ברגע המעצר, סלאח "חייך בזלזול לשוטרים"
מעצר ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית הוארך בשבוע, אך הוא מערער על גירושו ודורש להישאר בבריטניה. מחר יבקש להשתחרר למעצר בית. חברו לתנועה היה איתו כשנעצר: "8 שוטרים חיכו לו, הוא ידע שזה מעצר פוליטי"
הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית יערוך מחר הפגנה מול שגרירות בריטניה בתל-אביב, במחאה על מעצרו של שייח ראאד סלאח בעת ביקורו בממלכה. איש התנועה האיסלאמית ד"ר חסן סנעאללה, שנסע עם השייח סלאח לבריטניה, הכחיש הערב (יום ד') בשיחה עם ynet את הטענה שסלאח הסתנן לבריטניה ונכנס אליה באופן לא-חוקי.
"אם זה נכון, היו צריכים לעצור גם אותי, כי היינו יחד כל הזמן", אמר ל-ynet סנעאללה, חוקר במרכז השייך לתנועה האיסלאמית באום אל-פחם, "כל מה שפורסם בתקשורת
הבריטית הוא שקר, ואין לו כל בסיס". הוא סיפר כי אמש ב-23:00 המתינו לשייח שמונה שוטרים ליד חדרו במלון, ועצרו אותו. לדבריו, סלאח חייך בזלזול לשוטרים, משום שידע שהרקע למעצר הוא פוליטי.
"היום, עורכי הדין של השייח ביקשו מבית המשפט לערער על גירושו מבריטניה, ובית המשפט אישר להם להגיש את הערעור עד ל-6 ביולי כדי לדון בו", סיפר. הוא ציין כי סלאח אינו מוכן להיות מגורש, ודורש להמשיך לשהות בבריטניה עד לתום ביקורו כפי שתכנן. סנעאללה סיפר כי מעצרו של סלאח הוארך עד 6 ביולי, ומחר יבקשו עורכי דינו לשחרר אותו למעצר בית.
לפי דיווחים בבריטניה, ראאד סלאח נעצר משום שנכנס לממלכה אף שהרשויות החליטו בשבוע שעבר שלא לאפשר לו להיכנס למדינה בשל עמדותיו הקיצוניות. סלאח ריצה עונשי מאסר בישראל בגין תקיפת שוטר ומגע עם סוכן זר, והוא השתתף במשט לעזה לפני שנה. סלאח הספיק להרצות שלשום בלונדון בפני 500 מוסלמים על השפעת "אביב העמים" הערבי על הפלסטינים, ועמד לנאום גם באירוע בפרלמנט הבריטי.
ח"כים ערבים נגד ישראל, ארגון יהודי: "זו אנטישמיות"
מוקדם יותר היום יצאו שורה של מנהיגים וחברי כנסת ערבים נגד מעצרו של השייח ראאד סלאח, והאשימו את ישראל באחריות למעצר. "הגורם המרכזי מאחורי המעצר הוא הלחץ הישראלי והלחץ של גורמים ציונים בתוך בריטניה", אמרה ח"כ חנין זועבי, ולביקורת שלה הצטרפו גם ח"כ ג'מאל זחאלקה, ח"כ טאלב א-סאנע, ח"כ אחמד טיבי וסגן ראש הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית, כמאל חטיב.
אבל בלונדון, יש מי שמרוצים מאוד מהמהלך של הרשויות. דובר ארגון CST, הנאבק באנטישמיות ועומד מאחורי אבטחת מוסדות ואירועים יהודיים בלונדון, אמר כי ארגונים יהודיים בבירה הבריטית אכן הביעו בפני ממשלת בריטניה דאגה מביקורו
של השייח סלאח, "אך את ההחלטה לגבי מעצרו של סלאח וגירושו קיבלה הממשלה עצמה".
בארגון טענו כי ממשלת בריטניה קיבלה את ההחלטה על סמך המדיניות שלה, שלפיה יש הפרדה ברורה בין דת האיסלאם לקיצונים המוסלמים. "למעשה, כניסתו של השייח לבריטניה העמידה את הממשלה במבחן המדיניות החדשה שאותה היא קבעה. ההאשמות שהועלו היום על-ידי תנועות איסלאמיות בישראל, שלפיהן לארגונים יהודיים יש השפעה על הממשלה בבריטניה, הן פשטניות ואנטשימיות".
מחוץ לתחנת המשטרה פדינגטון שבמרכז לונדון, שם ככל הנראה עצור סלאח, הפגינו היום כמה עשרות סטודנטים פרו-פלסטינים במחאה על מעצרו.