שתף קטע נבחר

דו"ח ה-OECD: בתיה"ח בישראל הכי צפופים

מהדו"ח עולה מצבה העגום של מערכת הבריאות הישראלית: הצפיפות בבתיה"ח היא הגבוהה ביותר, מספר האחיות נמוך ב-50% מבשאר המדינות ותקציב הבריאות נמוך מהממוצע. החדשות הטובות: תוחלת החיים נותרה גבוהה

תמונה קודרת של מערכת הבריאות בישראל: דו"ח חדש של מדינות ה-OECD שפורסם היום מציג נתונים קשים מהם עולה כי הצפיפות בבתי החולים בישראל היא הגבוהה ביותר מבין חברות הארגון, שיעור מיטות האישפוז נמוך כמעט במחצית מהממוצע במדינות, ההוצאה הלאומית לבריאות וגם שיעור האחיות נמוכים משמעותית בהשוואה למדינות החברות

 

ישראל הצטרפה כחברה מהמניין לארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי – OECD. פרסום הנתונים מתייחס לשנת 2009, אולם מציג תמונת מצב קשה ההולכת ומחמירה במערכת הבריאות בישראל.

 

הבשורה היחידה נוגעת לתוחלת החיים בישראל, הגבוהה מהממוצע מבין מדינות ה-OECD. תוחלת החיים הממוצעת של גבר ישראלי גבוהה בלמעלה מ-3 שנים בהשוואה לממוצע בקרב גברים במדינות ה- oecd (79.7 בישראל לעומת ממוצע של 76.6). בקרב נשים הפער נמוך יותר ועומד על 1.3 שנים (83.5 לעומת 82.2).

 

שיעור תמותת תינוקות בישראל נמוך מהממוצע הקיים במדינות החברות בארגון ועמד בישראל בשנת 2009 על 3.8 פטירות לאלף לידות חי לעומת ממוצע של 4.4 בקרב מדינות ה- OECD. שיעור התמותה בישראל נמוך יותר מאשר ארה"ב ובריטניה למשל, אך גבוה בהשוואה לספרד, יוון ומדינות סקנדינביה. יש להדגיש כי בנושא זה קיימים הבדלים בין קבוצות אוכלוסייה שונות בישראל. שיעורי השמנה בקרב נשים וגברים בישראל (43.5 ו- 52.2, בהתאמה) נמוכים עדיין מהממוצע במדינות ה- OECD אך הם נמצאים במגמת עליה

 

שיעור מיטות לאשפוז כללי בישראל נמוך יחסית למדינות אחרות החברות בארגון (מתחת לישראל רק 2 מדינות) ועומד על כ- 2 מיטות לאלף נפש לעומת ממוצע של 3.6 במדינות החברות ב- oecd. כתוצאה מכך ניצולת המיטות בישראל גבוהה ביותר, דבר המשתקף מנתונים ובהם שהייה ממוצעת נמוכה יחסית (ישראל 4.0 ימים, הממוצע בארגון-6.3) ושיעורי תפוסה גבוהים יחסית (ישראל 96.3 אחוז- הגבוה ביותר בארגון, לעומת 75.9 אחוז בממוצע בקרב המדינות החברות בארגון).

 

שיעור אחיות לאלף נפש בישראל נמוך מאוד בהשוואה למדינות החברות ב- oecd והוא עמד בשנת 2009 על 4.5 בהשוואה לממוצע של 9.1 בקרב מדינות ה- oecd. למעשה המדינה היחידה בה שיעור האחיות נמוך יותר מישראל היא מקסיקו.

 

ההוצאה הלאומית על בריאות בישראל כאחוז מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) הינה נמוכה ביחס למדינות ה- OECD ועומדת על 7.9 אחוז, לעומת ממוצע של 9.6 אחוז במדינות החברות בארגון.  אחוז ההוצאה הציבורית במימון ציבורי מתוך כלל ההוצאה על בריאות הוא מהנמוכים בהשוואה למדינות החברות בארגון . בשנת 2009 היא עמדה בישראל על 58.5 אחוז בלבד לעומת 71.7 אחוז במדינות החברות ב-OECD.

 

"הנתונים מצביעים על העומס הגדול הקיים כיום על התשתיות במערכת הבריאות בישראל" אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו בהתייחסו לדו"ח, "שיעור המימון הציבורי הנמוך יחסית מחזק את טיעוננו לתוספת משאבים למערכת הבריאות הציבורית. תוספת שכזו חיונית ביותר לשימור איכות שירותי הרפואה והגברת השוויוניות במערכת הבריאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הצפיפות בבתי החולים. הגבוהה ביותר
צילום: אבי מועלם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים