וינשטיין מגבה את ניצן: "חשיבות רבה לפעילותו"
במכתב ששלח יו"ר ועדת החוקה העניק היועץ המשפטי לממשלה גיבוי מלא למשנה לפרקליט המדינה, על עבודתו באכיפת החוק בשטחים
"הצוות המטפל ביהודה ושומרון, בראשותו של המשנה לפרקליט המדינה, חשוב לקידום אכיפת החוק וישנה חשיבות רבה להמשך פעילותו". במכתב ששלח היום (ב') לוועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, העניק היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, גיבוי מלא לשי ניצן,
הסופג לאחרונה ביקורת רבה מצד הימין, על רקע העימות
בין המתנחלים למשרד המשפטים ומעצריהם של הרב דב ליאור
והרב יעקב יוסף.
לפני כשלושה חודשים העבירה הוועדה, בראשותו של ח"כ דוד רותם, את מסקנותיה בנוגע לעבודת הצוות הבין-משרדי שבראשו עומד ניצן והוקם לצורך טיפול בהסתה, המרדה, עבריינות על רקע אידיאולוגי ואכיפת החוק בשטחים. "תושבי יהודה ושומרון הינם אזרחים שומרי חוק בדומה לאוכלוסיית ישראל כולה וכי הוועדה סבורה שאין מקום לקיום צוות מיוחד לטיפול באוכלוסייה זו", כתבה הוועדה במסקנותיה.
במכתב התשובה לח"כ רותם, כתב וינשטיין כי "בפעילות הצוות אין כדי להטיל דופי בתושבים הישראלים, המתגוררים באזור יהודה ושומרון וברור שמדובר באזרחים ישרי דרך ושומרי חוק".
"הצוות עוסק בבעיות מכל קצוות הקשת האידיאולוגית"
היועץ המשפטי הסביר כי "עבירות הסתה, המרדה, ועבריינות על רקע אידיאולוגי, כמו גם אכיפת החוק באזור יהודה ושומרון, הינם נושאים רגישים ומורכבים. באזור קיימים מספר גורמי אכיפת חוק ויש צורך לתאם ביניהם".הוא הוסיף כי ייחודיותו של המצב המשפטי ביהודה ושומרון, החיכוך בין האוכלוסיות היהודית והפלסטינית וכן סוגיית הביטחון באזור, כל אלו מצריכים את פעילות הצוות. "הצורך בצוות נובע מהעובדה שמדובר בשטח בעל מעמד משפטי, ביטחוני ומדיני מיוחד המעורר בעיות ייחודיות וכי למורכבות זו ישנה השלכה ישירה על נושאי אכיפת החוק".
וינשטיין הדגיש: "נוכח מורכבות ורגישות נושאים אלו, הרי שהטיפול בהם צריך להיות מרוכז בידי גורם בכיר בפרקליטות המדינה, אשר יפעיל שיקול דעת זהיר ומאוזן לסוגיות אלה וישקול את השיקולים הרלוונטיים ויראה את התמונה בכללותה".
בנוסף, דחה היועץ המשפטי את הטענות, לפיהן צוותו של ניצן עוסק רק בעבריינות אידיאולוגית של גורמים בימין. "הצוות עוסק בבעיות מכל קצוות הקשת האידיאולוגית".
וינשטיין. מגבה
צילום: יוני רייף
שי ניצן. פעילותו חשובה
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים