יוון אישרה את החלק השני בתוכנית הצנע שלה
155 חברי פרלמנט תמכו - ותוכנית הקיצוצים השנייה של יוון - הכוללת פיטורי אלפי עובדים ממשלתיים והעלאת מסים - זכתה לאישור סופי. כעת, נסללה הדרך לקבלת מיליארדי אירו כסיוע מהאיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית
מתקדמים לקראת חבל ההצלה: ברוב של 155 מול 136 מתנגדים, הפרלמנט היווני אישר הערב (ה') את תוכנית הצנע השנייה שמוביל ראש הממשלה, ג'ורג' פפנדראו.
אישור התוכנית הכרחי לפפנדראו, על-מנת שיוכל לזכות בכספי הסיוע של האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית, בהיקף 120 מיליארד אירו. התוכנית שאושרה היום הינה המשך של התוכנית שאושרה אמש, אך היא כוללת פרטים יותר ספציפיים ליישום התוכנית, ביניהם הפרטות נרחבות במשק ופיטורי אלפי עובדים במגזר הציבורי.
במקביל, שר האוצר הגרמני, וולפגנג שויבלה, אמר כי בנקים ומוסדות פיננסיים נוספים בגרמניה יתרמו 3.2 מיליארד אירו לחילוץ של יוון.
ההפגנות ברחובות אתונה (צילום: AFP)
אתמול אישר הפרלמנט היווני תוכנית קיצוצים ראשונה בהיקף של 28 מיליארד אירו, לחמש השנים הבאות. התוכנית כוללת, בנוסף לקיצוצים במשרדי הממשלה, גם העלאות מסים. 154 מתוך 300 חברי הפרלמנט תמכו אמש בהצעה שנועדה למנוע מהכלכלה היוונית להגיע לחדלות פירעון.
תוכניות הצנע של ממשלת יוון זוכות לביקורת קשה בציבור, שכאמור, ייאלץ לשלם יותר מסים, והובילו למהומות באתונה בימים האחרונים, במסגרתן נפצעו לפחות 300 בני אדם.
האיגודים המקצועיים ערכו באחרונה שביתה של 48 שעות במחאה על התוכנית, שלטענתם פוגעת בגמלאים ובמעמד העובדים, וחסה על העשירים. לעומתם, יו"ר הבנק המרכזי של יוון, ג'ורג' פרובופולוס הזהיר כי לדחיית הקיצוצים תהיה השפעה קטסטרופלית על המדינה. "אם הפרלמנט יצביע נגד התוכנית הזו יהיה זה פשע", אמר ל"פייננשל טיימס" והוסיף: "פירוש הדבר יהיה שהמדינה מצביעה בעד התאבדות".