חוששים שלקיתם בלבכם? תבדקו באייפון
אפליקציה חדשה לאייפון, שהוצגה לאחרונה בארצות הברית, צפויה לחולל מהפיכה של ממש. האפליקציה הופכת את המכשיר למוניטור אק"ג - כך שכל אחד יוכל לדעת האם הוא סובל מהפרעת קצב לב. וכמה זה יעלה לכם? כ-100 דולרים
אתם בסיכון להתקף לב וכל לחץ בחזה מקפיץ אתכם? אפליקציה חדשה שהוצגה לאחרונה בארצות הברית תבהיר לכם אם יש צורך לרוץ לבית החולים או שאפשר להירגע. מדובר בפיתוח חדש שהופך את מכשיר האייפון הפשוט למכשיר אק"ג לכל דבר.
הפיתוח הוצג בתערוכת אלקטרוניקה נחשבת בלאס וגאס, שם הציג ד"ר דיוויד אלברט, מפתח האפליקציה, את מרכיביה.
האפליקציה כוללת תוכנת אק"ג סטנדרטית הבודקת את הפעילות החשמלית של הלב ויוצרת את תרשים האק"ג, המוכר ממכשירי המוניטור שנמצאים בכל בית חולים. כיצד מצליח "לחוש" האייפון את הלב? בזכות כיסוי פלסטיק דק שעליו שתי אלקטרודות המוצמדות לחזה.
תחילה יש צורך לנקות את כיסוי הפלסטיק המכיל את האלקטרודות, כדי למנוע העברת חיידקים מחולה לחולה. לאחר מכן מוצמד האייפון לחזה, לאחר שנפתחה האפליקציה המתאימה, והתרשים מופיע על המסך.
אפשרות נוספת היא לבדוק את הדופק בלבד, באמצעות הצמדת האצבעות לאלקטרודות. כל המידע נשמר על האייפון וניתן להעברה לכל רופא, בית חולים או מוסד רפואי.
יש לציין כי ההמצאה המהפכנית הזו עדיין לא ניתנת לרכישה ומפתחיה ממתינים לאישור מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA. על פי ההערכות היא תאושר בתוך מספר חודשים ועלותה תעמוד על כ-100 דולרים. לשם השוואה, מכשיר מוניטור דומה נייד עולה מאות עד אלפי דולרים.