מחנה ריכוז בגרמניה גובה דמי כניסה ממבקרים
פגיעה בהנצחה או צעד הגיוני? מחנה הריכוז זקסנהאוזן מצפון לברלין החל לגבות יורו מכל מבקר במסגרת קבוצות מאורגנות. "החברות המסחריות מרוויחות כאן מאות אלפים", טוען המנהל
זקסנהאוזן נמצא כ-30 קילומטרים צפונית לברלין. בתחילה הוא שימש כמחנה ריכוז לאסירים פוליטיים וסך הכל הוחזקו בו בתקופות שונות כ-200 אלף אסירים. כ-100 אלף מתו בו מתשישות, רעב, מחלות וניסויים רפואיים, או הוצאו להורג. לאחר מלחמת העולם השנייה היה מחנה מעצר סובייטי.
ניצול המחנה בטקס לציון 65 שנה לשחרורו (גטי אימג'ס)
מנהל האתר, הפרופסור גינתר מורש, הגן על הצעד ואמר כי ההחלטה עליו התקבלה פה אחד בוועדות הניהול של המקום, שבהן חברים גם נציגי הקורבנות, הממשלה המרכזית והמקומית והמועצה המרכזית של יהודי גרמניה.
הוא הדגיש כי הכניסה לאתר עודנה חינם עבור מבקרים עצמאיים, ניצולים וקרובי משפחתם וקבוצות תלמידים. לדבריו, הכסף שייגבה, 20-30 אלף יורו בשנה, ישמש את האתר להרחבת הסיורים שהוא עצמו מציע.
(גטי אימג'ס)
"זה מקום ציבורי שממומן על ידי משלם המסים וחברות מסחריות מגיעות לכאן ומרוויחות מאות אלפי יורו",
טען מורש. הסיורים שמציע האתר עצמו עולים 15 יורו לקבוצה של עד 15 איש. מורש גם מותח ביקורת על מקצועיותם של המדריכים החיצוניים שמלווים את קבוצות התיירים ומנסים להציג את המחנה כסוג של אושוויץ.
היומון הגרמני "סודויטש צייטונג" ציטט את נשיא מועצת יהודי גרמניה, דיתר גראומן, שמתח ביקורת על המהלך. "מחנה ריכוז שהוא אתר הנצחה לא צריך להציב מכשולים בפני מבקרים", אמר גראומן.
Read this article in English