קשת אילון במחווה לבלט הרוסי של דיאגילב
במלאת מאה שנה להקמת הבלט הרוסי, יתקיים קונצרט מחווה חגיגי במסגרת כיתות האמן הבינלאומיות לכינור שנערכות מדי שנה בקיבוץ אילון בגליל המערבי
בפתיחת העשור השני של "קשת אילון", כיתות האמן הבינלאומיות לכינור שנערכות מדי שנה בקיבוץ אילון בגליל המערבי, תתקיים מחווה מיוחדת לאמרגן הרוסי סרגיי דיאגילב. דיאגילב, מייסד להקת Ballets Russes, היה בין הדמויות המשפיעות ביותר בתחום המחול והאופרה במאה ה-19 ובראשיתה של המאה ה-20 ותחת ידיו נוצרו הגרסאות המקוריות של בלטים שהשפיעו ושינו את פני אמנות המחול.
סטרווינסקי ודיאגילב. אמנויות משתרגות מעשירות זו את זו (GettyImages)
כיתות האמן וסדנאות "קשת אילון" ייפתחו ב-26 ביולי בקונצרט חגיגי בהשתתפות בוגרים מישראל ומחו"ל, שינגנו מיצירותיהם של שומאן, ברהמס ושימנובסקי. בתכנית, לצד כיתות האמן והסדנאות, ייערכו השנה לראשונה גם סדרה פתוחה לקהל ללא תשלום של שלושה קונצרטים בקונכייה האקוסטית שבקיבוץ תחת כיפת השמיים. 50 נגנים מרחבי העולם ייקחו השנה חלק בפרויקט ובהם גם נגני ויולה וצ'לו.
סרגיי דיאגילב, שהיה מעורב במעגלי האמנות גם מחוץ לרוסיה, שיתף פעולה בהפקותיו עם הצייר והתפאורן היהודי ליאון באקסט וכן עם פבלו פיקאסו, אנרי מאטיס, חואן מירו, מקס ארנסט וקוקו שאנל, מתוך הבנה שאמנויות המשתרגות זו בזו מעשירות אחת את השנייה ויוצרות שפה אוניברסלית.
שותפיו המוזיקליים היו איגור סטרווניסקי, שהלחין בעבור הלהקה את "ציפור האש" ו"פטרושקה" ואת "פולחן האביב" לכוריאוגרפיה של ואצלב ניז'ינסקי, מנואל דה פאייה שכתב עבור הלהקה את "הכובע משולש הפינות" לכוריאוגרפיה של ליאוניד מאסין ומוריס ראוול שהלחין בעבורה את "דפני וכלואה", הנחשבת לאחת מפסגות יצירתו. סרגיי פרוקופייב הלחין את "הבן האובד" לכוריאוגרפיה של ז'ורז' בלנשיין.
כנרים צעירים בקונצרט "קשת אילון" (צילום: שרית עוזיאלי)
במסגרת האירועים המיוחדים של "קשת אילון", יתקיים ב-5 באוגוסט הקונצרט "שנים של השראה ותהילה", לציון 100 שנה לפועלם פורץ הדרך של דיאגילב ולהקתו. את הקונצרט ינחה יצחק רשקובסקי, מנהל "קשת אילון", ובו יבוצעו יצירות המבוססות על מוזיקה לבלטים שהופקו על ידי דיאגילב, בהם "אחר הצהריים של פאון" מאת דביוסי והסוויטה איטליאנה מתוך "פטרושקה" מאת סטרווינסקי.
במהלך הקונצרט ירקדו רקדני "הפרויקט" של מרכז סוזן דלל והאופרה הישראלית מתוך "פסאקליה" עיבוד של הלבורסן ליצירתו של הנדל.
בתום הקונצרט יוקרן הסרט התיעודי "Riot At The Rite". במבואת אולם הקונצרטים תוצג תערוכה של כרזות, רישומי תלבושות ושערי תכניות של מופעי הלהקה הרוסית, לצד תמונות ארכיון היסטוריות.
סגל המורים הבינלאומי שישתתף בפרויקט מגיע מישראל, ארצות הברית, נורבגיה, רוסיה, גרמניה, שבדיה, שוויץ ואנגליה. אורחי הכבוד בפסטיבל השנה יהיו אידה הנדל וחיים טאוב.
את "קשת אילון" ינעל קונצרט גאלה חגיגי, שיתקיים ב-10 באוגוסט במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב, בהשתתפות סולנים והרכבים ממשתתפי קורס הקיץ לצד נציגי סגל ההוראה ואנסמבל קשת אילון. לרשימת כל אירועי הסדנאות לחצו כאן.