ביקור בית: לגור עם פיליפ סטארק בגבעתיים
מסחטת לימונים של מעצב העל, שולחן כסוף מהתעשייה האווירונאוטית וחדרי רחצה שמעוררים חשק לעשות מדיטציה - הטבע והאמנות שימשו השראה בעיצוב דירה בעיר הישנונית
משפחת קסוי-הטוני נכנסה לגור בדירה בפרויקט חדש בשכונת בורוכוב בגבעתיים. שטחה של הדירה הוא כ-100 מ"ר, שמחולקים ל-4 חדרים וכן מרפסת שמש בת 12 מ"ר. הדיירים החדשים: ענת, יוסי, בתם עלמה בת החמש, שתי חתולות ולולה הכלבה, נאלצו להתמודד עם הסטנדרט הזה ולתכנן את השינוי.
כדי לנצל את השטח בצורה מקסימאלית שכרו בני הזוג את המעצבת אוריין קנטי. את ההום סטיילינג של הדירה עשתה הדיירת בעצמה, תוך כדי התייעצות עם בנה הבכור. כתוצאה התאהבה ענת בתחום עד כדי כך, שהחלה לאחרונה קורס עיצוב והום סטיילינג בשנקר.
ארונות נטמעים בקירות
בכניסה רואים את המטבח והסלון בחלל אחד, שקירותיו לבנים. ארונות הקיר במטבח נראים כאילו הם נטמעים בקירות, נראים לא נראים. כדי להכניס חיות ואופי אל המטבח הלבן, הנקי והמודרני, שולבו בו פריטים צבעוניים דוגמת מסחטת לימונים של פיליפ סטארק, דמויית עכביש כסוף ומאיים, שניצבת ליד שעון הנראה כשלושה ספרים צבעוניים הצמודים להם יחדיו. כך, מקבל המטבח מגע מפתיע וייחודי, עם זריקות צבע ואפקט מעט סוריאליסטי.
במרכז המטבח יש שולחן אוכל דק, כסוף ואלגנטי, עשוי מחומרים קלים וחזקים ששימשו במקור כחומרי גלם בתעשייה האווירונאוטית. לשולחן יש 3 מצבי פתיחה, שמאפשרים לארח אנשים רבים בקלות, אך גולת הכותרת היא ללא ספק ההתכתבות בין הכיסאות לבין גוף התאורה: אהיל בעיצובו של הירושי קוואנו, שנקרא "BLOOM" ואכן יוצר תחושת פריחה מקסימה.
האהיל מורכב מטבעות קצף פוליאוריטן המונחות זו על זו. גם ארבעת הכיסאות האפורים, הם מרושתים, קלילים ואווריריים ומתחרים במשחק הנוכחות מול השולחן, הגשמי והיציב, ומול גוף התאורה המרחף מעל.
במרכז הסלון יש ארגז עץ ישן שהפך לשולחן, ועליו מונח באופן קבוע פסל לבן של אישה שמנה ויפה שיצר אביה של ענת. לצד השולחן יש שרפרף עץ המעוצב כפלג גוף תחתון של אישה, אותו ענת קנתה בחנות פאו-ברזיל כמתנת יום הולדת ליוסי, בן זוגה. בחלל זה החליטו הדיירים לבחור בתאורת "רונדו" צמודת תקרה, על מנת שתדמה אור טבעי ולא תגנוב את ההצגה מגוף התאורה המרכזי במטבח. מהסלון יש יציאה למרפסת שמש.
קיר משפחתי
כשממשיכים מהסלון והמטבח פנימה אל חדרי השינה, עוברים בפרוזדור רחב, שמחבר בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. אחד מקירותיו של המסדרון נקרא "קיר המשפחה", שכן תלויה עליו מסגרת זהובה ובתוכה תמונות המספרות את חיי המשפחה. במבט נוסף מבינים שלא מדובר במסגרת אלא במדבקה זהובה דמוית מסגרת רנסנסית, שבתוכה יש עוד מדבקות-מסגרות קטנות התוחמות תמונות רבות.
ברחבי הבית פזורים מכונת כתיבה ישנה משוק הפשפשים ורדיו ישן מילדותה של ענת. בפרוזדור בין המעלית לדירה, לפני דלת הכניסה, היא עיצבה פינת "רטרו". "יש לי המון כבוד להיסטוריה ולמעצבים קלאסיים", מספרת ענת. "הכסא המפורסם 'כחול אדום' של ריטפלד מככב אצלי בסלון, כמו גם ספסל-שולחן העץ של נלסון. את פיליפ סטארק מייצגים מסחטת הלימונים העכבישית והכוסות הצבעוניות הקמורות. גם אגרטל פרחים ממתכת של דודו גרשטיין פורח אצלנו תמיד".
את ההשראה לעיצוביה, מספרת ענת, היא שואבת מהטבע, מאמנות, מהסביבה המיידית וממעצבים עכשוויים, כמו למשל, מרסל וונדרס, שמכניס הומור לרבים מהפריטים אותם הוא מעצב. חדרי הרחצה בבית, שמבטאים את השראת הטבע והאורגניות בחומרים ובצורות, נראים כחדרי ספא וגורמים לתחושת רוגע ורצון למדיטציה: באחד יש קיר מרוצף בחלוקי נחל ואצה מיוחדת נשענת על הכיור, ובחדר רחצה אחר יש כיור עשוי מאבן בזלת שחורה.
בחדר של עלמה מתגלה קיר אחד צבוע בירוק שמח, שעליו מודבקת מדבקה של ציפורים היושבות על חוט חשמל. לחדר השינה של הזוג לא נבחרו עדיין צבעים, אך ענת מספרת שחדר השינה בדירתם הקודמת, היה צבוע אדום וזהב ומעוטר בוילונות כתומים, בהשראת שקית צ'אי מסאלה. היא הבטיחה לבן זוגה כי בדירה החדשה הצבעים יהיו מתונים יותר, אולי סגול וזהב.
על קיר הכניסה לחלל הציבורי שבבית מודבק טפט של האמן פיירו פורנסטי, המתמצת את הקונספט העיצובי של ענת, שאוהבת ניגודים דרמטיים והפתעות עיצוביות יחד עם הרמוניה ונינוחות זורמת. ואכן, הבית אסתטי, הרמוני ומשרה תחושת רוגע, ועם זאת מלא בהומור וחיות. ובקיצור: בית עם אופי.
הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"