שתף קטע נבחר

 

סטודנטים יצאו מיוזמתם להסביר את ישראל לעולם

על חשבונם טסו צעירים לאוניברסיטאות ברחבי תבל, כדי לספר על מורכבות החיים בארץ. "הצלחנו להציג את הצד השני כמגוחך ואלים", הם מתגאים. איך הכל התחיל?

בלי סיוע ממשלתי ועל חשבונם האישי, יוצאים עשרות סטודנטים למסע הסברה בקמפוסים ברחבי העולם. יוזמה סטודנטיאלית שהחלה בפייסבוק כתגובה למגמת הדה-לגיטימציה של ישראל, כבר שילחה עשרות צעירים לסדרת מפגשים בקמפוסים בבריטניה. עתה שמו הצעירים על הכוונת את האוניברסיטאות בדרום אפריקה.

 

"הרגשנו שציבור הסטודנטים בעולם, הניזון מקבוצות אנטי ישראליות, סובל מחוסר ידיעה ובורות כלפי החברה הישראלית", הסביר אחד מיוזמי הפרויקט, אבנט קליינר, "לכן החלטנו שאנחנו חייבים להגיע לכנסים ולמדשאות הקמפוסים ולדבר אל הסטודנטים פנים מול פנים".

 

מסטודנט לסטודנט. הישראלים מסבירים באוניברסיטה בריטית

 

הפרויקט החל לפני כחצי שנה כיוזמה פרטית של שני סטודנטים. אלון קמחי, סטודנט לתואר שני בדיפלומטיה באוניברסיטת תל אביב, נתקל במאמר אקדמי שקרא להטיל חרם על מדינת ישראל. קמחי פנה לקליינר, חברו ללימודים, ויחד שמו לעצמם למטרה להילחם בתופעת הדה-לגיטימציה של ישראל בעולם.

 

השניים פתחו קבוצה בפייסבוק תחת השם "What Is REAL", ולהפתעתם, בתוך שבועות ספורים הצליחו לגייס למאבקם עוד כ-20 סטודנטים. הצעירים, שדעותיהם משקפות את כל גווני הקשת הפוליטית, יצאו במרס לסיור בן עשרה ימים בין קמפוסים שונים בבריטניה. את המסע מימנו ברובו בעצמם, כשהתאחדות הסטודנטים היהודית סיפקה להם מזון ולינה.


 

המשלחת באוניברסיטת לידס. "הצלחנו לעורר אמפטיה" (צילום: אלירן נחום)

 

לדברי קליינר, חברי הפרויקט הבהירו לסטודנטים הבריטים במפגש כי המצב בישראל הוא לא שחור ולבן, ואין טובים או רעים, אלא מתנהל פה מאבק ממושך על זכותו של העם היהודי למדינה יהודית ודמוקרטית.

 "ברגע שהם פגשנו אותנו והסברנו להם בסבלנות את מגוון הדעות והמורכבות הישראלית, הצלחנו לעורר אמפטיה רבה ולהציג את הצד השני כמגוחך ואלים", הוא העיד.

 

כעת על סדר היום של חברי הקבוצה מסע הסברה נוסף שיתקיים בחודש אוגוסט ברחבי הקמפוסים בדרום אפריקה. עם זאת, נוכח העלות היקרה של הפעילות, החליטו בפרויקט ליזום מסיבה שתתקיים בעוד כחודש באחד ממועדוני תל אביב - והכנסותיה יוקדשו למימון השהות בחו"ל ופעילויות ההסברה.


הקבוצה בפייסבוק. עשרות התגייסו בתוך שבועות

 

"יש לנו כבר רשימה של 30 סטודנטים שיצטרפו אלינו למסע בדרום אפריקה", סיפר קליינר, "ואני מאמין שעם הזמן יצטרפו אלינו סטודנטים נוספים, שמאמינים כי ישראל אינה מדינה גזענית ויש לה זכות קיום כמו כל מדינה אחרת בעולם".

 

"אני אשמח שבעקבות היוזמה שלנו יצטרפו אלינו עוד מאות סטודנטים צעירים וארגונים שונים שאכפת להם ממעמדה של מדינת ישראל בעולם", הוסיף רועי וולף, דובר "What Is REAL". "אני רואה בהסברה זו חשיבות רבה במלחמה נגד מסע הדה-לגיטימציה הנעשה כיום נגד מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים בברמינגהאם. "לדבר פנים מול פנים"
צילום: אלירן נחום
אבנט קליינר. "הסטודנטים בעולם סובלים מבורות"
מומלצים