שתף קטע נבחר

 

טיגון עמוק מאוד: מנת הצ'יפס הגדולה בעולם

הגדילו בשקל תשעים: בריטניה, מולדת הפיש אנד צ'יפס, חגגה אתמול (ד') את תשוקתה למנה המסורתית על ידי הכנת מנת הצ'יפס הגדולה בעולם וכניסה לספר השיאים של גינס.

 

מסעדת הפיש אנד צ'יפס, הממוקמת בפארק השעשועים "Adventure Island" במזרח לונדון, הציגה מנת טוגנים הכוללת לא פחות מ-448 ק"ג תפוחי אדמה. חמישה אנשי צוות עמלו על ההכנה במשך ארבע שעות ועשרים דקות, תוך שהם קוצצים את חומרי הגלם ומטגנים אותם בשמן עמוק.

 

"אני מקווה שהצלחנו להזכיר לעם הבריטי את הטעם האמיתי של המנה", אמר פיליפ מילר, מנהל הפארק, שכבר מחזיק בשני שיאי גינס אחרים: מספר הנוסעים העירומים הגדול ביותר על רכבת הרים (102) ומרתון המכוניות המתנגשות הארוך ביותר (26 שעות).

 

כדי לדחוק את השיא הקודם - כמות צנועה של 368.5 ק"ג צ'יפס - מספר השיאים, היה על צוות המסעדה לעמוד בסטנדרטים מסוימים של היגיינה, אופן הכנה וצורת הגשה. "חייבים להציג את המנה כפי שהיא מוגשת בדרך כלל", אמרה טרייסי ג'ונס, דוברת פארק השעשועים, "זאת היתה עבודה קשה, והכנו הכול בעצמנו. השיא הקודם נקבע על ידי שימוש בצ'יפס קפוא", סנטה במתחרים.

 

לדברי ג'ונס, החלק הקשה ביותר בתהליך לא היה החיתוך או הטיגון, אלא דווקא הרחקת ידי הילדים הצופים מלנשנש. "היתה אווירה מצוינת, הגיעו הרבה אנשים, אבל היינו צריכים למנוע מהילדים לאכול לפני שהשיא נקבע".

 

לאחר שהשיא כבר הושג, הצ'יפס הותר לציבור ונמכר במחיר לירה שטרלינג אחת, כשכל ההכנסות מהמכירה הועברו לצדקה. השאריות הרבות שנותרו הועברו, באופן טבעי, לחזירים. 


פורסם לראשונה 29/06/2011 23:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרחקת ידי הילדים. ארכיון
צילום: Index Open
עבודת יד
צילום: Index Open
מומלצים