שתף קטע נבחר

 

האחיות מקלות בעיצומים: יפחיתו "רק" 3 מיטות

בתום פגישה עם מנכ"ל משרד הבריאות ומנהלי בתי החולים הוחלט להפחית שלוש מיטות מהמחלקות הפנימיות במקום שבע, בבתי החולים תל-השומר, אסף הרופא, וולפסון, נהריה, פוריה ובני-ציון

אחרי הרופאים - גם האחיות מקלות במחאה: בתום פגישה שנמשכה היום (ב') כחמש שעות בין מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, למנהלי בתי החולים הממשלתיים ולאחיות - הודיעו האחרונות כי יקלו בצעדי המאה בהן הן נוקטות מזה כשבוע במחלקות הפנימיות. הן קיבלו את ההחלטה, לאחר שמנכ"ל המשרד הורה לבתי החולים לקלוט בתוך שבועיים אחיות לתקנים הלא מאויישים.

 

אילנה כהן, יושבת ראש הסתדרות האחיות, הודיעה בתום הפגישה כי במהלך שבועיים אלו ימשיכו האחיות להפחית שלוש מיטות אשפוז, מכל מחלקה פנימית שבה חסרים תקנים. הצעד ינקט בבתי החולים תל-השומר, אסף הרופא, וולפסון, נהריה, פוריה ובני-ציון.

 

עם זאת, האחיות לא יחריפו את הצעדים הארגוניים ולא ימנעו קליטת חולים במחלקות שבהן התפוסה עולה על התקן, כפי שנעשה עד כה. עד כה, במחלקה ובה 45 מיטות, האחיות לא אישרו לאשפז יותר מ-38 חולים, לפי התקן החדש. משמעות ההקלה היא כי במחלקות אלו יוכלו להיות 42 חולים.

 

"עובדה שמאז שהתחלנו בצעדי המחאה, בתי החולים החלו לקלוט אחיות לתקנים שלא היו מאוישים", אמרה כהן. "שאלתי את מנהלי בתי החולים - איך זה קרה פתאום? האם הם גילו מאגרי נפט? בוולפסון, למשל, היו חסרים כ-40 תקנים וכעת חסרים 15-16. צעדי המחאה שלנו הוכיחו שזה אפשרי, אחרי ששנים לא עשו שום דבר. לצערי זו הדרך היחידה". בהסתדרות האחיות מאיימים, עם זאת, שאם בתוך שבועיים לא יאויישו התקנים - יתחדשו הצעדים הארגוניים.

 

בפגישה עם מנהלי בתי החולים, התעקש מנכ"ל משרד הבריאות כי כל התקנים יאויישו, והבטיח שהמשרד יעביר את העלות עבור תקנים המיועדים להשגחה על חולים מונשמים.

 

במקביל, הערב נפגשים נציגי הרופאים והאוצר בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים. הצדדים מקיימים דיון בדלתיים סגורות בלשכתה של נשיאת בית הדין לעבודה, השופטת נלי ארד. ארד ביקשה מהצדדים להכין רשימה של נושאים מוסכמים ונושאים שבמחלוקת ולדווח לה על ההתקדמות שהושגה ביומיים האחרונים. בנוסף ביקשה מהצדדים לשמור על חשאיות לגבי המתרחש בחדר המשא ומתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחיות בבית החולים וולפסון. ארכיון
צילום: ירון ברנר
מומלצים