טוב מאודה: קציצות מאודות
חריף, אסייתי ומתקתק - יש טעמים שהאידוי מחזק אותם, ממש כמו בקציצות המאודות שמציע לכם בני לוי, בהתבסס על המטבח מהמזרח הרחוק. לבחירתכם: קציצות עם ג'ינג'ר, קציצות עם סויה וקציצות עם צ'ילי וכוסברה
קציצות מאודות הן קציצות המושפעות מהמטבח האסייתי וחביבות בעיקר על חובבי הבריאות וטעמי המזרח הרחוק. אידוי הקציצות התפתח בסין בבתי תה על תוואי דרך המשי בהם הגישו מזון מאודה לסוחרים העוברים והשבים וכן לאיכרי הסביבה שנחו מהמסע או מהעבודה וחיפשו מזון " קל" לצד שתיית התה המסורתית.
כלי חשוב באידוי הקציצות הוא סלסלת האידוי שהיא סלסלת במבוק אותה מניחים על סיר מים רותחים ומאדים את הקציצות, למי שאין בנמצא סלסלה זו, ניתן להשתמש גם במסננת המונחת על סיר מים רותחים. את הקציצות יש להניח על מצע עלי חסה או כרוב חתוכים.
מאדים כל מה שרוצים (צילום: ירון ברנר)
קציצות עוף ג'ינג'ר ולואיזה
קציצות המשלבות בין עוקצניותו של הג'ינג'ר לרעננותה של הלואיזה ומתאים בעיקר לימות הקיץ החמים.
המרכיבים:
500 גרם פרגית, טחונה
כף ג'ינג'ר, קצוץ
ביצה אחת
4 כפות פירורי לחם
1/4 כוס עלי לואיזה, קצוצים
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
- לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
- קורצים קציצות ומאדים כ-12 דקות.
קציצות עוף ג'ינג'ר ולואיזה (צילום: ירון ברנר)
קציצות הודו, סויה ושומשום שחור
קציצות עם השפעה יפנית לחובבי הטעם האסייתי העז.
המרכיבים:
500 גרם שווארמה הודו, טחונה3 כפות רוטב סויה
כף שומשום שחור
בצל בינוני, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
- קורצים קציצות ומאדים כ-12 דקות.
קציצות עגל צ'ילי וכוסברה
קציצות אלו מיועדות לחובבי החריף וכמובן הכוסברה, השנויה במחלוקת - טעימות וריחניות.
המרכיבים:
500 גרם עגל, טחוןבצל בינוני, קצוץ
4 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
ביצה אחת
3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
- לשים את כל המרכיבים לתערובת הומוגנית ומאפשרים לה "לנוח" כחצי שעה המקרר.
- קורצים קציצות ומאדים כ-12 דקות.
קציצות עגל צ'ילי וכוסברה (צילום: ירון ברנר)
הכנו גם קציצות כאלו:
- בני לוי הוא השף והבעלים של אטליז הבוטיק "מעדני עופר" (אוסישקין 24, רמת השרון)