איך מונעים מהקריירה להשתלט על החיים האישיים?
שבעה טיפים שיעזרו לכם ליצור חיץ בין חייכם האישיים לקריירה שלכם ולהימנע מאובדן הפרטיות. מי אמר שכדאי לכם לקחת מחשב נייד מהעבודה?
המילה קריירה הפכה בשנים האחרונות למילה נרדפת "להיות או לא להיות". מבלי להבין עד כמה באמת יש כוונה דו צדדית די עצובה במשפט הזה. כלומר "שלהיות זה בעצם לא להיות"!!!!!! מילה אחת עם משמעות רבה וכבדה ולשם אנחנו מצעידים את עצמנו ביודעין. ולמה?
בשנים האחרונות מי שלא משתמש ופועל במושג "ניהול קריירה" נתפס כחסר אחריות, כחסר מוטיבציה, כחסר רצון, בקיצור מישהו ממש לא מוצלח, ואפילו חסר אחריות, חסר בגרות אישית. גם הארגונים לא זנחו את השימוש במילה קריירה וכמעט הפכו אותה למקצוע נוסף בארגון, כך שהיום כל ארגון שמכבד את עצמו "מתהדר" בתהליך של ניהול קריירה לעובדים ולמנהלים שלו....
להלן כמה טיפים איך ליצור חיץ בין חייכם האישיים לקריירה ולהימנע מאובדן הפרטיות
1. בראש ובראשונה אתם חייבים להכיר את עצמכם - להכיר את רצונכם, יכולתכם ואת המטרות שלכם. ככל שתיטיבו להגדיר את עצמכם כך גם תוכלו לזהות בקלות רבה את המניפולציות שהארגון מפעיל עליכם, תוכלו לזהות את הפערים בין מה שהארגון מכוון למה שאתם מכוונים, וכך גם תוכלו לעזור לארגון לכוון אתכם. אם לא תדעו להגדיר את מטרותיכם, תתקשו להבחין אם הארגון מכווין אתכם אל המקום הנכון מבחינתכם, ואין ביכולתכם לכוון את הארגון לגביכם. אתם מוחלשים ביחס לארגון.
2. אם אתה רוצה לשמור על "זכותך" לא להיות בזמינות אין סופית לארגון - תעמוד בפיתוי ואל תיקח מחשב נייד מהארגון. אם לקחת מחשב נייד עלייך לשאת בתוצאות. מעכשיו אתה מתבקש להיות זמין, לענות למייל, לקרוא מיילים ולהמשיך את העבודה בבית.
3. חופשה נועדה לא לעבוד! תזכור שלעיתים מקום העבודה רואה בחופשה אך ורק את העובדה שהעובד אינו מגיע פיזית למקום העבודה. לכן, על מנת לממש את זכותך המלאה לחופשה שתאפשר לך לשמור על האיזון הנכון בן החיים ובן הקריירה, עמוד על זכותך ותבהיר לארגון שחופשתך איננה כוללת כל סוג של פעילות או עשייה בעבודה. סיים את המטלות טרום יציאתך לחופשה כך שלא יווצרו מחדלים.
4. החיים של אחרי יום העבודה חייבים מתי שהוא להתחיל, וכדאי מאוד שההתחלה שלהם לא תהיה קשורה לשעה שהמנהל שלכם הולך הביתה. אמנם הארגון מצפה שמנהל יישאר במשרד שעות ארוכות ויוכיח במבחן הנראות את השקעתו בעבודה, אך נהוג כי מי שמכבה את האור בעבודה הוא דווקא המנכ"ל כך שאינך חייב להישאר אחרון במשרד. מצא את השעה הקבועה לסיום יום עבודתך והשתדל לעמוד בה מדי יום, למעט מקרים חריגים.
5. גם לאבות יש את "הזכות" לקחת חלק פעיל בגידול הילדים והעיסוק בגידול הילדים מהווה איזון חשוב בניהול הקריירה האישית. תעמוד על זכותך לבלות עם הילדים בזמן מחלתם ולספוג לא מעט הערות ולעיתים גם נזיפות ,,,,, הצטרף מדי פעם לטיולים שלהם למרות שבדיוק כרגע התקופה מאוד לחוצה ומתי לא?
6. נשים חשובות במעגל העבודה, הן מוכשרות יעילות וחיוניות. אבל נשים עם ילדים נתפסות בקרב מרבית המעסיקים כבעלות מגבלה. אימהות לילדים קטנים נאלצות לשלם מחיר יקר על הצורך לצאת מוקדם ולטפל בילדים כשהם חולים. לכן, תאמו מראש ציפיות עם המעסיקים, הגדירו את שעות העבודה שלכן ואל תהססו לצאת במידת הצורך לילדים.
7. הדרך לשמור על איזון נכון בן קריירה לחיים הוא לפתח משמעות נוספת לחיינו מחוץ למעגל הקריירה כלומר, לפתח תחביבים לשעות הפנאי. תרבות הפנאי איננה פרס או לוקסוס כמו שנוטים לחשוב. היא למעשה המנוע המזין של חיינו, היא האפשרות לייצר שיח אחר ושונה עם הסביבה, עם המשפחה ועם עצמנו. היא שומרת על עולמנו הפנימי וממלאת את כוחותינו כך שנגיע אל העבודה עם מיטב האנרגיות. התחביב הוא לא פחות מהחרות שלנו ויש לשמור עליו מכל וכל.
הכותבת היא יועצת ארגונית ובעלים משותפים בחברת ההשמה הבינלאומית קישורים IESF