שתף קטע נבחר
 

מגמה מעורבת בוול סטריט; נאסד"ק עלה ב-0.4%

S&P 500 ודאו ג'ונס איבדו כ-0.1%; ההזמנות ממפעלים בארה"ב עלו ב-0.8% במאי, פחות מהתחזיות; רדויז'ן נסחרה על רקע אזהרת רווח שפרסמה לרבעון השני של השנה

המדדים המובילים בוול סטריט נסגרו היום (ג') במגמה מעורבת, לאחר שבשבוע המסחר הקודם רשמו המדדים את העלייה השבועית הגדולה ביותר מזה שנתיים. אמש חגגו האמריקאים את יום העצמאות ולא התקיים מסחר.

 

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.1% ל-12,569.87 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.4% ל-2,825.77 נקודות, מדד S&P 500 ירד ב-0.13% ל-1,337.88 נקודות.

 

סוכנות הדירוג מודי'ס חתכה את דירוג האשראי ארוך הטווח של פורטוגל ל-Ba2, או רמת זבל, מ-Ba2 עם תחזית שלילית. מודי'ס הודיעה כי הורידה את דירוג החוב של המדינה עקב הסיכון הגדל שפורטגל תזדקק לסבב נוסף של מימון, וכן החשש שלא תעמוד ביעדי הפחתת הגירעון וייצוב החוב שנקבעו בהסכמים עם האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית.

 

הסכנה בחוב של הממשלה בסין, חמורה בהרבה מכפי שחשבנו בהתחלה", כך הזהירה היום סוכנות הדירוג מודי'ס. "היקף ההלוואות של הבנקים הסיניים לממשלה ב-2010, לפי הדיווים הרשמיים, עמד על סך של 8.5 טריליון יואן (1.3 טריליון דולר) עם זאת, נטל החוב עשוי להיות גבוה ב-500 מיליארד דולר מכפי שהעריכו המבקרים".

 

מגמה מעורבת נרשמה הבוקר בבורסות אסיה על רקע העליות החדות אתמול בבורסות והחששות שהעלתה סוכנות מודי'ס לגבי הבנקים בסין. מדד ניקיי ביפן עלה ב-0.1%. האנג סנג בהונג קונג והמדד המשולב בסין ננעלו ללא שינוי מהותי.

 

אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של כלל פיננסים התייחס היום למשבר באירופה ואמר כי "הגורל של המשבר נמצא כעת בידיים של סוכנויות הדירוג. במידה ואלה לא יסכימו לוותר על הורדת הדירוג מאד ייתכן שהבנק המרכזי באירופה יתנגד לתוכנית שהוסדרה וידרוש פתרון אחר או שלפנים משורת הדין ימצא איזה פתרון יצירתי להמשיך ולקבל את האג"ח".

 

מאקרו 

ההזמנות ממפעלים בחודש מאי עלו ב-0.8%, הצפיות היו לעלייה של 1%, לאחר שנפלו בחודש אפריל בשיעור החד ביותר מזה שנה. כלל פיננסים: "אנחנו בונים על התעשייה שתמשוך את ההזמנות כלפי מעלה וראינו כבר בנתון מדד מנהלי הרכש שפורסם ביום שישי והפתיע למעלה, כי התעשייה איתנה".

 

מניות במרכז

סינו פורסט, ענקית היערנות הסינית, שהואשמה כי ניפחה את דיווחי הייצור, זינקה אתמול במסחר בבורסה של טורונטו ב-28%, וזאת לאחר שוולינגטון מנג'מנט, המנהלת 663 מיליארד דולר, הודיעה כי הגדילה את אחזקותיה בחברה ל-11.5%.

 

רדויז'ן הורידה את תחזיותיה לרבעון השני. החברה צופה כעת הכנסות של 18-18.5 מיליון דולר, לעומת 22 מיליון דולר בתחזית שפורסמה לפני מספר חודשים.

 

רשות התרופות והמזון האמריאית (FDA) הודיעה כי תבחן מחדש את השימוש בגלולה נגד עישון של פייזר, וזאת עקב עלייה של 72% באירועי הלב אצל המשתמשים בגלולה.

 

EER העוסקת במיחזור פסולת ונשלטת על ידי דן דוד, הופכת לחברה בורסאית. החברה מוכרת את פעילותה לשלד הבורסאי של גרינסטון, RBV. על פי מתווה העסקה, גרינסטון, האוחזת בכ-30% ממניות EER, תמכור את כל אחזקותיה ל-RVB הנסחרת בבולטין בורד בארצות הברית, תמורת כ-15.7 מיליון דולר, לפי שווי חברה כולל של כ-52 מיליון דולר.

 

אלביט הדמיה בשליטתו של מוטי זיסר מנהלת מגעים למכור בשלבים את אחזקותיה באחד מפרוייקט הנדל"ן שלה בהודו. על פי הערכות, צפויה פלאזה סנטרס, זרוע הנדל"ן של אלביט הדמיה, למכור בהדרגה את זכויותיה (80%) בפרוייקט צ'נאי.

 

חודש לאחר המכירה לקרן סיטי ונצ'ר תמורת 307 מיליון דולר, פרסמה נס טכנולוגיות בסוף השבוע האחרון זימון לאסיפת בעלי מניות שבו פירטה את התהליך למכירת החברה והיקפי התגמול אותם יקבלו בכירי החברה בעקבות העסקה.

 

דירקטוריון ג'קדה העוסקת בפיתוח וייצור כלי תוכנה להסבת מחשבים לסביבת האינטרנט, החליט למחוק את החברה מהמסחר בתל אביב.

 

נשיונל אוילוול ורקו (National Oilwell Varco), ספקית הציוד לשדות נפט הגדולה בעולם, הסכימה לרכוש את אמרון אינטרנשיונל, המייצרת צינורות פיברגלס המשמשים להובלת נפט, תמורת כ-772 מיליון דולר במזומן. המחזיקים של מניות אמרון יקבלו 85 דולר למניה, מחיר משקף פרמיה של 28% על מחיר הסגירה של אמרון ב-1 ביולי.

 

משטרת מוסקבה פשטה היום על משרדי חברת טבע ברוסיה. הרשויות ערכו חיפושים גם במשרדי נוברטיס. מטבע נמסר כי משטרת מוסקבה הגיעה לחברה "במטרה לאסוף חומר ולבקש מגורמים בטבע רוסיה לשמש עדים פוטנציאלים בתביעה נגד מפיץ תרופות שהפיץ תרופות למספר חברות ברוסיה ביניהן טבע".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורסה וול סטריט
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים