שתף קטע נבחר
 

דו"ח: ההסתדרות מחקה חובות ב-4.6 מיליון שקל

מבקר ההסתדרות חושף התנהלות לקויה של אגף הכספים, אשר המתין שנים לטיפול בחובות של קרנות השתלמות עד שהוחלט לא לגבות אותם. אי סדרים נמצאו בעמותת ספורט למקומות עבודה באשקלון, שנכנסה לגירעון של 15 אלף שקלים

ההסתדרות לא פעלה כיאות כדי שקרנות השתלמות שקשורות אליה יחזירו חובות שהיו חייבות לה, בהיקף של קרוב ל-5 מיליון שקל - כך עולה מדו"ח מבקר ההסתדרות לשנת 2011. ההסתדרות מספקת לקרנות שירותים, כולל שכר, חדרים וציוד משרדי, ובמשך השנים הצטברו לקרנות חובות בהיקף כולל של מיליוני שקלים. דו"ח המבקר בדק את אופן הטיפול של הקרנות בחובות ומצא שהחלק שלא הוחזר עומד על כ-4.56 מיליון שקל.

 

 

בדו"ח נכתב עוד כי ההסתדרות מחקה בשנת 2001 חוב של 324 אלף שקל של קרן ההשתלמות של העובדים הסוציאליים, בלא הסבר. לא נמצא מי אישר את המחיקה. חיובים עבור שירותים, שניתנו לשתי קרנות, בסך כולל של כ-2.5 מיליון שקל, זוכו בחשבונות של קרנות אחרות, מה שהביא להקטנת החוב בלי שנפרע בפועל.

 

האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות מסר למבקר כי רוב החובות נבעו מתקורות (הוצאות הכרחיות שאינן נושאות רווח), אך המבקר מצא שרק 22% מחובות הקרנות (כמיליון שקל) נבעו מתקורות וקבע כי המשמעות היא שהנזק שנגרם להסתדרות היה גדול ממה שהיא דיווחה.

 

יתרות החוב של הקרנות המשיכו לעמוד ללא תנועה עד למחיקתן בשנת 2010, ועל פי דו"ח המבקר אגף הכספים בהסתדרות המתין 10 שנים ויותר לטיפול בחובות אלה. הדו"ח קבע: "ההתנהלות הלקויה של האגף בקשר לגביית החובות של הקרנות היא שגרמה, לכאורה, לפחות בחלק מהמקרים, להחלטה לבטל חובות. לא נמצא נוהל לטיפול בגבייה. מנהל האגף לא פעל מאז כניסתו לתפקיד לגבות את החובות, בטרם ייחשבו לחובות אבודים, מה גם שחלק מהחובות נרשמו, לדבריו, כחובות מסופקים, עוד בשנות ה-90 של המאה ה-20".

 

עוד קבע הדו"ח, כי "תגובות חלק מהקרנות בעקבות פניית האגף, להסדרת חובותיהן שנותרו לאחר הביטול, העלו ספק באשר לנכונות החיובים במערכת הנהלת החשבונות של ההסתדרות".

 

אי-סדרים בעמותות של "הפועל"

דו"ח מבקר ההסתדרות מצא גם אי-סדרים שונים באגודות ספורט שונות שמפעילה ההסתדרות. רוב אי-הסדרים התגלו באגודות ספורט קטנות הפועלות במקומות עבודה. בביקורת על אגודת הספורט במקומות עבודה וספורט עממי בתל-אביב נכתב כי העלאות בשכרם של רכזי ענפי ספורט לא תועדו בפרוטוקולים; לא היו הסכמים עם נותני שירותים חיצוניים לעמותה; לא היה לעמותה נוהל מסודר לאישור התקציב השנתי; נמצאו אי דיוקים בדיווחי האגודה למשרד התרבות והספורט; העמותה לא ביצעה ספירת מלאי של הציוד שלה.

 

העמותה המקבילה בירושלים, קובע הדו"ח, לא חתמה על חוזי התקשרות עם המועסקים השונים ועם נותני שירותים חיצוניים ולא קיימה נוהל לקבלת עובדים ולהעסקתם. העמותה באשדוד לא רשמה פרטי רכישה על חלק מהחשבוניות; לא חתמה על הסכמים עם ספקי שירותים; לא פירטה אלו מתנות היא חילקה לחג.

 

אי הסדרים הגדולים ביותר נרשמו בעמותה באשקלון. העמותה נכנסה ב-2009 לגירעון של 15 אלף שקלים; השתמשה בהמחאות סחירות לשימושו של כל אחד ולא "למוטב בלבד" והחזיקה צ'קים חתומים בחתימה אחת מראש ("בלאנקו"); לא חתמה הסכמים עם משכירי מתקני ספורט, עם שופטים ורכזים, ועם מנהל החשבונות שלה; לא קיימה רישום של הציוד שלה ושל רכישת ציוד מתכלה; הקופה הקטנה נוהלה בלא תיעוד, ועל חשבוניות לרשימת ציוד לא נרשם מה נרכש בהן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני
צילום: גיל יוחנן
מומלצים