אז כתבתם קורות חיים. מה השלב הבא?
חיפוש עבודה דורש מאיתנו השקעה, יצירתיות וזמן, אבל חשוב לזכור שיש גורמים שגם לא תלויים בנו כמו היצע המשרות בתחום, גיוסים פנים ארגוניים. האם אתם פועלים נכון?
החלטתם לחפש עבודה וכתבתם את מסמך קורות החיים המושלם, בעיניכם. עצרו רגע וחשבו - האם אלו קורות החיים שלי שמשקפים את ניסיוני התעסוקתי והאם הם מתאימים לעבודה שאני מחפש? אל תעשו חצי עבודה: כמו שאת הדיאטה מתגברים עם ספורט - כך את קורות החיים שלכם צריך לתגבר עם חיפוש עבודה נכון.
השקעתם בקורות חיים מדויקים, מעוצבים, שמתארים את הניסיון התעסוקתי שלכם וגם עושים עבודה שיווקית? מצוין, עשיתם את הצעד הראשון. עכשיו עזרו להם לעבוד בשבילכם.
רוב מחפשי העבודה כבר מבינים שבלי קורות חיים כתובים היטב הם לא יצליחו להתבלט מול יתר המועמדים ולכן הם משקיעים בנושא. כשעל כל משרה מתמודדים בממוצע עשרות ולעתים אף מאות מועמדים, ההשקעה הכרחית, אך לא די בה - חיפוש עבודה הוא מכלול פעולות שצריך לעשות כדי להצליח.
האם אתם פועלים נכון?
1. אתם מתאימים את קורות החיים לדרישות המשרה? אם תקראו היטב, תבחינו שבכל מודעת דרושים יש דגש על דרישות מסוימות. לכן גם לא יתכן שתשלחו נוסח אחד של קורות חיים לכל המשרות. אם תציינו בקורות החיים בדיוק איך ובמה אתם עונים על הדרישות הספציפיות, תשפרו את הסיכוי שלכם לבלוט מבין יתר המועמדים.
2. אתם שולחים קורות חיים גם למשרות שאתם לא עומדים בדרישות שלהן? יש משרות שאנחנו ממש רוצים להתקבל אליהן. יש חברות שאנחנו ממש רוצים לעבוד בהן. אבל – ככל שאתם עונים על פחות דרישות שצוינו במשרה, כך הסיכוי שלכם להתקבל לתפקיד יורד. עצתי לכם: נהלו דו"ח אקסל וציינו בו לאילו משרות שלחתם קורות חיים, מה היו הדרישות ומי חזר אליכם בסופו של דבר. מעקב סדיר יעזור לכם בחיפוש העבודה - לתיאום הציפיות ולמעקב.
3. אתם נחשפים לכל המשרות בתחום שלכם? חשוב מאוד לבדוק בכל יום אילו משרות חדשות נוספו בכל יום בתחום שלכם. ב- AllJobs ניתן להגדיר סוגים של משרות שנשלחות אליכם אוטומטית במייל. כך, מיד כשמתפרסמת משרה חדשה שמתאימה לכם, תקבלו אותה ותוכלו לשלוח אליה קורות חיים.
4. אתם משתמשים בקשרים אישיים לקידום חיפוש העבודה? על פי סקרים כ-40% מוצאים עבודה באמצעות קשרים אישיים. הרי אין כמו המלצה אישית - חברות רבות מעניקות בונוסים במסגרת מבצעי "חבר מביא חבר" רק כדי לדרבן את עובדיהן להביא חברים – בגלל האמינות שבהמלצה ובגלל החיסכון בעלויות גיוס לחברות השמה. אז תתחילו להשתמש בקשרים שלכם! דברו עם חברים, תתעניינו אצל אנשים שעבדתם איתם בעבר, ובאופן כללי – שתפו.
6. יש לכם פרופיל ברשתות החברתיות? בהמשך לסעיף הקודם, תוכלו להפיץ גם באמצעות פייסבוק שאתם מחפשים עבודה, וציינו באיזה תחום. אולי אחד מתוך ה-654 חברים שאגרתם שם ישמע על משהו וייזכר בכם. רשת "לינקדאין" תהיה יותר רלוונטית לחיפוש עבודה - כדאי לכם להשקיע בעריכת פרופיל מקצועי, להזין את הניסיון התעסוקתי שלכם ולהתחיל ליצור קשרים עם קולגות, המלצות וקבוצות שקשורות למקצוע.
חיפוש עבודה דורש מאיתנו השקעה, יצירתיות וזמן, אבל חשוב לזכור שיש גורמים שגם לא תלויים בנו כמו היצע המשרות בתחום, גיוסים פנים ארגוניים ועוד. דווקא בגלל זה חשוב שמהצד שלנו, נהיה בטוחים שאנחנו עושים את הדברים כמו שצריך, כך, מציאת עבודה תהיה רק עניין של זמן.
ליאת בן תורה היא מומחית AllJobs לקורות חיים