מצלמות רמזור: מצילות או מציקות?
סקר של איגוד חברות הביטוח בארה"ב, מגלה כי מרבית האזרחים בערים הגדולות תומכים בהצבת מצלמות רמזור. הממצאים החד-משמעיים מאשרים שהתמיכה מוצדקת
איגוד חברות הביטוח בארה"ב בעד הצבת מצלמות רמזור. איגוד חברות הביטוח האמריקני (IIHS), מפרסם סקר שנערך בקרב 3,000 נשאלים ב-14 ערים גדולות בהן מותקנות מצלמות רמזור, המוכיח כי האזרחים בערים אלה תומכים בהצבתן. הסקר בוצע כצעד המשך לממצאי הארגון שפורסמו בתחילת השנה, ובהן הוכיח כי מצלמות רמזור תורמות בהפחתת תאונות הדרכים. שני שליש מהנשאלים בסקר ענו כי הם תומכים בהצבת מצלמות רמזור, 42% מהם באופן מובהק.
- IIHS: מצלמות הרמזור יעילות יותר
- הדור הבא: אמנם ירוקות, אבל האם הן בטוחות?
- חברות ביטוח בארה"ב: טפלו בעבירות מהירות
באיגוד חברות הביטוח מבליטים את תוצאות הסקר ביוסטון, שם תמכו יותר ממחצית מהנשאלים בהוצאת המצלמות מהעיר, וכמעט 30% מגלים "התנגדות חזקה" לאמצעי אכיפה זה - גבוה משמעותית משאר הערים. רבע מהנשאלים שהתנגדו להצבת המצלמות טענו כי הן מהוות בעיקר כלי לסחיטת כספים מהציבור, וחלקם אף טען כי הן מובילות ליותר תאונות דרכים. באיגוד ציינו כי בשלוש השנים האחרונות הצביעו אזרחים בשמונה ערים אמריקניות נגד הצבת מצלמות רמזור.
עוד בסקר: מרבית הנשאלים (90%) חושבים כי נהיגה באור אדום היא עבירה "בלתי מתקבלת על הדעת", כאשר כ-80% רואים עבירה זו כ"סיכון משמעותי לבטיחות האישית".