10 שנות מאסר לנוכל שרימה נשים: "רשעות ורוע"
יהודה בן-אייר לא בחל באמצעים כדי להונות נשים. הוא התחזה, הבטיח חתונה וגם גנב ואיים כדי להשיג כסף ורכוש. "כרטיס הביקור שלו - ניצול ציני ושיטתי", קבע השופט ששלח אותו לכלא
איש עסקים, מדריך צלילה וקצין בצה"ל - אלה רק חלק מהזהויות הבדויות ששימשו את יהודה בן-אייר כדי להונות נשים ולקבל מהן כסף ורכוש. הבוקר (יום ה') גזר עליו בית משפט השלום בתל אביב עשר שנות מאסר וקבע כי יפצה את שמונה קורבנותיו ביותר מ-25 אלף שקלים.
בן-אייר נעצר במאי 2010, לאחר שאשה כבדת ראייה התלוננה נגדו בתחנת המשטרה בגבעתיים וסיפרה כי הציג את עצמו בפניה כאיש עסקים והיא התאהבה בו. בן-אייר הציע לה להשקיע אצלו כספים, ולאחר שביקשה ממנו להחזיר אותם - איים עליה. הוא גם גנב מביתה רכוש וכסף מזומן.
לאחר מעצרו של בן-אייר, התברר כי הוא חשוד במעשי נוכלות נוספים באזורים שונים בארץ. חלק מהמעשים ביצע בעודו אסיר נמלט. במקרה נוסף בו הורשע, הציג את עצמו בפני אשה כאיש עסקים עשיר החולה במחלת הסרטן, אשר מרצה מאסר בגין עבירות מס ונמצא בחופשה. בן-אייר הבטיח שיינשא לה ויקנה לה בית, ובמהלך הקשר ביניהם העבירה האשה כספים לחשבון הבנק שלו. במקרה אחר, הוא הציג את עצמו לאשה כמדריך צלילה ולאחר שנרקם ביניהם קשר רומנטי, גנב מביתה כסף ותכשיטים.
היסטוריה של הונאה
במקרים נוספים, כדי לרכוש את אמון קורבנותיו, הציג את עצמו בן-אייר כאיש שב"כ, איש משטרה, איש צבא ועובד משרד הביטחון. הוא הורשע בין היתר בבריחה ממשמורת חוקית, עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות של גניבה, זיוף בנסיבות מחמירות, עבירות של התחזות כאדם אחר, איומים ופגיעה בפרטיות.
סנגוריו של בן-אייר והפרקליטות הגיעו להסדר טיעון, אך לא החליטו על העונש. התובעת,
עו"ד אריאלה בן אהרון, ביקשה לגזור עליו עונש מאסר ממושך, והפנתה את תשומת לב בית המשפט לחומרה, לתחכום ולאופן הציני שבו פעל. לדבריה, "הנאשם בחר מראש בקורבנות אשר היו מעוניינים ביצירת קשר חם ורציני שאולי יוביל לנישואין, וניצל זאת בעורמה רבה, תוך שהוא גונב ומקבל מהם במרמה כ-133 אלף שקל וכן תכשיטים בסכום העולם על 400 אלף שקל".
בן-אייר הורשע בעבר בעשרות עבירות מרמה וריצה עונש מאסר ממושך. חלק מהעבירות הוא ביצע בעודו אסיר נמלט, כאמור. השופט בני שגיא התייחס לעברו הפלילי העשיר וציין כי ראה בכך הצדקה להחמרה בעונש.
"אין עוד צורך להכביר מילים באשר לתיאור, לרשעות ולרוע שליוו את מעשיו את הנאשם", כתב השופט בגזר הדין. "יהא החלק הכספי במעשיו של הנאשם חמור ככל שיהיה, והגם שברור שאין להקל בו ראש, אין להשוותו לפגיעה הקשה שפגע הנאשם בנפשם של קורבנותיו הרבים... מדובר בניצול שיטתי וציני שהפך לכרטיס הביקור של הנאשם".