתארכו).
פירות קיץ חמצמצים או בשלים מדי מושלמים למאפינס (צילום: אלה צפריר)
מאפינס פירות קיץ וגבינת שמנת
המרכיבים (ל-24 מאפינס בגודל רגיל):
2 כוסות (280 גרם) קמח
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
100 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים מספר 1
1 כוס פרי נבחר, חתוך לקוביות קטנטנות (כמה שיותר קטן יותר טעים)
לתערובת הגבינה:
1/2 חבילה (125 גרם) גבינת שמנת שמנה רכה (בטמפ' החדר)1/3 (65 גרם) כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים עם מזלג בקערית (להלן קערה מספר 1) את החומרים לתערובת הגבינה לכדי עיסה חלקה.
2. בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר בערך כ-5 דקות למין קצפת לבנה ויציבה. עם לקקן מנקים את דפנות הקערה ומגרדים את החמאה שלא הוקצפה כראוי.
תהליך ערבוב החמאה והסוכר (צילום: אלה צפריר)
3. מקציפים שוב מספר שניות ומוסיפים את הביצים - ביצה אחר ביצה - ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת קרם אוורירי.
הוספת הביצים ותמצית הווניל (צילום: אלה צפריר)
4. בקערה נפרדת (להלן קערה מספר 2) מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והמלח.
5. מוסיפים כמחצית מכמות תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, אין צורך לדייק ומערבבים מעט.
6. מוסיפים את כוס החלב ומערבבים עוד קצת (עד שרוב העיסה התאחדה, לא מגיעים להומוגניות).
7. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה ודי! (מינימום ערבוב).
ערבוב החומרים היבשים עם הרטובים (צילום: אלה צפריר)
8. אחר שסידרנו את עטרות הנייר בתבנית השקעים מוסיפים ככף שטוחה מהעיסה שתגיע לגובה כשליש מהשקע. מעל מפזרים כפית שטוחה מהפירות, מעל כפית שטוחה של תערובת הגבינה, מעל סוגרים עם עוד כף שטוחה מהבלילה ומפזרים מעל עוד חצי כפית של פרות חתוכים.
רגע לפני שנכנסים לתנור (צילום: אלה צפריר)
9. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20 עד 25 דקות או עד שמשחים (לתבניות של עוגה ניתן לבדוק לאחר ההשחמה בשיטת הקיסם הנקי).
10. מצננים לפחות 10 דקות ונהנים מאד מההשקעה. גם יפה וגם טעים :)
מאפינס פירות קיץ וגבינת שמנת (צילום: אלה צפריר)
- אלה צפריר כותבת את הבלוג "העקרת חוקרת"