שתף קטע נבחר

 

בריטניה: מאות אלפים שבתו והפגינו נגד קיצוצים

שביתת הענק של עובדי הציבור השפיעה, בין השאר, על 11 אלף בתי ספר, על בתי המשפט ועל המשטרה. האיגודים: "זו השביתה שזכתה לתמיכה הגדולה ביותר בהיסטוריה". אחד השרים טען כי "מעט מעובדי הציבור בכלל רצו את השביתה הזו ואת ההפגנות"

מאות אלפי עובדי המגזר הציבורי בבריטניה שבתו אתמול (יום ה') ליום אחד, והפגינו במחאה על קיצוצים שמתכננת הממשלה השמרנית. השביתות הובילו לפגיעה בתפקודם של כ-11 אלף בתי ספר בממלכה, ושיבשו בין השאר את עבודתם של בתי המשפט, משרדי רשות המס, שדות התעופה, משרדי התעסוקה ואף המשטרה.

 

 

"זוהי השביתה שזכתה לתמיכה הגדולה ביותר בהיסטוריה", התגאה מרק סרווֹטקה, אחד מראשי איגודי העובדים בראיון לערוץ 4 הבריטי. ראש אחד האיגודים העריך כי כ-500 אלף עובדים השתתפו בשביתה. האיגודים מקווים כי השביתה תהיה ראשונה מבין צעדי מחאה רבים נגד הקיצוצים.


המפגינים קוראים לראש הממשלה קמרון ללכת (צילום: EPA)

 

מנגד, בממשלה טענו כי האיגודים מאדירים את היקף המחאה, וכי רק כ-100 אלף בני אדם שבתו, לא כולל המורים. אחד השרים, פרנסיס מוד, אף טען כי "מעט מעובדי הציבור בכלל רצו את השביתה וההפגנות הללו".

 

מהמשטרה נמסר כי ההפגנות היו שקטות ברובן, וכי 41 בני אדם נעצרו ביממה האחרונה. קבוצות קטנות מקרב הפגינים התעמתו עם המשטרה, במיוחד באזור הפרלמנט בלונדון.


41 נעצרו, אך המשטרה מסרה כי רוב ההפגנות היו שקטות (צילום: AP)

 

במשטרת לונדון סיפרו כי העובדים האזרחיים שעובדים במוקד החירום נטשו את עבודתם, ושוטרים נאלצו להחליפם. גם במשרד ראש הממשלה, דיוויד קמרון, אישרו כי חמישה עובדים לא הגיעו לעבודה.

 

קיצוצים של 80 מיליארד לירות סטרלינג

הלן אנדרוס, מאיגוד המורים הארצי, טענה במהלך מצעד מחאה במנצ'סטר כי במסגרת הקיצוצים, המורים מתבקשים "לשלם יותר, לעבוד יותר ולקבל פחות". לדבריה, ראש הממשלה "האשים את המורים באי מוסריות. למי באמת אין מוסר - לגנב, או לאלו שמנסים לעצור אותו?".


איגודי העובדים מקווים לצעדי מחאה נוספים נגד הקיצוצים (צילום: AP)

 

הרקע לשביתות הוא תוכנית הממשלה לקצץ כ-80 מיליארד לירות סטרלינג (כ-130 מיליון דולר) מהוצאות הממשלה, כחלק מניסיון לצמצם את הגירעון הבריטי, שתפח במהלך המשבר הכלכלי העולמי.

 במסגרת הקיצוצים, רוצה הממשלה לצמצם את מספר המשרות הציבוריות, להקטין את התגמולים של עובדי הציבור, להעלות את גיל הפרישה לפנסיה מ-65 ל-66, ולהפחית את תשלומי הפרישה של עובדי הציבור.

 

עם זאת, חשוב לציין כי המצב בבריטניה שונה מזה של יוון, השרוייה על סף קריסה כלכלית, ונערכות בה הפגנות ענק נגד הקיצוצים הנרחבים במשך תקופה ארוכה. האווירה הכללית בקרב הציבור הבריטי היא של הבנה לצורך בקיצוצים והכרה בעובדה שצעדים כואבים אלו עשויים לסייע לכלכלת הממלכה להשתקם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינה בכיסא גלגלים. "500 אלף שבתו"
צילום: EPA
קמרון. קיצוצים של הממשלה השמרנית
צילום: AFP
מומלצים