יוון עדיין מעוררת דאגה, האירו נחלש מול הדולר
חששות המשקיעים מחדלות פירעון של אתונה הורידו את המטבע האירופי לשער של 1.446 דולרים. בישראל עלה האירו ב-0.42% ושערו היציג נקבע על 4.9403 שקלים
על אף אישור תוכנית הצנע של יוון, משקיעים חוששים מחדלות פירעון יוונית בעקבות אזהרת s&p. סוכנות הדירוג קיבלה את הפתרון הצרפתי לגלגול אחזקותיהם של בעלי האג"ח, אך בעקבות המשכיותה של אסטרטגית התמיכה ביוון של האיחוד האירופאי והבנק המרכזי, שער החליפין פחות רגיש לחוב היווני.
החששות הללו גררו להיחלשות האירו מרמות תמיכה של 1.4550 דולרים וכעת הוא נסחר ברמות של 1.4460 דולרים (מעודכן לשעה 15:25). נתון המכירות הקמעוניות של הגוש האירופאי פורסם ועומד על 1.1- , חודשי ו 1.9-, שנתי לעומת צפיותיהם של הכלכלנים ל 0.5- שנתי.
במבט למזרח, חברת מודי'ס הודיעה כי נטל החוב של הממשל המקומי בסין הינו גבוה מהציפיות, מה שעלול לגרום לירידות בדירוגי האשראי של הבנקים. כמו כן, נטל החוב יכול להגיע לכ-535 מיליארד דולר. במידה שאכן ירד דירוג האשראי, דבר זה יצור סיכון משמעותי לכלכלה הסינית במיוחד לאור האטה בצמיחתה של סין.
כמו כן, בעקבות בועת הנדל"ן המתפתחת ועליית האינפלציה המתמשכת, קיימת סבירות להעלאת ריבית מרכזית בסין וזאת כבר בשבוע הקרוב. יחד עם זאת, הבנקים חשופים לנכסים יוונים, אשר יכולים להרע את מצבה של הכלכלה הסינית, אך מנגד, רבים טוענים כי הממשל העשיר ביתרות המזומנים יוכל לעמוד בפעילויות חילוץ ולמנוע הפסדים.
באוסטרליה רשם המטבע המקומי המכונה אוזי, החלשות של כ-1% אל מול הדולר מפתיחת המסחר השבועי וזאת בעקבות התחזקות הדולר בעולם. כעת, נסחר אל מול הדולר ברמה של 1.07. יחד עם זאת, הריבית של הבנק המרכזי באוסטרליה נשארה כפי שהיא, בגובה של 4.75% בהתאם לציפיות הכלכלנים.
רמת הדולר אינדקס (הופעתו של השטר הירוק כנגד סל של מטבעות) רשמה התחזקות בשיעור של כ-0.5% וזאת לאחר 6 ימי ירידות רצופים והיא נסחרת סביב רמת 74.50 דולר. שערו היציג של הדולר נקבע על רמת 3.4110 שקלים לדולר, עליה בשיעור של 0.649% משערו היציג אתמול. שערו היציג של האירו נקבע על רמת 4.9403 שקלים לאירו, עליה בשיעור של 0.421% משערו היציג אתמול.
הכותב הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל
אירו
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים