שתף קטע נבחר

 

האם חילבה ממצרים אשמה באי-קולי הקטלני?

רשויות הבריאות והמזון באירופה חושדות כי זרעים של התבלין שיובאו בשנתיים האחרונות ממצרים הם האחראים לחיידק שגבה את חייהם של 47 בני אדם, אך הדגישו: "יש להמשיך לחקור"

לאחר המלפפונים הספרדים והנבטים הגרמנים , מרחיקים החוקרים באירופה עד למזרח התיכון בניסיון לאתר את מקור האי קולי הקטלני שהביא למותם של 47 בני אדם בגרמניה ובשבדיה, וגרם לחולים בצרפת . הרשויות האירופיות לענייני מזון ובקרת מחלות הודיעו הלילה (יום ה') כי הן חוקרות חשד שמוצאו של הזיהום בזרעי חילבה (גרגרנית יוונית) שיובאו ממצרים ב-2009 או בשנה שעברה.

 

בדו"ח משותף שפרסמו המרכז האירופי למניעת ובקרת מחלות והרשות האירופית לבטיחות מזון נכתב כי "זרעי חילבה שיובאו ממצרים ב-2009 ו/או ב-2010 מעורבים בשתי ההתפרצויות". עם זאת, שני הגופים הדגישו כי "יש עדיין חוסר ודאות רב לגבי השאלה האם זה אכן המקור המשותף לכל הזיהומים" וכי יש צורך בהמשך החקירה.

 

מניין המתים במחלות שגרם החיידק עלה ל-47. המרכז לבקרת מחלות בגרמניה הודיע השבוע כי 46 מקרי מוות אירעו במדינה. אדם אחד מת בשבדיה. בצרפת, מוקד התפרצות נוסף, דווח על שמונה מקרים עד כה. שבעה חולים עדיין מאושפזים בבתי החולים בחבל בורדו.

 

על פי הדו"ח, ניתן לקשור את הזרעים להתפרצות הקטלנית בגרמניה ולזו שבצרפת,

אולם לא נראה כי הם קשורים למקרה המוות בשבדיה.

 

בתחילת הפרשה תלו בגרמניה את האשם במלפפונים שיובאו מספרד, ועוררו בכך את חמתם של הספרדים. ההאשמה הביאה לבהלה, להשמדת יבלים ולהפסקת אספקת הירקות מאירופה לרוסיה. התושבים בגרמניה הוזהרו מפני אכילת ירקות טריים שונים. מאוחר יותר הודיעו הרשוית מגרמניה כי מקור הזיהום ככל הנראה בנבטים מחווה אורגנית שבסקסוניה התחתונה, אך בהמשך חזרו בהם גם מקביעה זו וטענו כי ייתכן שיעבור זמן רב עד שניתן יהיה לקבוע מהו המקור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זרעי חילבה. משמשים כתבלין מרפא וכמרכיב בבישול ההודי, התימני והאתיופי
צילום: Shutterstock
מומלצים