שתף קטע נבחר

 

עשרה לגיונרים חדשים: מי יצליח גם בחו"ל?

השנה שלחה ליגת נציגים ליותר ליגות מאי פעם, עם שחקנים בצרפת, איטליה, גרמניה, רוסיה, ספרד ובלגיה. בן בסט יפתיע? ורמוט יתעורר? זהבי יעמוד בציפיות? טקבקו

השנה שלחה ליגת העל שלנו לא פחות מעשרה נציגים נוספים לאירופה. לא מדובר רק בכמות נכבדה של ישראלים שעוזבת אותנו, אלא גם בכמות נכבדה של שחקנים הנקלטים בשבע ליגות שונות - מספר שיא לקיץ בודד. כך למשל, ערן זהבי הוא הנציג השני בלבד אי פעם בליגה האיטלקית, בעוד עדן בן בסט הוא הצרפתי הראשון מזה זמן רב.

 

 

מחזור 2011 שונה מקודמו, בו עזבו שחקנים בעלי אופי הגנתי יותר כמו דקל קינן, ביבראס נאתכו, אלמוג כהן ובירם כיאל. הפעם מדובר במחזור התקפי יותר, עם קשרים התקפיים וחלוצים, כולל הזוכה בתואר שחקן העונה. מי יצליח? מי מגיע הכי רעב? מי יחזור עם הזנב בין הרגליים ולמי יש יותר סיכוי להישאר לאורך זמן? אנחנו מנסים לענות.


גילי ורמוט. בקייזרסלאוטרן מחכים לראות את יכולתו (אורן אהרוני)

 

אלו שיפתיעו

1. בן שהר - אוקזר

נכון, בן שהר נחשב כבר לליגיונר וותיק עם לא מעט תחנות בקריירה (צ'לסי, ק.פ.ר, שפילד וונסדיי, פורטסמות', דה חרפשחאפ ואספניול), אבל אחרי עונה בהפועל תל אביב, הוא למעשה צריך להתחיל הכל מהתחלה. בגיל 21 בלבד, הוא הספיק לעבור בין ארבע ליגות בשלוש שנים, כך שחובת ההוכחה עדיין עליו. הליגה הצרפתית נוחה לחלוצים ומצד שני תמיד הלך לו שם (שער מול ליון בליגת האלופות ושער מפורסם במדי הנבחרת הצעירה). השנה שהר גם התבגר יותר מתמיד, כך שהשידוך עוד יכול לעבוד מצויין.

 

2. ליאור רפאלוב, ברוז'

אם רפאלוב יספק תצוגות כמו שעשה במחצית השנייה של העונה החולפת, נקבל נציג בכיר נוסף בבלגיה אחרי אליניב ברדה. בעצם, אם ברדה כל כך מצליח שם, אין סיבה ששחקן העונה לא יעשה את זה. בניגוד לברדה, רפאלוב נמצא בגיל הנכון ושנה טובה שלו במועדון שנחשב לבכיר יותר מגנק באירופה, יכולה בהחלט לסייע לו להגיע לליגות גדולות יותר. אנחנו מאמינים בו.

 

3. גילי ורמוט, קייזרסלאוטרן

שחקן העונה מלפני שנתיים הוא סימן השאלה הגדול ביותר. מבחינת כשרון אין יותר מדי מה להרחיב, השאלה היא כיצד הוא יתפקד בסיבוב השני שלו ביבשת. לפני שלוש שנים ניסה ורמוט את מזלו בבלגיה וחזר ארצה אחרי חצי עונה חלשה בגנט. לאורך כל התקופה הזו, סיפר ורמוט לא פעם, כי החלום שלו הוא לחזור שוב ליבשת והפעם להישאר שם. קשר הפועל תל אביב אמר שלמד מהטעויות, אז מי אנחנו שלא נאמין לו.


עדן בן בסט. ימשיך לקרוע רשתות גם בצרפת? (חגי אהרון)

 

קצת גדול עליהם

1. ערן זהבי, פאלרמו

בארץ המגף חששו להחתים ישראלים בעבר (לא תמיד מסיבות שקשורות לכדורגל יש לומר), אבל הוורודים היו חמים על זהבי כבר תקופה ארוכה. בזכות היכולת בליגת האלופות ובעיקר השער במספרת, הוכתר זהבי כיורש אפשרי לחאבייר פאסטורה - שחקן עם תג מחיר של 50 מיליון אירו. הציפיות אולי מוגזמות ועם נשיא שלא סותם את הפה, נראה כי המשימה שעומדת בפני הקשר האדום, עלולה להיות קצת גדולה עליו. בעצם, זהבי עצמו אמר לא פעם שהוא אוהב כשמספידים אותו, לא?

 

2. תומר חמד, מאיורקה

הליגה הספרדית היא אחת הליגות המהירות באירופה. לא מדובר במהירות הריצה של השחקנים וגם לא במהירות של יציאה מהמקום או משהו כזה. מהירות בספרד משמעותה קבלת החלטות מהירה - אחת הבעיות הגדולות ביותר של השחקן הישראלי. חמד נכנס כאן לקבוצת אמצע טבלה שאולי תהיה גדולה עליו. מצד שני, עד לא מזמן רבים גם חשבו שחיפה גדולה עליו והוא השתיק את כולם.


חמד במאיורקה. מספיק מהיר לליגה הספרדית? (דיאריו דה מאיורקה)

 

3. איתי שכטר, קייזרסלאוטרן

שכטר מסוגל לשחק בליגה הגרמנית וגם לותאר מתיאוס, מאמנו לשעבר במכבי נתניה ומי שמבין לא מעט בבונדסליגה, התבטא לא פעם בעניין. השאלה הגדולה היא איזה שכטר תקבל לאוטרן, במידה והמעבר מהפועל אכן יתבצע בסופו של דבר. האם זה יהיה שכטר שלפני הפציעה, זה שהביא אליפות לאדומים; או שכטר של העונה, שכמעט ולא עשה בה שום דבר. אלמלא הפציעה, הייתם בוודאי מוצאים אותו ברשימה שלמעלה - עכשיו חובת ההוכחה עליו.

 

כן, גם הם באירופה

בשקט בשקט, ככה כמעט מבלי שנשים לב, מצאנו גם את דני בונדר, עדן בן בסט, רועי דיין ולירוי צעירי ביבשת הישנה. בונדר, שעלה לארץ מרוסיה בגיל חמש לקיבוץ גזית, עבד קשה על מנת להגשים את החלום, אחרי שהתקשה למצוא מקום בהרכב של הפועל ונבחרת ישראל. הוא חתם בוולגה נובגורוד מהליגה הרוסית, שבמקרה הטוב תימנע מירידה ובמקרה הרע תצליח להגיע לפלייאוף העליון.


צעירי. נפרד מהכתום לטובת הצהוב-אדום של מכלן (אלי אלגרט)

 

צעירי הגיע ישירות מבני יהודה עד למכלן, הקבוצה שהביאה את התואר האירופי היחיד לשחקן ישראלי. צעירי סיפר כי הפוסטרים של אלי אוחנה משנות ה-80

עדיין מעטרים את קירות המועדון, אך מן הסתם יתקשה לשחזר את הישגי הירושלמי. צעירי מצידו, נותר רעב להצלחה ומצפה לעונת פריצה בבלגיה. אחרי שכבש ארבעה שערים בפלייאוף העליון והוכיח התעלות ב'מאני טיים' לא פעם, יהיה מעניין לעקוב אחריו גם שם.

 

בן בסט הגיע לברסט, קבוצה שנשארה רק ברגע האחרון בליגה הראשונה. ברונו גרוגי היה המבקיע המצטיין של ברסט בעונה שעברה, אבל הוא סיים עם תשעה שערים בלבד ובמועדון ישמחו אם בן בסט יבקיע כמות דומה. הציפיות מהחלוץ שגדל במכבי חיפה ופרח דווקא ביריבה העירונית, אינן מהגבוהות ולכן ההימור הצרפתי שלו עוד יכול להצליח.

 

רועי דיין, החלוץ שמכבי ת"א לא רצתה והדרדר עד לליגת המשנה, הצליח להנפיק שלוש עונות מוצלחות בהפועל עכו והגיע דווקא ממנה לז'רמינל בירשחוט. אין ספק כי הסוכנים שלנו שיפרו את קשריהם עם הליגה הכי 'ישראלית' באירופה, אבל הבלגים יקבלו חלוץ רעב שעשה התקדמות גדולה בשנה האחרונה.

 


פורסם לראשונה 01/07/2011 23:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור רפאלוב
צילום: חגי אהרון
מומלצים